Buzz

Είναι το «9/11» μια από τις χειρότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ;

στα 10

Αν όχι, σίγουρα μια από τις πιο «προσβλητικές», όπως υποστηρίζουν κριτικοί και θεατές σε ολόκληρη την Αμερική.

Είναι το «9/11» μια από τις χειρότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ;

Η ιστορία του Τσάρλι Σιν σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα της 11η Σεπτεμβρίου του 2001 δεν εξαντλείται στο γεγονός πως πρωταγωνιστεί στο «9/11» του Μάρτιν Γκουιγκούι, μια ταινία που βασίζεται στο βραβευμένο θεατρικό έργο του Πάτρικ Κάρσον «Elevator» και αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ασανσέρ μέσα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου πριν την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Η ταινία, για την ιστορία, χτυπήθηκε πριν ακόμη βγει στις αίθουσες, ως «προσβλητική» από το τρέιλέρ της που μετρούσε αντίστροφα τις ώρες μέχρι την κατάρρευση των Πύργων, με μελοδραματικά κρεσέντα που χτυπάνε ευαίσθητα σημεία σε μνήμες που είναι ακόμη νωπές παρά τα 16 χρόνια που έχουν ήδη περάσει από εκείνη την ημέρα. Από την έξοδό της (στις 8 Σεπτεμβρίου 2017) και μετά δεν σταματάει να δέχεται τα πυρά θεατών και κριτικών που μιλούν για μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών και επιπρόσθετα μια στυγνή εκμετάλλευση της επετείου της ημέρας εκείνης που φυσικά και συνέπεσε με την προβολή της ταινίας στις αίθουσες.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Οι Δίδυμοι Πύργοι στο σινεμά!

9 11 607

Πράγμα που μας φέρνει εκεί που ξεκίνησαν όλα, το 2006, όταν ο Μάρτιν Σιν υπήρξε ένας από τους πλέον ενεργούς υποστηρικτές της ακροδεξιάς θεωρίας συνομωσίας, μια κίνηση με το όνομα 9/11 Truther που στην πραγματικότητα θεωρούσε πως οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν μετά από ελεγχόμενη κατεδάφιση και πως όλο αυτό καλύφθηκε από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Φυσικά και η παραγωγή της ταινίας κατηγορήθηκε από παιδιά θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου για το γεγονός ότι διάλεξε για πρωταγωνιστή της ταινίας τον Τσάρλι Σιν, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας. Μαζί με τον Σιν στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζίνα Γκέρσον, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για την προϊστορία του Τσάρλι Σιν με το θέμα, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η Ζακλίν Μπισέ και άλλοι.

9 11 607

Το The Hollywood Reporter έγραψε: «Το αποτέλεσμα εκμεταλλεύεται τόσο πολύ την τραγωδία που ακόμη και η αφιέρωση στους τίτλους τέλους στα θύματα μοιάζει με επίδειξη». Η Los Angeles Times έγραψε: «Το φιλμ διαρκεί ευτυχώς μόνο 90 λεπτά, αλλά επιλέγει να ξοδέψει τον περισσότερο από αυτόν το χρόνο σε ένα χαρακτήρα που μιλάει ρατσιστικά και μια γυναίκα ενός δισεκατομμυριούχου που κάνει κήρυγμα σε έναν κούριερ.»

Δείτε εδώ σκηνές από το «9/11»:

Διαβάστε ακόμη:

9 11 poster