Buzz

Μα το Δία, τι έχουν να δουν τα μάτια μας...

στα 10

Μία ευρωπαϊκή παραγωγή ετοιμάζει action thriller που θα ακολουθεί την ειδική Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ» σε καταδιώξεις στους δρόμους της Αθήνας. Διαβάστε αναλυτικά...

Μα το Δία, τι έχουν να δουν τα μάτια μας...

Η Memento Film International (MFI), η εταιρεία παραγωγής («Χειμερία Νάρκη», «Louder than Bombs», «Το Παρελθόν») και διεθνών πωλήσεων με έδρα το Παρίσι (από τη «Στρέλλα» του Πάνου Χ Κούτρα μέχρι την τεράστια επιτυχία του «Ενας Χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί στις γαλλικές αίθουσες) θα παρουσιάσει στην Αγορά των Καννών το νέο της πρότζεκτ στο ρόλο της παραγωγού: ένα action drama που έγραψε και σκηνοθετεί ο Τζόναθαν Ινγκλις («Ironclad», «Ironclad: Battle for Blood», «Minotaur») το οποίο θα εξελίσσεται στην Αθήνα και θα έχει ως αφηγηματικό άξονα την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ». Συμπαραγωγός φαίνεται να είναι η ελληνική View Master Films («Τετάρτη 04:45», «Νοτιάς», «Το Ξύπνημα της Ανοιξης»). Η προπαραγωγή έχει ξεκινήσει ήδη, τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για το Σεπτέμβριο και η ταινία φιλοδοξεί να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την άνοιξη του 2017.

Το σενάριο θα ακολουθεί τον Θοδωρή («Theo»), έναν νεοσύλλεκτο της Ομάδας, ο οποίος θα ανέβει γρήγορα βαθμίδες στην ιεραρχία, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει ο Νο1 στόχος του αθηναϊκού υπόκοσμου, τον οποίο προσπαθεί να εξαρθρώσει. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Memento άλλωστε «η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την ταχεία και μαχητική επέμβαση και καταστολή του χάους και του εγκλήματος που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση». Μάλιστα. Οχι ακριβώς, αλλά αυτό δεν είναι το κομμάτι που λίγο μας τρόμαξε. Οσο ο άκρατος εντυπωσιασμός του σκηνοθέτη.

«Ημουν στην Αθήνα το 2013 και είδα μονάδες της ΔΙΑΣ να σαρώνουν τους δρόμους της πόλης. Υπήρχε κάτι ιδιαίτερα δραματικό και εντυπωσιακό στο πώς αυτά τα δικάβαλα των μοτοσικλετιστών προσπερνούσαν την κίνηση στο δρόμο τους προς την πάταξη του εγκλήματος. Από τότε συναντήθηκα με κάποιους από αυτούς κι άκουσα τις ιστορίες τους. Κάποιοι είχαν πάρει μέρος σε καταδίωξη αυτοκινήτων που κράτησε 45 λεπτά στην καρδιά της Αθήνας! Αλλοι, είχαν εμπλακεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με εγκληματίες. Από τότε εθίστικα με το πρότζεκτ. Είναι σαν να σου διηγείται κάποιος μία Χολιγουντιανή ταινία δράσης. Κι όμως αυτά συμβαίνουν στους δρόμους μίας ευρωπαϊκής πόλης...»

Θα είναι μία ταινία-τομή για το προφίλ της εταιρίας MFI, η οποία φημίζεται κυρίως για ταινίες δημιουργών και αμερικανικά indies δηλώνει η διευθύντρια πωλήσεων της MFI Τάνια Μίσνερ: «Ναι, επιτέλους, μία ταινία δράσης για την Memento. Μας πήρε λίγο καιρό, αλλά βρήκαμε το ιδανικό πρότζεκτ. Το σενάριο είναι πλούσιο σε ένταση και σύνθετους χαρακτήρες και προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Φαίνεται πόσο καιρό πέρασε ο Τζόναθαν κάνοντας έρευνα με πραγματικούς αστυνομικούς. Αμέσως σκεφτήκαμε ένα action thriller αλά Μπεσόν («Elite Squad») με μηχανές και γυρίσματα στην Αθήνα.

Από ότι διαβάζουμε έχει ήδη συγκεντρωθεί η ομάδα κασκαντέρ, ανάμεσα στους οποίους οι Ευάγγελος Γκρεκός («Spectre», «Jason Bourne», «Avengers: Age Of Ultron»), Σλαβίσα Ιβανόβιτς («3 Days To Kill», «District 13») και Μαχάμεντ Μ' Μπάρεκ («3 Days To Kill», «The November Man»)

Για να δούμε τι θα δούμε...

Διαβάστε επίσης: Ο Ματ Ντέιμον διαδηλώνει έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο στο τρέιλερ του «Jason Bourne»