Buzz

Δείτε: τρέιλερ για το «Rust and Bone» του Ζακ Οντιάρ

στα 10

Η Μαριόν Κοτιγιάρ, αφήνει πίσω της την εικόνα του γλυκού ζαχαρωτού (και τα πόδια της), στο πρώτο, υπέροχο, τρέιλερ της νέας ταινίας του σκηνοθέτη του «Ενας Προφήτης», με τίτλο «Σκουριά και Κόκαλο».

Δείτε: τρέιλερ για το «Rust and Bone» του Ζακ Οντιάρ
H ωραία και το κήτος

Βασισμένη στα διηγήματα του Καναδού Κέρκ Ντέιβιντσον, ενός συγγραφέα που πολλοί συγκρίνουν με τον Τσακ Πόλανικ, η ταινία του Οντιάρ μοιάζει σύμφωνα με τις υποσχέσεις που αφήνει το πρώτο της, συγκλονιστικό τρέιλερ, σαν ένας από τους διεκδικητές των μεγάλων βραβείων στο επόμενο φεστιβάλ των Καννών, όπου μοιάζει σίγουρο ότι θα κάνει την πρεμιέρα της.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Ματίας Σένερτς του «Bullhead» κρατούν τους πρώτους ρόλους σε αυτό το δράμα που μοιάζει ικανό να ραγίσει τις καρδιές μας και να επιβεβαιώσει τη θέση του δημιουργού του, ανάμεσα στους αληθινά μεγάλους του ευρωπαϊκού σινεμά.

Πριν δέιτε το τρέιλερ, να η υπόθεση της ταινίας:

Η ιστορία ξεκινά στον Βορρά. Ο Αλί βρίσκεται με τον 5χρονο Σαμ στην αγκαλιά του. Είναι ο γιος του, τον γνωρίζει ελάχιστα. Χωρίς κάπου να μείνει, χωρίς χρήματα και χωρίς φίλους, ο Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής του στην Αντίμπ. Εκεί, αμέσως όλα πηγαίνουν καλύτερα, η αδελφή του τους εγκαθιστά στο σπιτάκι του κήπου, ασχολείται με τον μικρό κι ο καιρός είναι ωραίος. Μετά από έναν καυγά σ’ ένα κλαμπ, το πεπρωμένο του Αλί διασταυρώνεται με αυτό της Στεφανί. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πριγκίπισσα. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Στεφανί εκπαιδεύει φάλαινες όρκα στο ενυδρείο Marineland. Αφότου το σόου μετατραπεί σε τραγωδία, ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους ξαναφέρει κοντά. Οταν ο Αλί την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Εχει χάσει τα πόδια της και μαζί τα όνειρά της. Θα τη βοηθήσει απλά, χωρίς εμπάθεια, χωρίς οίκτο. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Με κάθε επιφύλαξη, το «Rust and Bone» θα βρίσκεται σχεδόν σίγουρα υποψήφιο για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στο 65ο Φεστιβάλ Καννών - δείτε εδώ ποιες άλλες ταινίες αναμένονται να βρίσκονται αντίπαλοι του.