Buzz

Hardcore ή Softcore; Διαλέξτε ποιο «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ θέλετε να δείτε!

στα 10

Δύο ταινίες θα είναι το «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, όπως αποκάλυψε ο παραγωγός της ταινίας στο Screen Daily, επιβεβαιώνοντας πως ο ατρόμητος Δανός θα γυρίσει μια hardcore και μια softcore εκδοχή της ταινίας που αφηγείται τη ζωή μιας νυμφομανούς που την υποδύεται η Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

Hardcore ή Softcore; Διαλέξτε ποιο «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ θέλετε να δείτε!

Μετά την επιβεβαίωση ότι η Σαρλότ Γκενσμπούργκ θα υποδυθεί τον κεντρικό ρόλο της Τζο στο «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, ο παραγωγός της ταινίας Πίτερ Ελμπεκ Γιένσεν δήλωσε στο Screen Daily πως: «Ετοιμάζουμε δύο ταινίες. Είναι ένας τεράστιος όγκος δουλειάς. Προσωπικά ελπίζω να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Φεστιβάλ Καννών. Θα τις γυρίσουμε ταυτόχρονα και θα τις μοντάρουμε ταυτόχρονα και θέλουμε να ολοκληρωθούν ακριβώς στον ίδιο χρόνο».

Το «Nymphomaniac» είναι η ελαφριά και ποιητική ιστορία της ερωτικής διαδρομής μιας γυναίκας από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 50 ετών όπως τη μαθαίνουμε από την κεντρική ηρωίδα, τη νυμφομανή Τζο. Ενα κρύο χειμωνιατικό βράδυ ο Σέλιγκμαν, ένας μεσήλικας εργένης, βρίσκει τη Τζο ημιλιπόθυμη και τραυματισμένη σε ένα στενό. Τη μεταφέρει στο διαμέρισμα του για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς πήγε τόσο στραβά. Την ακούει με προσοχή καθώς σε οκτώ κεφάλαια, η Τζο αφηγείται την ιστορία της ζωής της, πλούσια σε συσχετισμούς και αλληλεπιδρούμενα επεισόδια.

Στην πραγματικότητα ο Γιένσεν επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν τον Τρίερ να γύρισει μια hardcore και μια softcore εκδοχή της ταινίας ξεκινώντας τα γυρίσματα από τη Γερμανία το καλοκαίρι, συμπληρώνοντας πως «έχουμε μερικά μεγάλα ονόματα στην ταινία, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε στο περσινό Φεστιβαλ Καννών, οι ηθοποιοί συνεχίζουν να θέλουν να δουλεύουν μαζί του».

Ο Γιένσεν επιβεβαίωσε επίσης πως η συνεργασία του Τρίερ με τον Σκορσέζε (διαβάστε περισσότερα εδώ) συνεχίζει απρόσκοπτα, επαναλαμβάνοντας το πείραμα που είχε κάνει ο Τρίερ με τον Γιόργκεν Λεθ στο «The Five Obstructions».

Αυτό να φανταστούμε θα είναι μόνο softcore!