Γυρίσματα

Βόλτα με τη «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

στα 10

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα αυτής της κωμωδίας παρεξηγήσεων «αλά Παναγιωτόπουλος» και συνομιλήσαμε με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της. Δείτε στο βίντεο τη θέα, από αυτή την πρώτη βόλτα μας με τη «Λιμουζίνα» τους.

Βόλτα με τη «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Πρωί Σαββάτου στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Η υγρασία και η πρωινή ψύχρα σε χτυπάει βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, όμως εδώ, έξω από το φαστ φουντ, στο πλάι του δρόμου, το κλίμα μοιάζει διαφορετικό. Η γεμάτη ενέργεια πυρετική ατμόσφαιρα της προετοιμασίας ενός πλάνου, αυτή «η τεχνητή ένταση που δημιουργείται στα γυρίσματα» όπως λέει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει αναμφίβολα δημιουργήσει το δικό της μικρόκλιμα.

Το συνεργείο ετοιμάζει, το πλάνο, οι ηθοποιοί μπαίνουν στα κοστούμια τους, η λιμουζίνα έχει παρκάρει, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξακολουθεί να παραμένει αεικίνητος. Νυσταγμενοι επιβάτες αυτοκινήτων που σταματούν για καφέ κοντοστέκονται και χαζεύουν. Μια ταινία δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει ή να έχει φτάσει στην οθόνη για να σε κάνει να την παρακολουθήσεις, αλλά αυτή η «Λιμουζίνα», μόλις ξεκινά.

Αυτή είναι η πρώτη μέρα γυρισμάτων και ο ενθουσιασμός όλων είναι εμφανής. Ο Νίκος Κουρής που επιστρέφει για τέταρτη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν του Νίκου Παναγιωτόπουλου εξηγεί πως δεν έχεις άλλη επιλογή από το παρασυρθείς από τον τρόπο που δουλεύει, από την όρεξή του. «Μας παίρνει μαζί του ο Νίκος, είναι σίφουνας» λέει.

Ο Αντριαν Φρίλινγκ Γερμανός ηθοποιός που ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, δηλώνει ενθουσιασμένος που για πρώτη φορά κάποιος δεν του ζήτησε να παίξει τον κακό Γερμανό σε μια ακόμη κλισέ ιστορία, η Δούκισσα Νομικού που κάνει εδώ τον πρώτο κινηματογραφικό της ρόλο, μας λέει πόσο ενδιαφέρουσα βρίσκει την πρόκληση να παίξει, να μεταμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό από τον εαυτό της.

Η ηρωίδα της, μοιάζει να είναι αν όχι η μηχανή, τουλάχιστον το «καύσιμο», αυτής της «Λιμουζίνας». Υποδύεται την Κολέτ, μια Γαλλίδα που είναι η μία πλευρά ενός τριγώνου, του οποίου τις άλλες πλευρές ορίζουν οι ρόλοι του Κουρή και του Φρίλινγκ. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα την ερωτευτεί και θα την φέρει μαζί του σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Κουρής είναι ο συνοδοιπόρος τους, ένας επίδοξος συγγραφέας σε μια διαδρομή ενηλικίωσης που περιλαμβάνει συναντήσεις με άλλους πολύ πιο γνωστούς, υπαρκτούς, συναδέλφους του. Ναι όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης της η «Λιμουζίνα», είναι μια κωμωδία «αλά Παναγιωτόπουλος» κι αυτό σημαίνει πως η διαδρομή της θα είναι τουλάχιστον απρόβλεπτη. Οπώς άλλωστε ακόμη κι ο ίδιος ο τίτλος του φιλμ...

Δείτε στο βίντεο, το ρεπορτάζ απο τα γυρίσματα που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο. Εκτός από τους ηθοποιούς που θα δείτε να μιλούν στο flix, πρωταγωνιστούν επίσης ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Τάκης Σπυριδάκης, ο Παύλος Χαϊκάλης κι ο Δημήτρης Πιατάς. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Κώστας Γκίκας, στον ήχο ο Ορέστης Καμπερίδης, στο μοντάζ ο Νίκος Πάστρας, σκηνογράφος ο Διονύσης Φωτόπουλος, και στα κοστούμια και την παραγωγή όπως πάντα η σύντροφός του σκηνοθέτη, Μαριάννα Σπανουδάκη. Η ταινία είναι μια παραγωγή των Κωνσταντίνος Αλατάς - Alatas Films, Φιλμική, Μαριάννα Φιλμς και Feelgood, που έχει αναλάβει και τη διανομή της στους κινηματόγράφους.