Buzz

H Σούζαν Σαράντον ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση

στα 10

Η οσκαρική πρωταγωνίστρια ομολόγησε πρόσφατα σε συνέντευξή της ότι όταν ήταν στα πρώτα της βήματα έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης κατά τη διάρκεια ακρόασης για έναν ρόλο.

H Σούζαν Σαράντον ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση

Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξανακούσει την πιο αρχαία ιστορία στο Χόλιγουντ. Δεν σημαίνει ότι σταματά να μας σοκάρει. Και φαίνεται ότι επειδή αυτή η πρακτική δεν τελειώνει ποτέ (αλλά αντίθετα θρέφει γενιές και γενιές να την θεωρούν δεδομένη), για αυτό κι όλο και περισσότερες γυναίκες της βιομηχανίας ομολογούν δημόσια τελευταία τις εμπειρίες τους.

Η Σούζαν Σαράντον έχει κερδίσει Οσκαρ, ΕΜΜΥ, καταξίωση και καριέρα που θα ζήλευε κάθε καινούργια φιλόδοξη στάρλετ στο χώρο. Ομως μία αρχική της εμπειρία ήταν τραυματική. Δεν θέλησε να ομολογήσει σε ποιον έδινε ακρόαση και για ποιο ρόλο. Από την τελευταία της πρόταση καταλαβαίνουμε την έκβαση της ιστορίας, αλλά και κάτι απλό: κανείς δεν σταματά την καριέρα σας, μη φοβάστε.

«Μπήκα στο δωμάτιο και με πέταξε πάνω στο γραφείο. Δεν ήταν από τις περιπτώσεις που μπορούσες να προλάβεις να σκεφτείς. Ηταν αηδιαστικό. Ομως, ας πούμε ότι κανείς από τους δυο μας δεν πέτυχε αυτό για το οποίο ήμασταν εκεί...»

Το απόσπασμα είναι μέρος της συνέντευξης που θα δημοσιευτεί στο γυναικείο περιοδικό Elle Νοεμβρίου, όπου η Σαράντον μιλάει για το ρόλο της στο «Cloud Atlas», αλλά και για την ακτιβιστική της ιδιότητα: την κοινότητα υποδοχής «Safe Harbor», γυναικών που έχουν πέσει θύματα trafficking.

Πριν από λίγους μήνες και η Γκόλντι Χόουν διηγήθηκε μία παρόμοια εμπειρία της μ' έναν τηλεοπτικό σεναριογράφο που την παρενόχλησε σεξουαλικά στα πρώτα της βήματα και την απείλησε ξεκάθαρα ότι «δε θα ξαναδούλεψει σ' αυτή την πόλη».

Ποιος να είναι αυτός τώρα; Και πάνω από όλα: έχει το άστρο του στη Hollywood Blvd όπως η Γκόλντι;