Buzz

Εμπρησμός με πολλά θύματα στο στούντιο της Kyoto Animation στην Ιαπωνία

στα 10

Με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά ήδη τους 20 και να ανεβαίνει, η τραγωδία στο στούντιο animation στην πόλη του Κιότο βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Flix Team
Εμπρησμός με πολλά θύματα στο στούντιο της Kyoto Animation στην Ιαπωνία

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο στούντιο της διάσημης Kyoto Animation στο Κιότο στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 24 νεκροί, δεκάδες τραυματίες αλλά και πολλοί αγνοούμενοι, ενώ πλέον είναι πολύ πιθανή η εκδοχή του εμπρησμού, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μετέδωσαν ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο στούντιο Kyoto Animation Co το πρωί της Πέμπτης και έριξε στο χώρο υγρό εύφλεκτο υλικό που έμοιαζε με βενζίνη, αλλά ακόμη δεν έχει επακριβώς ταυτοποιηθεί.

arson kyoto animation

arson kyoto animation

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

Η Kyoto Animation ιδρύθηκε το 1981 και είναι γνωστή ανάμεσα στους λάτρεις του ασιατικού animation, τόσο στην τηλεόραση οσο και στο σινεμά. Διάσημες παραγωγές της είναι οι τηλεοπτικές σειρές «The Melancholy of Haruhi Suzumiya» και «K=On!».