Buzz

«Blood on the Tracks»… the movie!

στα 10

Το άλμπουμ που η κριτική θέλει να είναι ένα από τα καλύτερα του Μπομπ Ντίλαν, ετοιμάζεται να γίνει ταινία, με σενάριο βασισμένο στους στίχους των δέκα κλασικών τραγουδιών του.

«Blood on the Tracks»… the movie!

Ο Ροντρίγο Τεσέιρα, Βραζιλιάνος παραγωγός και διευθυντής της RT Features, ετοιμάζεται για το μεγαλεπήβολο σχέδιο, ευτυχώς με τον δέοντα σεβασμό: «Καθώς και οι ίδιοι είμαστε, εδώ και χρόνια, θαυμαστές ενός από τα σπουδαιότερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής», λέει ο Τεσέιρα για τον εαυτό του και την ομάδα του, «θεωρούμε τιμή μας το ν’ αναλάβουμε αυτήν την ταινία. Ο στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με κάποιον σκηνοθέτη που να μπορέσει να δημιουργήσει ένα κλασικό δράμα, με ήρωες και ατμόσφαιρα που αποτυπώνουν τα συναισθήματα που το άλμπουμ εμπνέει στους θαυμαστές του.»

Η ταινία θα δημιουργήσει μια αφηγηματική δομή μέσα από τους στίχους των 10 τραγουδιών τού «Blood on the Tracks», του 15ου άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, που κυκλοφόρησε το 1975 και περιλαμβάνει κάποιες από τις ιστορικές μελωδίες του συνθέτη – ποιητή, σαν το «Buckets of Rain», το «Shelter From the Storm» ή το «When You See Her Say Hello».

Μπορεί ο Ντίλαν να διατείνεται ότι τα τραγούδια του «Blood on the Tracks» είναι εμπνευσμένα από διηγήματα του Αντον Τσέχοφ, αλλά ο γιος του, Τζέικομπ, έχει δηλώσει ότι ακούγοντάς τα είναι σα ν’ ακούει τους γονείς του να μιλούν, ενώ το «When You See Her Say Hello» φημολογείται ότι έχει γραφτεί για την Τζόαν Μπαέζ.

Σε κάθε περίπτωση, το «Blood on the Tracks» είναι οπωσδήποτε ένα άλμπουμ χωρισμού που στα χέρια ενός ικανού σεναριογράφου κι ενός ευαίσθητου σκηνοθέτη μπορεί να οδηγήσει σε μια υπέροχη μελαγχολική ταινία. Μια και προς το παρόν δεν έχει συνδεθεί κανένα όνομα με το project, μείνετε στις θέσεις σας, περιμένοντας μονομαχίες δημιουργών. Αλήθεια, ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να σκηνοθετήσει το «Blood on the Tracks»; Γράψτε μας παρακάτω στα σχόλια τις προτάσεις σας!