Buzz

«Ο Ρίτσαρντ Γκαντ είναι ψυχωτικός». Η αληθινή Μάρθα του «Baby Reindeer» αντεπιτίθεται

of 10

Η Φιόνα Χάρβεϊ η αληθινή Μάρθα του «Baby Reindeer», μίλησε στον Πιρς Μόργκαν για την σειρά και τον λόγο που αποφάσισε να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

«Ο Ρίτσαρντ Γκαντ είναι ψυχωτικός». Η αληθινή Μάρθα του «Baby Reindeer» αντεπιτίθεται

Πρέπει να ζεις μέσα σε μια σπηλιά, μακριά από τον πολιτισμό, για να μην έχεις έστω ακούσει για την σειρά για την οποία μιλάνε όλοι αυτόν τον καιρό, το «Baby Reindeer» του Netflix. Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Γκαντ ως μια εκδοχή του ίδιου του εαυτού, ένας stand up κωμικός ο οποίος δουλεύει ως μπάρμαν, ο οποίος αποκτά μια stalker την Μάρθα.

Βέβαια η αυτοβιογραφική ιστορία του Σκωτσέζου stand-up κωμικού δεν είναι για γέλια. Σε ξαφνιάζει, σε σοκάρει και σε μουδιάζει - όπως ένα ελαφάκι στα φώτα του διερχόμενου αυτοκινήτου.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για τη σειρά: «Baby Reindeer»: Το Flix θέλει να σας κεράσει ένα φλυτζάνι τσάι

Τώρα ο Πιρς Μόργκαν, ο οποίος είναι γνωστός γενικότερα για τις αρκετά αμφιλεγόμενες απόψεις τους περι woke και cancel κουλτούρας, το #MeToo και γενικά έχοντας εκφράσει στο παρελθόν αρκετές ρατσιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές απόψεις, σκέφτηκε πως, γιατί όχι, ας πάρει κι αυτός ένα κομμάτι από τη viral πίτα αυτή.

Ετσι χτες πήρε συνέντευξη από την πραγματική «Μάρθα» της σειράς, μια γυναίκα με το όνομα Φιόνα Χάρβεϊ. Η ίδια ενώ αρνείται ότι μοιάζει με την ηρωίδα Μάρθα της σειράς, εξήγησε γιατί επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά της. «Στο ίντερνετ, διάφορα λαγωνικά με εντόπισαν και με κυνήγησαν και με απείλησαν πως θα με σκότωναν. Οπότε δεν ήταν πραγματικά επιλογή. Αναγκάστηκα να μπω σε αυτή την κατάσταση και να το κάνω», δήλωσε η Χάρβεϊ.

baby reindeer

[προσοχή: ακολουθούν spoilers, αν δεν έχετε δει ακόμη τη σειρά]

Η ίδια ωστόσο, διαφώνησε με την παρουσίαση του Γκαντ όσο αφορά την σεξουαλική του κακοποίηση λέγοντας πως «απλά γενικά πιστεύω ότι έχει ακραία ψυχιατρικά προβλήματα… Είναι ένα έργο μυθοπλασίας. Είναι ένα έργο υπερβολής, όπως έλεγα πάντα. Και υπάρχουν δύο αληθινά γεγονότα σε αυτό. Το όνομά του είναι Ρίτσαρντ Γκαντ και εργάζεται ως μπάρμαν με επιδόματα, στην Hawley Arms. Ίσως θα έπρεπε να κοιτάξει λίγο μέσα του, ως κάποιος που χρειάζεται βοήθεια… Ναι, νομίζω ότι έτσι ήταν πάντα. Είτε υπήρξε ένας υποτιθέμενος βιασμός είτε αν αυτός ο βιασμός ήταν πραγματικός ή είχε συλληφθεί στο μυαλό του, νομίζω ότι αυτό τον έκανε να να γίνει ακόμα περισσότερο ψυχικά άρρωστος».

Παρά τον ευαίσθητο τρόπο με τον οποίο ο Γκαντ χειρίζεται την παρουσία και τις ενέργειες της Μάρθας σε όλη τη σειρά, η Χάρβεϊ - παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν έχει παρακολουθήσει την εκπομπή - πιστεύει ότι της συμπεριφέρεται άδικα. Αν και παραδέχεται ότι είναι η βάση για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε όπως απεικονίζεται στη σειρά. «Η σειρά με δυσφημίζει αρκετά και ήταν αρκετά επιζήμια για την καριέρα μου. Και ήθελα να αντικρούσω εντελώς αυτές τις κατηγορίες εδώ στην εκπομπή σου Πιρς. Δεν είμαι stalker. Δεν έχω πάει φυλακή, δεν έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι ασφαλιστικά μέτρα για να με κρατήσουν μακριά. Αυτό είναι απλώς μια πλήρης ανοησία».

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την συνέντευξή της Φιόνα Χάρβεϊ στον Πιρς Μόργκαν.