TV

«Vinyl» τέλος! Το HBO κόβει οριστικά τη σειρά των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ!

στα 10

Η σειρά που ο Μάρτιν Σκορσέζε δημιουργήσε μαζί με τον Μικ Τζάγκερ κόπηκε από το ΗΒΟ, σε μια απόφαση που επιβεβαιώνει πως κανένα «μέγεθος» δεν μετράει μπροστά στη χαμηλή τηλεθέαση.

«Vinyl» τέλος! Το HBO κόβει οριστικά τη σειρά των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ!
(εικονογράφηση του Σον ΜακΚέιμπ για το αμερικάνικο Esquire)

«Μετά από περισυλλογή, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο κύκλο του "Vinyl". Προφανώς, αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Σεβόμαστε απεριόριστα την ομάδα που το δημιούργησε και τους ηθοποιούς για τη σκληρή τους δουλειά στη σειρά».

Με αυτήν την ανακοίνωση, το ΗΒΟ ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του «Vinyl» που δεν θα δει κανένα δεύτερο κύκλο να συνεχίζει την ιστορία από εκεί που τη σταμάτησε ο πρώτος.

Κι, όμως, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν το κανάλι είχε δώσει το πράσινο φως για ένα δεύτερο κύκλο, ενώ μετά το τέλος της προβολής του πρώτου κύκλου τον Απρίλιο είχε βρεθεί και ο αντικαταστάτης του σεναριογράφου Τέρενς Γουίντερ στο πρόσωπο του Σκοτ Ζ. Μπερνς ο οποίος δούλευε πάνω στα σενάρια του δεύτερου κύκλου. Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΗΒΟ, η απόφαση του νέου διευθυντή προγράμματος Κέισι Μπλόις ήταν, σύμφωνα με το Variety, πως τα χρήματα που θα ξοδεύονταν στην επανεκκίνηση του «Vinyl», ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να ξοδευτούν σε άλλα σχέδια.

Κάτι συμβαίνει στο ΗΒΟ και με τον τρίτο κύκλο του «True Detective». Διαβάστε αναλυτικά.

Vinyl 607 O πρωταγωνιστής Μπόμπι Καναβάλε και το μεγαλύτερο μέρος του καστ του «Vinyl»

Τα προβλήματα όμως με το «Vinyl» είχαν ξεκινήσει από πολυ νωρίς, σχεδόν μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου (που σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε), το οποίο δεν έκανε ακριβώς την τηλεθέαση που αναμενόταν από ένα πρότζεκτ τέτοιου διαμετρήματος, αλλά και μετέπειτα με τις χλιαρές κριτικές (κυρίως για την χιλιοειπωμένη ιστορία) και εν γένει τη διαπίστωση πως η σειρά απευθυνόταν σε ειδικό κοινό, το οποίο ήταν και το μόνο που μπορούσε να αναγνωρίσει και τις «ψαγμένες» αναφορές και να πορωθεί με την υπερφόρτωση «sex, drugs and rock 'n' roll».

Ο απελθών διευθυντής προγράμματος Μάικλ Λομπάρντο είχε μιλήσει ήδη από πολύ νωρίς για «αποτυχία», η αποχώρηση του Τέρενς Γουίντερ προβλημάτισε όλη τη δημιουργική ομάδα και το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και τα ονόματα των παραγωγών Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ δεν υπήρξαν ικανά όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια επιτυχία, αλλά να την κάνουν να αντέξει και στο χρόνο.

Διαβάστε με τη ψυχή σας: Flixibility: Ο Νίκος Πετρουλάκης μας βάζει στο παρασκήνιο του «Vinyl» και των ηλεκτρισμένων 70ς

Vinyl 607 Ο Μάρτιν Σκορσέζε στα γυρίσματα του «Vinyl»

Το «Vinyl» έρχεται να προστεθεί στη λίστα των σειρών που διέκοψε νωρίς το ΗΒΟ, όπως το «Luck» του 2012 που δεν είδε δεύτερο κύκλο, το «Tell Me You Love Me» το 2008, το «John from Cincinnati» που κόπηκε το 2007 μετά το τέλος της πρώτης του σεζόν. Ολες τους, λιγότερο ή περισσότερο, σειρές που δεν τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξουν πως τη δεύτερη φορά όλα μπορεί να είναι καλύτερα...


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.