Buzz

Δωρεάν Εξετάσεις από το Goethe-Institut Athen μόνο για τους αναγνώστες του Flix

στα 10

Πόσο καλά ξέρετε τη γερμανική κουλτούρα; Το Goethe-Institut Athen δοκιμάζει τις γνώσεις σας και χαρίζει δωρεάν εξετάσεις για ακόμη καλύτερα γερμανικά.

Flix Team
Δωρεάν Εξετάσεις από το Goethe-Institut Athen μόνο για τους αναγνώστες του Flix

Το Goethe-Institut Athen προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του Flix δωρεάν εξέταστρα για εξετάσεις Goethe-Zertifikat B1.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις που ακολουθούν, δοκιμάζοντας τις γνώσεις σας στη γερμανική κουλτούρα (με έμφαση φυσικά στο σινεμά).


Οι «Ζωές των Aλλων» ή το «Good Bye Lenin» βραβεύτηκε με Oσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Τανίας;

Ποιος είναι ο αγαπημένος φίλος και πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν;

Ποιος είναι ο «Γαλάζιος Αγγελος»;

Ποιο έργο του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε έγινε μπεστ σέλερ σ’ όλη την Ευρώπη από τη μια μέρα στην άλλη και συντάραξε τους αθεράπευτα ρομαντικούς κι ερωτευμένους;

Ποια είναι η ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα;

Σε ποια ταινία έτρεχε και ξαναέτρεχε και ξαναέτρεχε η Φράνκα Ποτέντε;

Ποιος Γερμανός καγκελάριος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης;

Τι είναι σήμερα στην Αθήνα το σπίτι του Ερρίκου Σλήμαν;

Πώς λέγεται στα Γερμανικά η Κοκκινοσκουφίτσα;

Ποιοι Γερμανοί αδερφοί έγραψαν παραμύθια;

Ποιος Γερμανός ηθοποιός παίζει στην τελευταία σεζόν της σειράς «Homeland», αλλά πρωταγωνιστεί και στην ταινία που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το 2015;

Ποιός είναι ο τραγουδοποιός που έγραψε το «Φασμπίντερ και Ξερό Ψωμί»;


Στείλτε τις απαντήσεις σας μέχρι και τις 18 Απριλίου στο diagonismosflix@athen.goethe.org αναφέροντας στο θέμα του e-mail «Διαγωνισμός Flix» και στο σώμα του το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Όσοι απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις θα μπουν σε κλήρωση απ' όπου θα προκύψουν και οι δύο νικητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Goethe-Zertifikat B1, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα στο 2016. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 13:00 στο Ινστιτούτο (Ομήρου 14-16 106 72 Αθήνα) και όσοι επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

UPDATE: 21 Απριλίου 2016

OI ΔΥΟ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟ GOETHE-INSTITUT ATHEN ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Ινστιτούτο Γκέτε

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις του πάντοτε ανήσυχου Goethe-Institut Athen στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.