Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

of 10

Νηστεία και κατάνυξη την Μ. Εβδομάδα με 2 μόνο πρεμιέρες και μία επανέκδοση, αλλά μη φοβού: έρχεται Ράιαν Γκόσλινγκ να φέρει την Ανάσταση.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Η μεγαλοεβδομάδα στέκεται ταπεινή στις εξόδους νέων ταινιών. Εκεί που είχαμε ένα βομβαρδισμό τίτλων, την Μεγάλη Πέμπτη μόνο δύο νέες ταινίες και μία επανέκδοση κάνουν πρεμιέρα.

Η μία υπόσχεται την απόλαυση ατόφιου, κλασικού, ποιητικού σινεμά. Η άλλη, απολαυστική παρέα σε μικρούς και μεγάλους που αισθάνονται παιδιά (και αγαπούν τους γάτους και τα λαζάνια). Και η τρίτη υπόσχεται να θυμίσει τις cult ταινίες τρόμου των 80ς.

Δεύτερη μέρα του Πάσχα όμως έρχεται καθυστερημένα η Ανάσταση: Ράιαν δεύρο έξω!

Διαβάστε αναλυτικά...

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

garfield

«Γάτος με Πέταλα» (The Garfield Movie, 2024) του Μάρκ Ντίνταλ

O Γκάρφιλντ, ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια, πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Βικ – ο Γκάρφιλντ και ο σκυλοφίλος του, Οντι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.

Ο αγαπημένος τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια και τον ύπνο σε μία animation περιπέτεια που θα τον βγάλει εκτός σπιτιού. Από την Πέμπτη 2 Μαΐου στις αίθουσες (με προβολές μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, αλλά και άλλες στην αυθεντική απόδοση με υπότιτλους). Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Infested

«Στον Ιστό του Τρόμου» (Infested, 2023) του Σεμπαστιάν Βανιτσέκ

Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από φίλους και οικογένεια, με αδυναμία στα εξωτικά ζώα, φέρνει στο διαμέρισμα του μια δηλητηριώδη αράχνη που ανήκει σε ένα σπάνιο και πολύ επικίνδυνο είδος. Η αράχνη θα χρειαστεί μόλις μια στιγμή για να δραπετεύσει και να μετατρέψει ολόκληρο το κτίριο σε μια φριχτή παγίδα θανάτου. Την ίδια ώρα, η αστυνομία σφραγίζει το κτίριο, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους. Πλέον, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι κάποιο σημείο διαφυγής.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σεμπαστιάν Βανιτσέκ υπόσχεται έναν απολαυστικό συνδυασμό τρόμου και ψυχαγωγίας. Η «εισβολή» ξεκινά στις 2 Μαΐου. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

The Color of Pomegranates

«Το Χρώμα του Ροδιού» (Sayat Nova, 1969) του Σεργκέι Παρατζάνοφ

Η ζωή και το έργο του Αρμένιου ποιητή Σάγιατ Νόβα (Αρουθίν Σαγιαντίν, 1712-1975) μέσα από το ποιητικό σινεμά του Σεργκέι Παρατζάνοφ. Οπως όλοι οι μεγάλοι ποιητές, ο Σαγιαντίν ήταν ένας βασιλιάς χω­ρίς βασίλειο, κι όπως όλοι οι Αρμένιοι, ένας άνθρωπος ξεχασμένος πάνω στο Αραράτ απ’ την εποχή του Νώε. Βλέπουμε τον ποιητή να μεγαλώνει, να ερωτεύεται, να μπαίνει σε ένα μοναστήρι και να πεθαίνει, αλλά αυτά τα περιστατικά απεικονίζονται στο πλαίσιο των εικόνων από τη φαντασία του Σεργκέι Παρατζανοφ και των ποιημάτων του Σαγιάτ Νόβα, ποιήματα που βλέπονται και ακούγονται σπάνια.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ


fall guy

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 6/5

«Ο Κασκαντέρ» (The Fall Guy, 2024) του Ντέιβιντ Λιτς

Βασισμένη στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80, η ιστορία ακολουθεί τον Κολτ Σίβερς, έναν κασκαντέρ του Χόλιγουντ, ο οποίος -λίγο πριν τη σύνταξη- αναγκάζεται να επιστρέψει στη δουλειά, όταν ο πρωταγωνιστής ενός blockbuster εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρώην του Σίβερς, η Τζόντι Μορένο, είναι η σκηνοθέτης της ταινίας, κι ο Σίβερς νιώθει ότι η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην λύση του μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση του πρωταγωνιστή.

Ο Ντείβιντ Λιτς επιστρέφει, μετά το «Bullet Train», με μία ακόμα εκρηκτική περιπέτεια και πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμιλι Μπλαντ. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!