Ετσι μοιάζει ο Τζουντ Λο ως «Young Pope» στη φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά του Πάολο Σορεντίνο

TV 09 AUG 2015  /  Μανώλης Κρανάκης

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Young Pope» επιβεβαιώνουν πως τα ράσα... κάνουν τον Τζουντ Λο.

Το «The Young Pope» είναι η φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά του Πάολο Σορεντίνο της «Τέλειας Ομορφιάς» και του πιο πρόσφατου «Youth», σε σενάριο του ίδιου του Σορεντίνο, του συνεργάτη του και συν-σεναριογράφου της «Τέλειας Ομορφιάς», Ουμπέρτο Κονταρέλο και του τηλεοπτικού σεναριογράφου Στέφανο Ρούλι, μια παραγωγή της ιταλικής Wildside σε συνεργασία με το Sky Italia (ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ) και executive producer τον Αμερικανό παραγωγό Τζον Λάιονς, πρώην στέλεχος της Focus Features και τη συμμετοχή του HBO.

Η ιστορία παρακολουθεί ένα (μυθοπλαστικό) Αμερικανό Πάπα, τον Λένι Μπελάρντο, που εξελίσσεται στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη που βρέθηκε ποτέ στη θέση Ποντίφικα. Η σειρά, βέβαια, γυρίζεται (στην Ιταλία, στην Αμερική και στην Αφρική, αλλά κυρίως στα στούντιο της Τσινετσιτά) μέσα στην περίοδο που ο πραγματικός Πάπας Φραγκίσκος θεωρείται ο μεγαλύτερος νεωτεριστής Πάπας της σύγχρονης εποχής – παρότι κάποιοι έχουν τις αντιρρήσεις τους, όπως μάς έδειξε με εξαιρετικά δυνατό τρόπο ο Πάμπλο Λαραΐν στο βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου «El Club».

Τον Πάπα υποδύεται ο Τζουντ Λο, ενώ μαζί του πρωταγωνιστεί η Ντάιαν Κίτον στο ρόλο της Αδελφής Μέρι, μιας μοναχής από την Αμερική που ζει στο Βατικανό και η οποία αφού μεγάλωσε και βοήθησε τον Λένι να γίνει Πάπας συνεχίζει να τον επηρεάζει στις αποφάσεις του ως αρχηγού της καθολικής εκκλησίας.

Οι πρώτες σκηνές από τα γυρίσματα μας βάζουν στην ατμόσφαιρα της ταινίας - αν και όχι στο απόλυτα στιλιζαρισμένο σύμπαν του Πάολο Σορεντίνο που θα σκηνοθετήσει και τα οκτώ επεισόδια της σειράς.

Young Pope 607

Young Pope 607

Young Pope 607

Young Pope 607

Young Pope 607

Ο Πάολο Σορεντίνο εξηγεί τι είναι το «The Young Pope»: «Τα καθαρά σημάδια της ύπαρξης του Θεού. Τα καθαρά σημάδια της απουσίας του Θεού. Πώς η πίστη μπορέι να αναζητηθεί και να χαθεί. Η μεγαλοσύνη της αγιότητας, τόσο μεγάλη που μοιάζει αφόρητο να πολεμάς τους πειρασμούς και όταν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους παραδοθείς. Η εσωτερική σύγκρουση της τεράστιας ευθύνης του Ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας. Τελικά, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι και εκμεταλλεύεσαι την εξουσίας σε μια συνθήκη όπου το δόγμα και η ηθική επιταγή είναι η απόρριψη της εξουσίας και η ανιδιοτελής αγάπη για τον διπλανό σου.»

Update:Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία από τη σειρά.

the young pope

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.