TV

O σκηνοθέτης του «WandaVision» περιμένει πως αρκετοί ίσως απογοητευτούν από το φινάλε

στα 10

Με τόσες θεωρίες ήδη να κυκλοφορούν στο ίντερνετ για το τι μπορεί να συμβαίνει στη σειρά, ο σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά πως δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να τους ικανοποιήσει όλους.

O σκηνοθέτης του «WandaVision» περιμένει πως αρκετοί ίσως απογοητευτούν από το φινάλε

Το φινάλε του «WandaVision», της πρώτης τηλεοπτικής σειράς των Marvel Studios, έρχεται αυτή την Παρασκευή και μαζί του φέρνει μια απίστευτη πίεση στο να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους φανς, προσπαθώντας να καλύψει όσο το δυνατόν από τις αμέτρητες θεωρίες που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία οχτώ επεισόδια. Αλλά, όπως έχει γίνει γνωστό και με άλλες σειρές στο παρελθόν, βλέπε «Lost» και «Game of Thrones», δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσεις τους πάντες και ο σκηνοθέτης της Ματ Σάκμαν ήδη προετοιμάζεται ψυχολογικά για την όποια απογοήτευση νιώσουν μερικοί φανς.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του φινάλε, ο Σάκμαν δήλωσε πως πιστεύει πως θα υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι θα απογοητευτούν από το ότι αρκετές θεωρίες τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα, ή δεν θα εξελιχθούν όπως τις περίμεναν, αλλά πιστεύει πως το τελευταίο επεισόδιο θα είναι συνεπές με το κλίμα της σειράς ως σύνολο. «Ελπίζω πως στο τέλος το ταξίδι ήταν ικανοποιητικό για όλους. Ξέρω ότι υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες εκεί έξω και θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που αναμφίβολα θα απογοητευτούν έχοντας τη μία θεωρία ή την άλλη. Αλλά λέμε πάντα αυτήν την ιστορία για τη Γουάντα που αντιμετωπίζει τη θλίψη και μαθαίνει πως να αποδεχτεί αυτήν την απώλεια και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα βρει πως το φινάλε είναι εκπληκτικό αλλά και ταυτόχρονα ικανοποιητικό και ότι μοιάζει αναπόφευκτο μιας και είναι η ίδια ιστορία που παρακολουθούν όλο αυτόν τον καιρό.»

Διαβάστε ακόμα: Ακούστε την Κάθριν Χαν να τραγουδάει το «Agatha All Along» από το «WandaVision»

wandavision 607

Και συνεχίζει λέγοντας πως «αυτό που κρατά γερά [την σειρά] στα πόδια της είναι η μεγάλη της καρδιά. Είναι μια ιστορία αγάπης, είναι μια ιστορία απώλειας, και πιστεύω πως αντηχεί ακόμα περισσότερο σε αυτή την τρελή περίοδο της πανδημίας στην οποία όλοι μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Νομίζω πως όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται η Γουάντα και να συμπάσχουμε μαζί της λίγο παραπάνω.»

Καθώς η σειρά αρχίζει να ξεφεύγει από τις διάφορες αναφορές στα κλασσικά sitcoms και να μπαίνει στα πιο γνώριμα μονοπάτια του MCU, ο Σάκμαν λέει πως ήταν αρκετά σημαντικό το να δοθεί προτεραιότητα στη μάχη που δίνει η Γουάντα με την θλίψη της στην ιστορία της σειράς. «Η Ελίζαμπεθ Ολσεν κατάλαβε πολύ καλά από την αρχή πως η Γουάντα έχει βιώσει την περισσότερη απώλεια από οποιονδήποτε στο MCU. Εχει χάσει τους γονείς της, τον αδερφό της, τον έρωτα της ζωής της και βρίσκεται ένα βήμα πριν καταρρεύσει. Με κάποιον τρόπο [η ιστορία της Γουάντα] είναι ό,τι πιο κοντινό έχει κάνει η Marvel για να εξερευνήσει τις ψυχικές ασθένειες, όπως το πως μπορεί κάποιος να συγκρατεί την ζωή και την πραγματικότητα του όταν έχει βιώσει τόσο πόνο και ψυχολογικό τραύμα;»

Τέλος όταν ο ίδιος ρωτήθηκε από το Collider εάν θα υπάρχει και μια δεύτερη σεζόν είπε πως «μου αρέσει να δουλεύω στη Marvel. Είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο. Είναι τόσο καλοί με τους δημιουργούς τους και είχα ένα τόσο υπέροχο ταξίδι με αυτήν την σειρά. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για μια δεύτερη σεζόν του “WandaVision” - αυτό θα μπορούσε φυσικά να αλλάξει. Ολα εξαρτώνται από την ιστορία. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αφήγηση αυτής της ιστορίας για εννέα επεισόδια και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε ένα φινάλε που θα είναι τόσο ικανοποιητικό όσο και εκπληκτικό.»

Το τελευταίο επεισόδιο του «WandaVision» θα βγει αυτή την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα: Κωμωδία... τρόμου: το νέο ρεύμα στην αμερικανική TV

wandavision 607