TV

Το «WandaVision» θα είναι το πιο τριπαρισμένο sitcom στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης

στα 10

Η σειρά του Disney+ μοιάζει με φόρο τιμής στα sitcom του παρελθόντος, αλλά και το κλειδί του μέλλοντος της Marvel. Filmed in front of a live audience.

Το «WandaVision» θα είναι το πιο τριπαρισμένο sitcom στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης

Μια από τις πιο αναμενόμενες σειρές που ετοιμάζονται να κάνουν την πρεμιέρα τους φέτος στο χειμώνα στο Disney+ είναι και το «WandaVision», το οποίο και σηματοδοτεί την πρώτη τηλεοπτική παραγωγή του Marvel Studios στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Disney.

Αν και η Marvel δεν είχε ποτέ ως σκοπό η σειρά αυτή να ξεκινήσει την Τέταρτη Φάση του MCU, η πανδημία είχε άλλες βουλές... Μετά τις τόσες αναβολές λόγω της πανδημίας με την «Black Widow» να μεταφέρεται για τις 5 Μαΐου 2021 και τη σειρά «The Falcon and the Winter Soldier» να έχει πάρει αναβολή από την φθινοπωρινή του πρεμιέρα στο Disney+ για κάποια στιγμή μέσα στο 2021, το «WandaVision» σηκώνει αυλαία ως μια νέα εποχή στη χρυσή (τότε και τώρα) εποχή της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμα: Η Marvel φαίνεται να βρήκε τον «Ιππότη του Φεγγαριού» της

wandavision 607

wandavision 607

wandavision 607

Στην σειρά των εννιά επεισοδίων πρωταγωνιστούν οι Ελίζαμπεθ Ολσεν, στον ρόλο της Γούαντα Μάξιμοφ (aka Scarlet Witch), και Πολ Μπέτανι, στον ρόλο του Vision, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα τριπαρισμένο ονειρικό τοπίο το οποίο τους περνάει από διάφορα στιλ κλασσικών sitcom της αμερικάνικης τηλεόρασης, από τα ασπρόμαυρα 50s στα πιο groovy 60s και 70s αλλά και στα πιο κλασικά και αγαπημένα των 80s και 90s. Για να το πετύχουν αυτό, γύρισαν ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο μπροστά σε ζωντανό κοινό. Απίθανα πράγματα...

«Ηταν μια τρέλα» δήλωσε η Ολσεν για την εμπειρία της που είχε γυρίζοντας το πρώτο επεισόδιο μπροστά σε ζωντανό κοινό στο Entertainment Weekly, στο οποίο στο τεύχος Δεκεμβρίου έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην άκρως πειραματική αυτή νέα σειρά του Disney+. «Υπήρχε κάτι το αρκετά meta για την δική μου ζωή γιατί πήγαινα σε τέτοιου είδους γυρίσματα ως παιδί για να επισκεφτώ τις αδερφές μου που δούλευαν [στο Full House].» Ο Μπέτανι πρόσθεσε πως όλο το καστ και το συνεργείο είχαμε «πορωθεί αρκετά ως το τέλος» και παραδέχτηκε πως ήθελαν «να συνεχίσουμε να γυρίζουμε» μετά και την πρώτη εμπειρία των γυρισμάτων μπροστά σε ζωντανό κοινό.

Το «WandaVision» δημιουργήθηκε από τον Τζακ Σέιφερ, από μια ιδέα του Κέβιν Φάιγκι, ο οποίος μάλιστα είναι φανατικός θεατής των sitcoms, και σκηνοθετήθηκε από τον Ματ Σάκμαν. Οι δυο αναγκάστηκαν αν δουν αρκετά sitcom για να βρουν ποια είναι αυτά τα στοιχεία τα οποία κάνουν μια καλή κωμωδία να αγαπηθεί τόσο πολύ από το κοινό της έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια αυθεντικά πρωτότυπη σειρά. Κατά την διάρκεια των ερευνών τους ζήτησαν την βοήθεια από τον βασιλιά των sitcoms, τον Ντικ Βαν Ντάικ, τον οποία πήγαν και συνάντησαν στην Disneyland.

«[Το ‘The Dick Van Dyke Show’] έχει αγαπηθεί τόσο πολύ για τα φυσικά του gags, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται ψεύτικο. Πάντα αναρωτιόμουν πως το κατάφερναν. Η απάντησή του ήταν αρκετά απλή: βασικά μας είπε πως εάν κάτι δεν μπορούσε να γίνει στην πραγματική ζωή τότε δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε στο σόου», δήλωσε ο Σάκμαν.

Διαβάστε ακόμα: Η Τατιάνα Μασλάνι αρνείται όποια εμπλοκή της στην σειρά «She-Hulk»

wandavision 607

wandavision 607

wandavision 607

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Για τα γυρίσματα χρησιμοποίησαν τους ίδιους φακούς και τον ίδιο φωτισμό που χρησιμοποιούσαν στα κλασσικά sitcoms του ’50 αλλά και τα ίδια πρακτικά εφέ με καλώδια και τρικ με την κάμερα για τα μαγικά της Γουάντα, τα οποία έχουμε δει και σε σειρές όπως «Bewitched» και «I Dream of Jeannie», αντί για CGI. Επίσης ως ελάχιστος φόρος τιμής στις σειρές αυτές, μερικές σκηνές της σειράς γυρίστηκαν στην Blondie Street στο Warner Brothers Ranch στο Μπέρμπανκ (όπου γυρίστηκαν σειρές όπως «Father Knows Best», «The Partridge Family» και «Bewitched»), όπου έβαψαν τον Μπέτανι μπλε για να δείχνει καλά ασπρόμαυρα και έντυσαν μέλη του συνεργείου με ρούχα από την δεκαετία του ’50.

«Η σειρά είναι ένας φόρος τιμής στην χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλες αυτές τις υπέροχες σειρές και στους ανθρώπους που ήρθαν πριν από εμάς, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο Σέιφερ.

Αν και λόγω της πανδημίας η σειρά δεν έχει ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας στο Disney+, με μόνο γνωστό να παραμένει το κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα, ελπίζουμε να την απολαύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στους δέκτες μας με όλη την ασπρόμαυρή και technicolor ομορφιά της.

Διαβάστε ακόμα: Τι (πικρό) ανακοίνωσε η Disney κι έκανε έξαλλη την κινηματογραφική κοινότητα;


wandavision 607