Buzz

Πόσο κρίμα: η Αμάντα Πίτερσον του «Can't Buy Me Love» νεκρή στα 43 της χρόνια

στα 10

H Aμάντα Πίτερσον, συμπρωταγωνίστρια του Πάτρικ Ντέμπσι στο teen movie των 80ς «Can’t Buy Me Love», βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στο Κολοράντο. Ηταν μόνο 43 ετών

Πόσο κρίμα: η Αμάντα Πίτερσον του «Can't Buy Me Love» νεκρή στα 43 της χρόνια

Το «Can’t Buy Me Love», η νεανική κομεντί του 1987 (σκηνοθεσίας Στιβ Ρας), έχει γράψει πολύ στη γενιά θεατών στην οποία τότε απευθύνηκε και μετά την κράτησαν ως αναφορά, μεγαλώνοντας μαζί της. Ο Πάτρικ Ντέμπσι δεν ήταν τότε ο Ντέρεκ, ο «McDreamy» του Grey's Anatomy. Αντιθέτως, δεν ήταν τίποτα ονειρεμένο. Ηταν ακόμα ασχημόπαπο - ένας πιτσιρικάς με τον οποίο ταυτίστηκε ο μέσος έφηβος θεατής: ο πεισματάρης 16χρονος που δεν είναι καθόλου cool, αλλά σκαρφίζεται κάτι για αυτό.

«Το Κορίτσι» ήταν η ξανθιά, απρόσιτη κούκλα του γυμνασίου του. Δεν έχει σημασία ποιου Γυμνασίου (το συγκεκριμένο ήταν στην Αριζόνα). Σε όλα τα σχολεία του κόσμου υπάρχει αυτό το κορίτσι. Την ερμήνευσε η Αμάντα Πίτερσον, 15 χρονών τότε, μια ηθοποιός που δεν είδε την καριέρα της μετά να απογειώνεται, αλλά παρόλα αυτά γνώρισε λατρεία για αυτό το ρόλο - το ρόλο της «Σίντι Μαντσίνι». Ο «Ρόναλντ» υποτίθεται ότι τη... «νοικιάζει». Της δίνει χρήματα για να προσποιηθεί ότι είναι ερωτευμένη μαζί του, κι έτσι να ανεβάσει τη δημοτικότητά του. Να γίνει, επιτέλους, κι αυτός cool. Και μετά θα έχει όποιο κορίτσι θέλει. Ομως... you can't buy love, τα έχουν πει αυτά οι Beatles, και τα υπόλοιπα έγραψαν cult κινηματογραφική ιστορία.

  • Ρόλαντ: θέλεις να βγούμε το Σάββατο;
  • Σίντι: Οχι. Θα λούζω τα μαλλιά μου

Amanda Peterson Can't Buy Me Love 607

Σήμερα ξυπνήσαμε με δυσάρεστα νέα. Η Πίτερσον βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στο Γκρίλι του Κολοράντο. Ηταν 43 ετών. Οι ιατροδικαστές πιστεύουν ότι ήταν νεκρή από τις 5 Ιουλίου κι ο πατέρας της απέδωσε τον απρόσμενο θάνατό της στην υπνική άπνοια και στα αναπνευστικά προβλήματα που τη βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια.

Το Γκρίλι ήταν η γενέτειρά της, εκεί επέστρεψε όταν αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ και το κυνήγι της καριέρας της. Στο σινεμά είχε εμφανιστεί επίσης στα «Explorers» (1985) του Τζο Ντάντε, «The Lawless Land» (1988), «Listen to Me» (1989), ενώ η τελευταία ταινία της ήταν το «Windrunner» (1994).

Amanda Peterson Can't Buy Me Love 607 2

Στην τηλεόραση, εκτός από guest εμφανίσεις στο «Doogie Howser, M.D.», κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «A Year in the Life» του NBC.

Είχε εδώ και 20 χρόνια αποσυρθεί από την ηθοποιία. Παντρεύτηκε δύο φορές και έκανε δύο παιδιά.

.

Διαβάστε ακόμα: