Buzz

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα καλύτερα της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες της Guardian

στα 10

Μετά την ανακήρυξη του Σινέ Θησείον από το CNN ως το καλύτερο θερινό του κόσμου πριν λίγα χρόνια, σειρά τώρα έχουν το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη, τα οποία φιγουράρουν ανάμεσα στα καλύτερα θερινά της Ευρώπης.

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα καλύτερα της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες της Guardian

Οι αναγνώστες της Guardian προτείνουν τη δική τους λίστα με τα καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και δύο από τα πιο χαρακτηριστικά θερινά σινεμά της Ελλάδας, ένα στην καρδιά της Αθήνας και ένα στη Σαντορίνη, απόλυτο συνοδευτικό του υγρού ονείρου κάθε τουρίστα...

«Ενα σινεμά ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, που προσθέτει ατμόσφαιρα σε κάθε ταινία. Εκεί θα βρει κανείς μια υπέροχη μείξη από ντόπιους και τουρίστες με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι τα πιο πρόσφατα καλλιτεχνικα φιλμ που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να δει.», αναφέρει το κείμενο για το θρυλικό Cine Paris στην οδό Κυδαθηναίων που μετράει κοντά έναν αιώνα ζωής.

2 Cine Paris

Για το Cine Kamari στη Σαντορίνη, ο αναγνώστης που δηλώνει μαγεμένος από το σκηνικό γράφει: «Λίγο έξω από τη χώρα βρίσκεται το πιο χαλαρωτικό μέρος για να δεις ταινία στον πλανήτη. Μπορείς να γείρεις, σχεδόν να ξαπλώσεις, σε μια πολυτελή σεζ λονγκ, εισπνέοντας ένα μεθυστικό μείγμα αρωματικών στικ και αρωματικών βοτάνων, με ένα κοκτέιλ από το μπαρ και τα ελληνικά αστέρια να τρεμοπαίζουν από ψηλά.»

2 Cine Kamari

Τα 10 καλύτερα θερινά της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες της Guardian

  1. Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)
    2. Cromarty cinema (Σκωτία)
    3. Σινέ Locarno on the lake (Ελβετία)
    4. Cine Paris (Αθήνα)
    5. Σινέ Cineteca Bologna (Μπολόνια)
    6. Moonlight cinema (Κανάριες Νήσοι)
    7. Sotto le stelle (Βερόνα)
    8. Cine Kamari (Σαντορίνη)
    9. Rathausplatz (Βιέννη)
    10. La Villette (Παρίσι)

Διαβάστε ακόμη: