Buzz

«Her». Τελικά, αυτή θα είναι η νέα ταινία του Σπάικ Τζόνζι;

στα 10

Σύνοψη, τίτλος και καστ για την πρώτη ταινία του Σπάικ Τζόνζι μετά το «Where the Wild Things Are»! Ναι, οι απορίες υπάρχουν ακόμη…

«Her». Τελικά, αυτή θα είναι η νέα ταινία του Σπάικ Τζόνζι;

Το μπέρδεμα είναι το εξής: ο Σπάικ Τζόνζι γράφει, μαζί με τον Τσάρλι Κάουφμαν, το σενάριο για μια ταινία όπου «Μια σάτιρα για το πως οι αρχηγοί του πλανήτη σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τα κοσμικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, από τις τιμές του πετρελαίου μέχρι τους ανοιχτούς πολέμους». Σ’ αυτήν την ταινία ακούστηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει ο Χοακίν Φίνιξ, το οποίο όμως πιθανόν είναι παρεξήγηση, επειδή απλώς…

…ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στο άλλο project του Σπάικ Τζόνζι, για το οποίο μέχρι τώρα ξέραμε απλώς ότι παρακολουθεί την «ιστορία ενός άνδρα που ερωτεύεται τη φωνή ενός κομπιούτερ», σα να λέμε τη Σίρι κι ότι συμπρωταγωνιστεί η Ρούνι Μάρα.

Το τοπίο τώρα ξεκαθαρίζει. Η νέα ταινία του Σπάικ Τζόνζι είναι η δεύτερη περίπτωση και λέγεται «Her». Πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ, η Ρούνι Μάρα, η Εϊμι Ανταμς (η οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Φίνιξ και στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον), η Σαμάνθα Μόρτον και η Ολίβια Γουάιλντ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο Θίοντορ (Χοακίν Φίνιξ), ένας μοναχικός συγγραφέας, αγοράζει μια ηλεκτρονική συσκευή μ’ ένα ολοκαίνουριο λογισμικό, σχεδιασμένο για ν’ ανταποκρίνεται στην κάθε ανάγκη του χρήστη. Προς έκπληξη του Θίοντορ, ανάμεσα στον ίδιο και στη συσκευή αναπτύσσεται μια ρομαντική σχέση. Αυτός ο αντισυμβατικός έρωτας συνδυάζει την επιστημονική φαντασία και το ρομάντζο σε μια γλυκιά ιστορία που εξερευνά τη φύση της αγάπης και τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μας απομονώνει αλλά και μας συνδέει.

Το «Her» βρίσκεται στο στάδιο του post production, έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματά του πριν λίγες εβδομάδες.