Buzz

In Short: «Jimmy's End». Ο Αλαν Μουρ κάνει την πρώτη του ταινία

στα 10

Ο δημιουργός κόμικ όπως τα «V for Vendetta», «From Hell», «Watchmen», ανταλλάσσει για λίγο τα χάρτινα καρέ του, με αυτά του σινεμά.

In Short: «Jimmy's End». Ο Αλαν Μουρ κάνει την πρώτη του ταινία

Μπορεί να μην ήταν ποτέ ενθουσιώδης με τις μεταφορές των κόμικ του στο σινεμά και να απέφευγε σταθερά να εμπλακεί σε αυτές, όμως αυτό προφανώς δεν σήμαινε ότι ο Αλαν Μουρ αντιπαθεί τις κινούμενες εικόνες.

Τώρα δοκιμάζει για πρώτη φόρα να κάνει μια ταινία ο ίδιος, συνσκηνοθετημένη από τον Μιτς Τζένκινς, έναν από τους κορυφαίους Βρετανούς φωτογράφους και το αποτέλεσμα μοιάζει τόσο στιλιζαρισμένο και ιδιαίτερο όσο και τα κόμικ του.

Το «Jimmy's End» είναι η ιστορία ενός ήρωα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον εαυτό του, σε έναν νυχτερινό, μυστηριώδη κόσμο, γεμάτο αλλόκοτα πλάσματα. Στα λαμπερά φώτα, σε ερεθιστικούς χορούς, σε πολλά τελευταία ποτά. Και σε ένα μπαρ στο πουθενά, σε έναν ραγισμένο καθρέφτη στις βρώμικες τουαλέτες, θα συναντήσει ένα ζευγάρι μάτια που τον περίμεναν εκεί.

Το φιλμ διαρκεί 32 λεπτά, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του, δεν είναι παρά μέρος ενός μεγαλύτερου αφηγηματικού σύμπαντος, που περιλαμβάνει τους ίδιους χαρακτήρες και τις ίδιες τοποθεσίες και που θα συνεχίσει να ξετυλίγεται μέσα από ταινίες, αλλά όχι μόνο.

Το «Jimmy's End» είναι μόνο η αρχή, ή ίσως ούτε καν αυτό, αφού λίγες μέρες πριν την online κυκλοφορία του φιλμ, μια ακόμη ταινία, το «Act of Faith», εμφανίστηκε για να λειτουργήσει σαν προάγγελός της, ορίζοντας το ύφος και την αισθητική αυτού που θα ακολουθούσε.

Δείτε και τα δύο φιλμ πιο κάτω και βυθιστείτε στον κινηματογραφικό κόσμο του Αλαν Μουρ.