Buzz

Αν ο Φελίνι διάλεγε τη νέα Καμπίρια… θα ήταν η Τζουλιέτ Λούις;

στα 10

Οι «Νύχτες της Καμπίρια» του Φεντερίκο Φελίνι φρεσκάρονται και μεταφέρονται από τη Ρώμη στο Ρίνο της Νεβάδα!

Αν ο Φελίνι διάλεγε τη νέα Καμπίρια… θα ήταν η Τζουλιέτ Λούις;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν παρουσιαζόταν ως ριμέικ της διάσημης ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, κανείς δε θα έδινε μεγάλη σημασία στην ταινία «The Days of Mary», που πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Μπραντ Μάικλ Γκίλμπερτ, με τη φήμη του να μην υπερβαίνει το «The Loss of a Teardrop Diamond» του 2008, ένα κοινωνικό ρομάντζο εποχής με την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και τον Κρις Εβανς.

Ωστόσο ο Γκίλμπερτ και η παραγωγός εταιρεία Constellation Ent., αγόρασαν τα δικαιώματα της ταινίας «Οι Νύχτες της Καμπίρια» από τους κληρονόμους του Φελίνι κι ετοιμάζονται να τη διασκευάσουν, με την Τζούλιετ Λούις να παίρνει τη θέση της Τζουλιέτα Μασίνο στο ρόλο της αθώας πόρνης Μαρία.

Στην πρωτότυπη ταινία, σε σενάριο των Φελίνι, Ενιο Φλαγιάνο και Τούλιο Πινέλι, η Μαρία – αλλιώς Καμπίρια – αναζητά τον αληθινό έρωτα στους δρόμους της Ρώμης αλλά το μόνο που συναντά είναι απογοήτευση και πίκρα. Η ταινία του Φελίνι είχε κερδίσει το Βραβείο Ερμηνείας για την Τζουλιέτα Μασίνο στο Φεστιβάλ Καννών του 1957 και το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1958 και παρέμεινε στην ιστορία ως ένα από τα αριστουργήματα του σκηνοθέτη της.

Μια δεκαετία αργότερα, το 1969, διασκευάστηκε επίσης από τον Μπομπ Φόσι στο μιούζικαλ «Sweet Charity» με πρωταγωνίστρια τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

Το «The Days of Mary» πάντως, με την Τζούλιετ Λούις να ψάχνει γι’ αγάπη στο Ρίνο, ξεκινά γυρίσματα και θα πωλείται για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στο Φεστιβάλ Καννών.