Buzz

«Jesus: The Remake»: η low-buget μιούζικαλ εκδοχή της Βίβλου!

στα 10

Με κόστος μόλις 2000 δολάρια, το «Jesus:The Remake» είναι η απόδειξη πως ακόμη και η «μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου» μπορεί να ειπωθεί... οικονομικά!

«Jesus: The Remake»: η low-buget μιούζικαλ εκδοχή της Βίβλου!

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «Jesus: The Remake» είναι μια ταινία που αφηγείται την ιστορία του Ιησού Χριστού, αλλά τοποθετημένη στο σήμερα και - μεταξύ μας - αρκετά «πειραγμένη», κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ για ένα heavy metal band και trash μυθοπλασία που πασχίζει να γίνει καλτ.

Ο Ιησούς, όπως τον φαντάστηκε ο σκηνοθέτης Κρις Κάλεν, είναι ένας μουσικός που χρησιμοποιεί τα τραγούδια του για να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο. Μαζί με το κορίτσι του, τη Μάγκι, φτιάχνουν ένα γκρουπ με τη βοήθεια των Αποστόλων και ξεκινούν μια περιοδεία, η οποία γίνεται αυτόματα trending topic στα social media και αποκτα διαστάσεις θρησκείας. Ταυτόχρονα, ο Χριστός πέφτει θύμα του δογματισμού δύο ιερέων που νιώθουν να απειλούνται από τον ισχυρισμό της θεϊκής του υπόστασης και της εκκλησίας που θα κάνει τα πάντα για να τον σταματήσει.

1

Σύμφωνα με τον Κάλεν «το φιλμ σέβεται απόλυτα την ιστορία της Βίβλου. Απλά φανταστήκαμε ξανά την ιστορία του Χριστού, τοποθετημένη σε ένα σύγχρονο σκηνικό. Αμφιβάλλω αν κάποιος θα θεωρήσει την ταινία ως βλάσφημη», ενώ ο παραγωγός Τζάστιν ΜακΚάρθι δήλωσε: «Λίγοι άνθρωποι με έντονες θρησκευτικές αντιλήψεις έχουν θεωρήσει το φιλμ ως βλάσφημο, αν και δεν ανησυχήσαμε ποτέ με το γεγονός πως ο κεντρικός μας χαρακτήρας ήταν ο Χριστός. Ετσι κι αλλιώς, δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Περιμένουμε πως το φιλμ θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά με άλλη μορφή. Ο κακός της ιστορίας, για παράδειγμα, είναι ένας ιερέας που δεν σταματάει σε τίποτα προκειμένου να εξοντώσει τον Μεσσία».

Για να καταλάβετε περισσότερα για το «Jesus: The Remake» και για το γεγονός πως οι μόνες αντιδράσεις που θα δημιουργήσει θα προκύψουν από το πόσο κακό είναι, δείτε το τρέιλερ παρακάτω. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site της ταινίας και μην απορήσετε αν σε πολύ λιγο καιρό μιλάμε για ένα «bad movie we love»: