Γυρίσματα

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη δίνει «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους»

στα 10

Πέντε χρόνια μετά το «Valse Sentimental», η Κωνσταντίνα Βούλγαρη επιστρέφει με μια ακόμη «προσωπική» ταινία που ανοίγεται σε όλους. Και που αντίθετα από τον τίτλο της, δεν είναι, όπως λέει η ίδια, «μια ταινία επικαιρότητας». Το Flix.gr επισκέφτηκε τα γυρίσματα του φιλμ.

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη δίνει «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους»

Σε μέρες όπου τα πάντα μοιάζουν να ορίζονται, να προέρχονται, να ανήκουν στην «κρίση», ή να μιλούν γι αυτή, το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους», φιλοδοξεί να είναι όχι τόσο μια ταινία των ημερών μας, αλλά μια ταινία των ανθρώπων.

Η ιστορία του ακολουθεί την καθημερινότητα μιας κοπέλας, της Ηλέκτρας, που ζει στα Εξάρχεια κι ανήκει στον αναρχικό χώρο. Ο φίλος της είναι στην φυλακή, θύμα του τρομονόμου και η ίδια προσπαθεί όπως λέει η Μαρία Γεωργιάδου που την υποδύεται, «να είναι δημιουργική, δίχως να θυσιάζει τον εαυτό της».

Κι αν η ταινία της αφορά σε πράγματα «που συνέβαιναν πριν [την κρίση] και που σίγουρα θα συμβαίνουν και μετά, με κάποιο τρόπο το φιλμ, περιγράφει την ίδια στιγμή κάτι απόλυτα σημερινό που αφορά όλους όσους βιώνουμε το εδώ και το τώρα.

Οσο για τα «Συγχαρητήρια», αυτά ανήκουν αναμφίβολα στην ίδια την Κωνσταντίνα και στους αισιόδοξους συνεργάτες της που όπως, δυστυχώς, σταθερά γίνεται στις μέρες μας, αποφάσισαν να κάνουν μια ακόμη ταινία «χωρίς χρήματα».

Μπορεί η χρηματοδότηση του να είχε εγκριθεί πριν λίγα χρόνια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όμως προφανώς τα χρήματα δεν ήρθαν ποτέ, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την ταινία από το να γίνει.

Ο ενθουσιασμός όλων όσων συμμετείχαν, κάποιες μικρές χορηγίες και μια εντυπωσιακή «συλλογικότητα» όπως την περιγράφει η παραγωγός Ελένη Αφεντάκη της Mitos ήταν αυτά που έκαναν την ταινία να πραγματοποιηθεί, μια νοοτροπία που μοιάζει απόλυτα ταιριαστή με αυτή του φιλμ.

Η ταινία έχει πλέον ολοκληρώσει τα γυρισματά της και βρίσκεται στο στάδιο του post production φιλοδοξώντας να προβληθεί στις αίθουσες το επόμενο φθινόπωρο.

Δείτε στο βίντεο, την Κωνσταντίνα Βούλγαρη, τους ηθοποιούς Μαρία Γεωργιάδου, Κώστα Γανωτή, Αλέξη Χαρίση, και την παραγωγό Ελένη Αφεντάκη να μιλούν για την ταινία και πάρτε μια γεύση από τα γυρίσματα του φιλμ .

info

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Βούλγαρη // Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Κλωτσοτήρας // Μοντάζ: Κενάν Ακάουι // Σκηνικά: Χρήστος Χαρίσης // Ηχος: Ορεστης Καμπερίδης // Βοηθός σκηνοθέτη : Κώστας Αθουσάκης // Κάστινγκ Βοηθητικών Ηθοποιών : Μίλτος Τζούνης, Στρατής Χατζηελενούδας // Σκριπτ: Ελένη Μητροπούλου // Βοηθοί Οπερατέρ: Αντώνης Τσιάκος, Πέτρος Γκορίτσας // Ηλεκτρολόγος: Κώστας Μπάμπης // Μπούμαν: Γιάννης Φωτιάδης // Εκτέλεση Παραγωγής: Φώτης Βελέτζας, Πάνος Αναγνώσης, Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου // Μουσική: Νίκος Βελιώτης // Παραγωγή: ΜΙΤΟΣ, Ελένη Αφεντάκη, Βάσω Πατρούμπα

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Γανωτής, Αλέξης Χαρίσης