Buzz

Οι άγνωστες κυρίες της NASA: Τρέιλερ για το «Hidden Figures»

στα 10

Με ένα υπέροχο γυναικείο καστ, η ταινία του Θίοντορ Μέλφι εξερευνά μια άγνωστη πτυχή στην ιστορία των διαστημικών αποστολών.

Οι άγνωστες κυρίες της NASA: Τρέιλερ για το «Hidden Figures»

Το αμερικανικό σινεμά έχει ουκ ολίγες φορές εντρυφήσει σε αληθινές (για να μην λάβουμε υπόψη μας και τις αμιγώς μυθοπλαστικές) ιστορίες γύρω από τη γέννηση και την πορεία λιγότερο ή περισσότερο διάσημων διαστημικών προγραμμάτων και αποστολών. Χρειαζόμαστε, αλήθεια, ακόμα μία; Ισως, αν – όπως η ταινία του Θίοντορ Μέλφι – αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια άγνωστη αλλά εξαιρετικά σημαντική σελίδα στην ιστορία της NASA.

Το «Hidden Figures» αφηγείται την ιστορία των Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μέρι Τζάκσον, τριών ιδιοφυών Αφροαμερικανίδων μαθηματικών που εργάζονταν για τη NASA, οι οποίες υπήρξαν ο εγκέφαλος πίσω από την επιτυχημένη επιχείρηση εκτόξευσης του πρώτου Αμερικανού αστροναύτη, Τζον Γκλεν, σε τροχιά γύρω από τη Γη, το 1962, η οποία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον και τον διεθνή ανταγωνισμό γύρω από την εξερεύνηση του διαστήματος.

Διαβάστε ακόμη: «Why are they here?»: Η Εϊμι Ανταμς συναντά τους εξωγήινους στo τρέιλερ του «Arrival» του Ντενί Βιλνέβ

Hidden Figures 607

Το υλικό (και οι εικόνες από το πρώτο τρέιλερ) προϊδεάζει για ένα απόλυτα feelgood φιλμ γύρω από ένα άγνωστο αλλά ιστορικά αξιοσημείωτο success story, το οποίο εύλογα αναμένεται να επικεντρώνεται και στις δυσκολίες που συνάντησαν οι τρεις γυναίκες για να καταφέρουν να αναδείξουν τη δουλειά τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον που εκείνη την εποχή ήταν κυριαρχούμενο από λευκούς άντρες.

Κι αν το όνομα του Θίοντορ Μέλφι σας λέει κάτι, τότε ίσως είστε από τους λίγους που είχαν ανακαλύψει την τρυφερή κομεντί «St. Vincent, ο Αγαπημένος μου Aγιος», με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρεϊ, η οποία αποτέλεσε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Hidden Figures 607

Μολονότι δεν έχει δημιουργήσει ακόμα αρκετό buzz, το «Hidden Figures» αναμένεται να ακουστεί κατά τη διάρκεια της οσκαρικής κούρσας (η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017), κυρίως χάρη σε μια υπέροχη πρωταγωνιστική τριάδα ηθοποιών: την Ταράτζι Π. Χένσον (που δίνει ρέστα ως Κούκι στο τηλεοπτικό «Empire»), την ήδη βραβευμένη με Οσκαρ για τον ρόλο της στις «Υπηρέτριες», Οκτάβια Σπένσερ, και μια από τις καλύτερες σύγχρονες R&B καλλιτέχνιδες και περφόρμερ, την Τζανέλ Μονέ, στον πρώτο της πρωταγωνιστικό κινηματογραφικό ρόλο, ενώ οι Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ και Τζιμ Πάρσονς συμπληρώνουν το καστ.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:


Διαβάστε ακόμη

Hidden Figures poster 607