TV

Vintage διαστημικά Χριστούγεννα με το «Star Wars: Holiday Special»

στα 10

Αν είστε από εκείνους που περνούν μια μικρή κατάθλιψη στις γιορτές, μπορεί και να απολαύσετε το παρακάτω εορταστικό πρόγραμμα του CBS από το 1978 που είχε φέρει και τον ίδιο τον Τζορτζ Λούκας στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

Vintage  διαστημικά Χριστούγεννα με το «Star Wars: Holiday Special»

Σίγουρα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις πιο λαμπρές ιδέες των δημιουργών του «Πολέμου των Αστρων», αλλά το 1978, εν μέσω ίσως της μεγαλύτερης δόξας που γνώρισε ποτέ η σειρά των ταινιών, ο Λούκας συμφώνησε να δώσει στο CBS την άδεια να χρησιμοποιήσει τους ήρωες του για να γυρίσει ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο.

Ή σχεδόν Χριστουγεννιάτικο, αφού στον γαλαξία του Star Wars και πιο συγκεκριμένα στον πλανήτη του Τσουμπάκα, δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά κάτι που ονομάζεται «Life Day», φορώντας μάλιστα μια κόκκινη ρόμπα που κάνει τον εξωγήινο ήρωα να μοιάζει με τον πιο τριχωτό Αγιο Βασίλη που είδατε ποτέ.

Το αποτέλεσμα που όπως κάθε εορταστικό τηλεοπτικό επεισόδιο που σέβεται τον εαυτό του περιλαμβάνει φυσικά και μουσικά νούμερα, με εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως οι Jefferson Starship,η Ντιάν Κάρολ (αλλά και η ίδια η Κάρι Φίσερ που τραγουδά το «A Day to Celebrate»), είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε.

Ο ίδιος ο Τζορτζ Λούκας είχε απογοητευτεί τόσο από το αποτέλεσμα που στη συνέχεια έγινε εξαιρετικά προστατευτικός απέναντι στους ήρωες του, ενώ χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξη του δήλωνε «αν είχα τον χρόνο κι ένα σφυρί, θα έψαχνα να βρω κάθε αντίγραφο του προγράμματος και να το σπάσω».

1 Οικογένεια Τσουμπάκα

Εν τούτοις παρ΄ότι το επεισόδιο δεν σκηνοθετήθηκε από τον Λούκας, ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αφού σύμφωνα με τον Μπρους Βίλαντς που ανέλαβε να γράψει το σενάριο για λογαριασμό του ABC, ήταν εκείνος που επέμενε, το τηλεοπτικό special να διαδραματίζεται στον πλανήτη των Γούκι.

Σύμφωνα με τον Βίλαντς, είχε προειδοποιήσει τον Λούκας πως είναι επικίνδυνο «να χτίσει μια ιστορία γύρω από αυτούς τους χαρακτήρες που δεν μιλάνε. Ο μόνος ήχος που κάνουν μοιάζει με αυτούς των ανθρώπων όταν φτάνουν σε οργασμό. Του είπα μάλιστα, πως θα μπορούσε αν ήθελε να αφήσει ένα μαγνητόφωνο στην κρεβατοκάμαρά μου κι ευχαρίστως θα του έκανα όλα τα ηχητικά εφέ για τα Γούκι δωρεάν». [[Διαβάστε ένα απολαυστικό άρθρο για την δημιουργία του επεισοδίου στο Vanity Fair](https://www.vanityfair.com/magazine/2008/12/starwarsspecial200812)]

family

Αυτό ίσως και να ήταν μια καλή ιδέα, την οποία όμως ο Λούκας διάλεξε να μην ακολουθήσει. Και παρά τις τωρινές του αντιρρήσεις στην εποχή του internet, ευτυχώς ή δυστυχώς (δείτε το επεισόδιο κι αποφασίστε), τίποτα δεν πεθαίνει (αντίθετα αποκτά ακόμη κι ένα site αφιερωμένο σε αυτό) και το φάντασμα των Χριστουγέννων του 1978, επέστρεψε για να στοιχειώσει και πάλι τον Λούκας. Κι εσάς αν κάνετε το λάθος να το δείτε...


Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.