Buzz

«This is about our future». Τρέιλερ για το «HHhH»

στα 10

Το βιβλίο του Λοράν Μπινέ, έρχεται στην οθόνη με τον Τζέισον Κλαρκ, την Ρόζαμουντ Πάικ, τον Τζακ Ο΄Κονελ και τη Μία Βασικόφσα στους κεντρικούς ρόλους.

«This is about our future». Τρέιλερ για το «HHhH»

Ο παράξενος τίτλος του πιθανότατα έπαιξε κάποιο ρόλο ώστε το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα να μεταμορφωθεί σε εκδοτική επιτυχία κι εκτός της χώρας του. Το αρκτικόλεξο προέρχεται από την φράση «Himmlers Hirn heißt Heydrich» (το μυαλό του Χίμλερ ονομάζεται Χάιντριχ) η οποία κυκλοφορούσε στην ναζιστική Γερμανία δειχνοντας την σημασία που είχε ο Ράινχαρντ Χάιντριχ στην οργάνωση της ναζιστικής μηχανής εξολόθρευσης καθώς υπήρξε ουσιαστικά ο αρχιτέκτονας της «τελικήςλύσης».

Η δολοφονία του στην Πράγα ονομάστηκε Επιχείρηση Anthropoid και αυτή ακριβώς αποτελεί την ιστορία πίσω από το βιβλίο του Λοράν Μπινέ, το οποίο όμως είχε έναν υβριδικό χαρακτήρα, αφού παράλληλα με την ιστορία του Χάιντριχ, ο συγγραφέας καταγράφει την διαδικασία συγγραφής του βιβλίου σε ημερολογιακό στυλ με παραπομπές σε ταινίες, βιβλία και άλλες πηγές που τον βοήθησαν να το ολοκληρώσει.

Αυτό το κομμάτι του προφανώς απουσιάζει από την κινηματογραφική μεταφορά του από τον Σεντρίκ Χιμένες, όμως η ιστορία της επιχείρησης Anthropoid, είναι ούτως ή άλλως συναρπαστική, ακόμη κι αν την είδαμε πρόσφατα ξανά στο σινεμά, σε μια όμως όχι και τόσο σπουδαία ταινία.

Δείτε ακόμη: «Amant Double»: Αυτή είναι η ταινία που θ' ανάψει το φετινό Φεστιβάλ Καννών

HHhH 607

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό του στην Γαλλία στις αρχές Ιουνίου και το πρώτο τρέιλερ, είναι εδώ.


Δείτε ακόμη: