Buzz

«Atlas»: ακούστε το τραγούδι των «Coldplay» από το «Hunger Games: Catching Fire»

στα 10

Οι Coldplay έγραψαν το τραγούδι του δεύτερου μέρους των «Αγώνων Πείνας». Ακούστε και δείτε το βίντεο του «Atlas», αλλά και το τελικό trailer του «Hunger Games: Catching Fire»...

«Atlas»: ακούστε το τραγούδι των «Coldplay» από το «Hunger Games: Catching Fire»

UPDATE 28/10: Στην τελική ευθεία για την μεγάλη πρεμιέρα του δεύτερου μέρους της «Hunger Games» τριλογίας, έτοιμο λοιπόν και το τελευταίο trailer. Αυτό που μας προσγειώνει στο σκοτεινό μέλλον της Κάτνις, αυτό που μας δείχνει λεπτομέρειες από την προηγμένη high tech καινούργια αρένα των παιχνιδιών, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό πρά να εξοντώσει το κορίτσι που ενέπνευσε επαναστάσεις στον εξαθλιωμένο λαό του Πάνεμ. Η Πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος Σνόου έχουν σχέδια. Και είναι εφιαλτικά. Δείτε το final trailer του «Αγώνες Πείνας: Φωτιά» στο τέλος του κειμένου.

Οσο μελαγχολικό, λυρικό και επικό ταιριάζει στην ταινία αλλά και στις μπαλάντες του συγκροτήματος, το «Atlas» των Coldplay είναι σίγουρο ότι θα γίνει επιτυχία - τόσο συνοδεύντας τις ηρωικές εικόνες του «Hunger Games: Catching Fire», όσο και τις δικές μας φθινοπωρινές βόλτες με αυτοκίνητο. Γιατί είναι σίγουρο: τα ραδιόφωνα θα μας βομβαρδίσουν με την μελαγχολική φωνή του Κρις Μάρτιν με το που θα κυκλοφορήσει το soundtrack σε λίγες μέρες.

Μετά τους Arcade Fire και το υπέροχο «Abraham's Daughter» λοιπόν, το οποίο συνόδεψε την πρώτη ταινία, το «Atlas» έρχεται για να χρυσώσει το franchise των «Αγώνων Πείνας» σε μια συνέχεια που αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία και εκατομμύρια δολάρια του πρώτου μέρους.

Οτι το βρετανικό συγκρότημα είχε αναλάβει τη σύνθεση του theme song του «Hunger Games: Catching Fire», είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Μάρτιν - όπου είχε ποστάρει φωτογραφία με τους στίχους του κομματιού.

2

Οσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο γνωρίζετε πολύ καλά ότι η θλίψη του «Atlas» συμφωνεί με όσα συμβαίνουν στο δεύτερο μέρος των «Αγώνων Πείνας». Κι αυτό, τόσο γιατί η Κάτνις δε θα μπορέσει να χαρεί την νίκη της για πολύ και να διαφυλάξει την ασφάλεια της οικογένειάς της, αλλά, παράλληλα, και γιατί ο εξαθλιωμένος λαός των «περιοχών» ξυπνά και η επανάσταση φουντώνει - με τεράστιο κόστος.

Οσο περιμένουμε την πρεμιέρα του «Hunger Games: Catching Fire» τον Νοέμβριο, μαθαίνουμε απ' έξω το κομμάτι. Για να μας βοηθήσουν, οι Coldplay ετοίμασαν ένα πρώτο βίντεο, το οποίο περιέχει και τους στίχους του «Atlas»:

.

Το τελικό trailer