Buzz

Οι Ματ Ντέιμον & Κρίστιαν Μπέιλ στο τρέιλερ για το «Ford v Ferrari»

στα 10

Οι Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον μοιάζουν να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες προς τα Οσκαρ, στo πρώτο trailer του «Ford v Ferrari».

Οι Ματ Ντέιμον & Κρίστιαν Μπέιλ στο τρέιλερ για το «Ford v Ferrari»

Οχι, οι Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ δεν ερμηνεύουν τα ονόματα του τίτλου του «Ford v Ferrari», της νέας ταινίας του Τζέιμς Μάνγκολντ («Logan», «Walk the Line»). Αντίθετα από τη βαριά και πολυτελή κληρονομιά (αλλά και τον ανταγωνισμό που δημιουργούσε), οι ρόλοι τους τούς θέλουν στα χαμηλά - στο αγωνιστικό πιτ, εκεί που το άθλημα είχε προτεραιότητα, όσο μεγαλοεπιχειρηματίες έπαιζαν τα παιχνίδια αλλού.

Βρισκόμαστε στο 1966. Ο βρετανός οδηγός Κεν Μάιλς (Κρίστιαν Μπέιλ) και ο αμερικανός πολυμήχανος κατασκευαστής αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ματ Ντέιμον) ενώνουν δυνάμεις για να παράγουν το τέλειο αυτοκίνητο που, για λογαριασμό της Ford, θα προκαλέσει την παντοδυναμία της Ferrari.

Ford v Ferrari 607 1

Η ταινία επικεντρώνεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στους 24ωρους αγώνες του Le Mans το 1966.

«Η ιστορία θα μοιάζει με την παραβολή του Δαβίδ και Γολιάθ και...Γολιάθ» εξηγεί ο Κρίστιαν Μπέιλ. «Γιατί από τη μία έχεις δύο Γολιάθ των τεράστιων αυτοκινηματοβιομηχανιών κι από την άλλη τους Δαβίδ που δουλεύουν κι αγωνίζονται σκληρά σε πρώτο επίπεδο και οι νίκες είναι δικές τους...»

«Δύο φίλοι που προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και ταυτόχρονα να χειριστούν τους μαλάκες μιας σουπερβιομηχανίας που δεν έχουν ιδέα για το άθλημα....» συμπληρώνει ο Ματ Ντέιμον. «Για αυτό και η ταινία δεν είναι στην ουσία για τους αγώνες, όσο για τους ανθρώπους που θα ρισκάρουν τα πάντα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε...»

Ford v Ferrari 607 2

«Ο Τζέιμς θέλησε να κάνει το "Butch Cassidy and the Sundance Kid" στο χώρο των αγώνων ράλι - στην ουσία μία ρομαντική ταινία για την ανδρική φιλία...»

«Σε μία εποχή που στο σινεμά επιβιώνουν μόνο τα blockbuster με υπερήρωες, εμείς κάναμε ένα δυνατό δράμα. Και μοιάζει με είδος υπό εξαφάνιση αυτή η ταινία» λέει ο Τζέιμς Μάνγκολντ. «Δε θέλαμε μία ταινία δράσης που οι ήρωες και οι ιστορίες και οι αγώνες τους στριμώχνονται σε τρεις σκηνές. Πήγαμε παλιομοδίτικα, ήταν σημαντικό για εμάς να έχουν αέρα, να μιλήσουμε για τους φόβους, την απώλεια, την αγάπη, το θρίαμβό τους. Αυτό που θα δείτε από τον Ματ και τον Κρίστιαν είναι tour de force ερμηνείες!»

Ford v Ferrari 607 3

Βέβαια, οι αγώνες grand prix είναι κάτι το ουσιώδες και έπρεπε να γυριστούν κι ανάλογα. «Ηθελα να κάνω κάτι όσο πιο αληθοφανές γινόταν - όταν γύριζες ταινίες με αυτοκίνητα που δεν τα πρόσθετες ψηφιακά. Να νιώσει ο θεατής τον όγκο του αυτοκινήτου όταν σπινιάρει και στρίβει, να ακούσει τον ήχο...»

Τους Ντέιμον και Μπέιλ πλαισιώνουν επίσης η Κατρίνα Μπαλφ («Outlander»), Τρέισι Λετς («Lady Bird»), Τζος Λούκας («Sweet Home Alabama») και Τζον Μπέρνθαλ («The Punisher»).

Ανυπομονούμε! Η ταινία είναι προγραμματισμένη για την αμερικανική της πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου.

Κι αν η παραπάνω δόση ταχύτητας δεν ήταν αρκετή δείτε εδώ κι ένα δεύτερο τρέιλερ

Διαβάστε περισσότερα: