Buzz

H Bibliothèque στα θερινά σινεμά #2 | Αυτό είναι καλοκαίρι!

στα 10

Οκτώ ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι με το γούστο και τον τρόπο της Bibliothèque.

Flix Team
H Bibliothèque στα θερινά σινεμά #2 | Αυτό είναι καλοκαίρι!
Σκηνή από το «Darling» του Τζον Σλέσινγκερ

Μετά από μια περσινή ενθουσιώδη εξόρμηση στα θερινά σινεμά, η Bibliothèque επιστρέφει - ευτυχώς - και φέτος με οκτώ σινεφίλ «ευχές» που θυμίζουν τις μέρες που το σινεμά ήταν αστείο, πολιτικό, σέξι, επικό και συναρπαστικό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον κατάλογο της για το φετινό καλοκαίρι, με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες εξόδου της κάθε ταινίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τις προβολές της Bibliothèque στην επίσημη σελίδα της στο Facebook

Ladykillers 607

Η Συμμορία των Πέντε του Αλεξάντερ Μακέντρικ (Ladykillers, 1955) - 31 Μαΐου

Μια συμμορία πέντε αντρών, με επικεφαλή τον καθηγητή Μάρκους, ετοιμάζει μεγάλη ληστεία τράπεζας. Για να το πετύχουν, μεταμφιέζονται σε ορχήστρα μουσικών και νοικιάζουν δωμάτιο σε μια γριούλα που ζει απομονωμένη με τους παπαγάλους της. Όταν αυτή αντιλαμβάνεται πως κάτι τρέχει, η συμμορία αποφασίζει να την δολοφονήσει. | Η κλασική ταινία των Ealing Studios σε σκηνοθεσία του Αλεξάντερ Μακέντρικ με τους Πίτερ Σέλερς, Αλεκ Γκίνες, Σέσιλ Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ και Κέιτι Τζονσον, βάση για την ομώνυμη ταινία των αδελφών Κοέν του 2004

Tales of Ordinary Madness 607

Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας του Μάρκο Φερέρι (Tales of Ordinary Madness, 1981) - 7 Ιουνίου

Ο Σέρκιν, άνεργος ποιητής, αλκοολικός και γυναικάς, έχει έναν πρόσκαιρο δεσμό με την Κας, μια πόρνη με αυτοκαταστροφικές τάσεις, η οποία του δίνει ξανά λογοτεχνική έμπνευση και διάθεση για ζωή. Προσκεκλημένος από έναν εκδοτικό οίκο της Νέας Υόρκης, έρχεται σε επαφή μ' ένα μουμιοποιημένο περιβάλλον λογοτεχνικής παραγωγής που τον πνίγει. | Ο Μάρκο Φερέρι διασκευάζει ιδανικά Τσαρλς Μπουκόφσκι με το αξεπέραστο πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Μπεν Γκαζάρα και Ορνέλα Μούτι.

Darling 607

Ντάρλινγκ του Τζον Σλέσιγγκερ (Darling, 1965) - 28 Ιουνίου

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε να μη διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ την κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τη Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του '60. | To Οσκαρ 'Α Γυναικείου Ρόλου της Τζούλι Κρίστι σε μια ταινία που αναπνέει κυριολεκτικά - ακόμη και 50+ χρόνια μετά - των αέρα των 60s.

Foreign Correspondent 607

Ξένος Ανταποκριτής του Αλφρεντ Χίτσκοκ (Foreign Correspondent, - 12 Ιουλίου

Ο Τζόνι Τζόουνς είναι ρεπόρτερ σε μια εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Ο αρχισυντάκτης του κύριος Πάουερς τον στέλνει στην Ευρώπη για να κάνει ρεπορτάζ πάνω στον πόλεμο που πρόκειται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή στη γηραιά ήπειρο. Ο Τζόουνς που υιοθετεί το ψευδώνυμο Χάντλεϊ Χάβερστοκ, φτάνει στην Αγγλία, όπου πρόκειται να συναντήσει έναν Ολλανδό διπλωμάτη τον κύριο Βαν Μιρ, ο οποίος έχει υπογράψει μυστική συνθήκη που αφορά δυο ευρωπαϊκά κράτη. Τα πράγματα όμως δεν βαίνουν όπως είχε υπολογίσει κι ο Τζόουνς αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής κοπέλας, της Κάρολ Φίσερ, προκειμένου να ξεσκεπάσει μια σπείρα κατασκόπων. | Η δεύτερη ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ, μετά τη «Ρεβέκκα», στην Αμερική, μια μεταφορά του πολιτικού μυθιστορήματος του Βίνσεντ Σίαν με τίτλο «Personal History» και πρωταγωνιστές τους Tζόελ ΜακΚρέι, Λαρέιν Ντέι, Χέρμπερτ Μάρσαλ, Τζορτζ Σάντερς και Εντμουντ Γκουέν.

Mr. Klein

Ο Κύριος Κλάιν του Τζόζεφ Λόουζι (Mr. Klein, 1976) - 26 Ιουλίου

Το 1942, ο Β' Παγκόσμιος μαίνεται και οι Ναζί έχουν καταλάβει τη Γαλλία. Ο Ρόμπερτ Κλάιν είναι ένας έμπορος έργων τέχνης που πλουτίζει αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές την περιουσία των διωκόμενων Εβραίων. Δεν τρέφει πολιτικά αισθήματα και στέκεται αδιάφορος μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Όλα όμως αλλάζουν όταν μία εβραϊκή εφημερίδα φτάνει κατά λάθος στο σπίτι του και ο Κλάιν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας ακόμη Ρόμπερτ Κλάιν, που ζει στο Παρίσι και είναι Εβραίος. Οι αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν τον συνονόματό του και οι υποψίες πέφτουν πάνω του. Το 1976 ο, εξόριστος από την Αμερική, Τζόζεφ Λόουζι καταπιάνεται με ένα σενάριο που, μπορεί να μην αποτελεί μεταφορά κάποιου καφκικού διηγήματος, είναι όμως εμφανώς επηρεασμένο από το σύνολο του έργου του συγγραφέα. ένα πολεμικό και πολιτικό θρίλερ-καταπέλτης για την συνεργασία των γαλλικών αρχών με τους κατακτητές Ναζί. Με τις αξεπέραστες ερμηνείες των Αλέν Ντελόν και Ζαν Μορό, υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Three Days of Condro 607

Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα του Σίντνεϊ Πόλακ (Three Days of the Condor, 1975) - 9 Αυγούστου

Ο Τζο Τάρνερ είναι αναλύτης της CIA, με το κωδικό όνομα «Κόνδορας». Εργαζεται στην Αμερικανική Λογοτεχνική και Ιστορική Λέσχη στην Νέα Υόρκη, που στην πραγματικοτήτα είναι γραφείο της CIA. Διαβαζει βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά απο ολο τον κόσμο, ψαχνοντάς για κρυμμένα μηνυμάτα. Ο Ταρνερ θα ετοιμάσει μια αναφορά για καποιες παράξενες ενότητες ενος βιβλιου που βρήκε και θα την στείλει στα κεντρικά γραφεία της CIA. Κατά την διαρκεία ενός ολιγολέπτου διαλειμμάτος ο Τάρνερ θα βγει απο την Λέσχη και θα πάει σε ενα κοντινό καφέ για να φαει κατι. Εν τω μεταξύ δύο άντρες θα μπουν μέσα στην λέσχη και θα δολοφονήσουν ολους τους συνεργάτες του Τάρνερ. Επιστρεφόντας στην Λέσχη ο Τάρνερ θα σοκαριστεί από το θεαμα αντικρυζόντας παντού πτώματα. θα φύγει αμέσως και θα ειδοποιήσει τα κεντρικά γραφεία της CIA, για το συμβάν. | Πολιτικό θρίλερ των ένδοξων 70s με την αλάνθαστη υπογραφή του Σίντνεϊ Πόλακ και το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Φέι Ντάναγουεϊ.

Papillon 607

Ο Πεταλούδας του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ (Papillon, 1973) - 23 Αυγούστου

Ο Χένρι, γνωστός κι ως «Πεταλούδας», καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται για καταναγκαστικά έργα στη Γαλλική Γουιάνα. Κατά τη μεταφορά του, θα γνωριστεί με τον Λουί, έναν παραχαράκτη, και μεταξύ τους θα αναπτυχτεί μια ισχυρή φιλία. Στη φυλακή, οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και είναι αδύνατον να φύγει κανείς από εκεί. Ο Πεταλούδας, όμως, έχει βαλθεί να αποδράσει με κάθε τρόπο. Καμιά προσπάθεια του δεν στέφεται με επιτυχία, αλλά του κοστίζει και χρόνια στην απομόνωση. Μια από αυτές θα πετύχει, αλλά χειροτερεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση όταν συλλαμβάνεται. Πλέον, με ή χωρίς τη βοήθεια του φίλου, το μυαλό του είναι καρφωμένο μονάχα σε ένα πράγμα: κι άλλη απόδραση. | Μια από τις καλύτερες ταινίες απόδρασης που γυρίστηκαν ποτέ, με τον Στιβ ΜακΚουίν στον ομότιτλο ρόλο.

Macbeth

Μάκβεθ του Ορσον Γουέλς (Macbeth, 1948) - 6 Σεπτεμβρίου

Σκωτία, 11ος αιώνας. Ο ευγενής Μάκβεθ οδηγείται από μια δαιμονική προφητεία και την αδίστακτη γυναίκα του προς τον θρόνο. Ομως, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την νεοσύστατη βασιλεία του. | Ο Ορσον Γουέλς μεγαλουργεί σκηνοθετικά και ερμηνευτικά πάνω στο διάσημο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, καταδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα μιας ολόκληρης εποχής - διαχρονικής στην ένταση και την ωμότητα της εξουσίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τις προβολές της Bibliothèque στην επίσημη σελίδα της στο Facebook

Bibliotheque