Buzz

Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Ανταρκτική...

στα 10

... δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά μια ταινία τρόμου με τίτλο «South of Sanity» που μεταφέρει αυτούσιο το δέος και τον τρόμο ενός τόπου στα όρια ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Ανταρκτική...

Η ιδέα και η εκτέλεση του «South of Sanity» ανήκει στον ορειβάτη και ντοκιμαντερίστα Κερκ Γουάτσον και γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στις έρευνες της ομάδας των British Antarctic Survey.

Το «South of Sanity» γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ανταρκτική, με το συνεργείο και τους ηθοποιούς να αποτελούνται από μέλη της British Antarctic Survey, και αφηγείται την ιστορία 14 μελών μιας ερευνητικής αποστολής οι οποίοι πέφτουν θύματα ενός κατά συρροήν δολοφόνου.

2 Ο Κερκ Γουάτσον στην Ανταρκτική κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «South of Sanity»

Tα γυρίσματα της ταινίας έγιναν, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τις βραδυνές ώρες προκειμένου να μεταφερθεί ιδανικά η ατμόσφαιρα απειλής ενός πραγματικά τρομακτικού τοπίου, ενώ όπως δηλώνει ο Κερκ Γουάτσον: «Γυρίσαμε μερικές σκηνές τη μέρα τα Σαββατοκύριακα, αλλά το υπόλοιπο το γυρίσαμε βράδυ. Οι ηθοποιοί μας υπέφεραν στο κρύο, γιατί τους αφήναμε για ώρες έξω ή τους αναγκάζαμε να παίζουν τα πτώματα που κείτονται στο χιόνι. Εκεί τα πράγματα μπερδεύτηκαν, αφού στο υλικό που είδαμε μετά οι νεκροί έτρεμαν από το κρύο. Με ένα έξυπνο μοντάζ καταφέραμε να τους κάνουμε να μένουν ακίνητοι. Πολλοί ηθοποιοί έπαθαν υποθερμία στη διάρκεια του γυρίσματος, αλλά το καλό ήταν πως έπρεπε να ζήσουν εκεί για ένα χρόνο, οπότε το είχαν συνηθίσει».

2 Σκηνή από την ταινία

Το σενάριο ανήκει στον Μάθιου Εντουαρντς, έναν γιατρό που ζει κοντά στο Λονδίνο, ο οποίος ανέλαβε και χρέη μακιγιέρ στην ταινία χρησιμοποιώντας ένα παιδικό σετ μακιγιάζ.

Η ταινία - ακατάλληλη κάτω των 18 - θα κάνει την πρεμιέρα της στο Αβιμορ της Σκοτίας στις 31 Οκτωβρίου.