Buzz

«Αλπεις»: Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Η πρώτη εικόνα από την πλέον αναμενόμενη ελληνική ταινία της χρονιάς, αντί να ικανοποιήσει, αυξάνει την περιέργεια και την ανυπομονησία μας.

«Αλπεις»: Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Η Αγγελική Παπούλια... ανεβαίνει τις «Αλπεις»

Ξέρουμε ήδη, ότι οι «Αλπεις», η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά τον «Κυνόδοντα» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε σχεδόν τίποτα άλλο, πέρα από το ότι πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Αρης Σερβετάλης, Αριάν Λαμπέντ και Τζόννυ Βεκρής κι όσα λιγοστά, αποκάλυπτε, μια εξαιρετικά φειδωλή σε λεπτομέρειες σύνοψη.

Ενώ το φιλμ βρίσκεται στο στάδιο του post production, το flix εξασφάλισε την πρώτη εικόνα από την ταινία (δείτε την ολόκληρη στο gallery), καθώς και μια πιο λεπτομερή περιγραφή της υπόθεσης:

Μια Νοσοκόμα, ένας Οδηγός Ασθενοφόρου, μια Γυμνάστρια κι ένας Προπονητής, έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση «αντικατάστασης νεκρών προσώπων» που ονομάζεται «Αλπεις». Αναλαμβάνουν με την ανάλογη αμοιβή, να υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει, προκειμένου να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους των νεκρών.

Το εύρος και η ποικιλία των ρόλων τους είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά δεν αναλαμβάνουν οποιαδήποτε δουλειά. Οι αντικαταστάτες θα πρέπει να ταυτίζονται με τους νεκρούς που αντικαθιστούν, να εμπνέονται από τις ζωές τους. Για να υποδυθούν τους ρόλους τους, κάνουν έρευνα, πρόβες και προσέχουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η επιχείρησή τους λειτουργεί παράνομα, κάτω από αυστηρή πειθαρχία την οποία απαιτεί ο αρχηγός τους, ο Οδηγός του Ασθενοφόρου. Ο ίδιος έχει κρατήσει για τον εαυτό του σαν κωδικό του όνομα, το όνομα της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων: Mont Blanc.

Σύμφωνα με μια δήλωση του ίδιου του Λάνθιμου, πριν λίγους μήνες στους «Los Angeles Times», οι «Αλπεις» θα είναι «πιο σκοτεινές κι αστείες [από τον «Κυνόδοντα»], θα σπρώχνουν τα πράγματα λίγο περισσότερο στα άκρα».

Το σενάριο είναι όπως κι αυτό του «Κυνόδοντα», γραμμένο από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και Ευθύμη Φιλίππου, ενώ η παραγωγή είναι της Haos Film, της Αθηνάς Τσαγγάρη και του Γιώργου Λάνθιμου.