Buzz

Στην Αγγλία 1 στους 5 εργαζόμενους παίρνει άδεια για να... δει σειρές

στα 10

Κάνετε «γεφυρούλα» για να πάτε στο νησί; Αλλοι ζητούν άδεια απλώς για να δουν «Game of Thrones».

Στην Αγγλία 1 στους 5 εργαζόμενους παίρνει άδεια για να... δει σειρές

Η έρευνα των Radio Times που μόλις ολοκληρώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να γίνει η ίδια μια τηλεοπτική σειρά - τόσο διασκεδαστική είναι.

Διαβάστε ακόμη: Η πειρατεία πέθανε! Ζήτω το σινεμά! (Ή μήπως όχι;)

Οι Radio Times έκαναν ερωτήσεις σ' ένα δείγμα 5.500 ατόμων κι από αυτούς, το 18%, δηλαδή περίπου ένας στους πέντε, παραδέχτηκαν ότι έχουν δηλώσει ασθένεια στη δουλειά τους, για να μείνουν σπίτι και να δουν επί ώρες (ας το λέμε binge watching), την αγαπημένη τους σειρά. Η συνήθεια ξεκίνησε γύρω στο 2013, χάρη στο Netflix που προσέφερε όλα τα επεισόδια του «House of Cards» μαζεμένα, αλλά στη συνέχεια κι άλλες σειρές, όπως το «Breaking Bad», το «Black Mirror» ή, πιο πρόσφατα, το «Killing Eve», προκάλεσαν ξαφνικά... πουντιάσματα.

globes House of Cards 607

Από τους ερωτηθέντες, το 23% ομολόγησε ότι έχουν πει ψέματα πως παρακολουθούν μια σειρά για την οποία όλοι συζητούν, απλώς για να νιώσουν πως ενσωματώνονται στο σύνολο. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν δει συνεχόμενα πάνω από 8 ώρες επεισοδίων, ενώ τα τρία τέταρτα όσων συμμετείχαν στην έρευνα έχουν μείνει κολλημένοι στη σειρά τους για 4 ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Πώς είναι ο νέος, 2ος κύκλος «Big Little Lies»;

Στην πιο «σκοτεινή» πλευρά της έρευνας, το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν ξαγρυπνήσει μια ολόκληρη νύχτα βλέποντας κάτι, ενώ η έρευνα επισημαίνει πως οι θεατές που βλέπουν συνεχόμενα σειρές για ώρες, εκδηλώνουν νευρικότητα, υψηλά επίπεδα στρες και κατάθλιψη.

Killing Eve 2 607

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία από την έρευνα των Radio Times εδώ - αλλά μην χάσετε και τον ύπνο σας μελετώντας την.