TV

To «UnReal» είναι αυτό που λέμε... αληθινή τηλεόραση!

στα 10

«Ολοι θα εκτεθούν» είναι το tagline της σειράς που κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει με την πιο σκληρή, συναρπαστική, αναπάντεχη τηλεόραση που είδατε ποτέ.

Flix Team
To «UnReal» είναι αυτό που λέμε... αληθινή τηλεόραση!

Το «UnReal» έσκασε πίσω στο καλοκαίρι του 2015 σαν το πιο αναπάντεχο τηλεοπτικό προϊόν που σκέφτηκε κανείς για να σατιρίσει τη reality τηλεόραση και μαζί τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την αλήθεια του πιο ψεύτικου θεάματος στον κόσμο. Η επιτυχία του ήταν τόσο μαζική που αμέσως αναγνωρίστηκε ως μια από τις πιο σπουδαίες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων χρόνων. Και μαζί το πιο εύστοχο σχόλιο για το ίδιο το μέσο - την τηλεόραση από την οποία ζουν και οι ήρωες του...

UnREAL 607

Unreal 607 5

To «UnReal» μας πηγαίνει στο παρασκήνιο μιας εκπομπής με τίτλο «Everlasting», ενός από αυτά τα τύπου-«Bachelor» ριάλιτι που πουλάνε βολικά συσκευασμένο έρωτα με αρχή, μέση και τέλος, ιδανικά πακεταρισμένο σε 42 λεπτά ωφέλιμου χρόνου. Η ζωή και τα συναισθήματα ως προϊόν προκαθορισμένης δραματουργίας, με ανθρώπους-ταμπέλες, την «τσούλα», την «σύζυγο», την «σκύλα», την «απεγνωσμένη MILF», την «θυμωμένη μαύρη».

Τις κατευθύνσεις πίσω από την κάμερα δίνει η Κουίν της Κόνστανς Ζίμερ (η Ντέινα Γκόρντον του «Entourage», μια ηθοποιός-σίφουνας επιτέλους σε ένα ρόλο αντάξιό της), μια μπαρουτοκαπνισμένη παραγωγός ριάλιτι τηλεόρασης που μπορεί να πάρει το μονοπλάνο ενός κοντραπλακέ και να το κάνει συναρπαστική, ζουμερή τηλεόραση. Δεξί της χέρι είναι η Ρέιτσελ, μια παραγωγός που όλοι υποδέχονται στο πλατό σα να ήταν τρομοκράτης, η οποία σύντομα μαθαίνουμε πως στο τέλος της περασμένη σεζόν είχε μια επεισοδιακή κρίση συνείδησης, φρίκαρε, άρχισε να μονολογεί στην κάμερα πως έχει πουλήσει την ψυχή της στο διάβολο και πως όλα είναι κατασκευασμένα.

Είναι η δική της «I’m mad as hell» στιγμή, ένας μοντέρνος Χάουαρντ Μπιλ ενός σύγχρονου «Network», μόνο που σε αυτή τη σημερινή εποχή άκρατου κυνισμού και μετα-αφήγησης, το ξέσπασμά της όχι μόνο δε φτάνει ποτέ στις οθόνες του κοινού, μα και πακετάρεται καταλλήλως ώστε να να φέρει στην εκπομπή ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. Η Κουίν παίρνει την πιο ειλικρινή στιγμή της Ρέιτσελ και την μετατρέπει σε καύσιμο ψέματος.

Διαβάστε αναλυτικά: Ας μιλήσουμε για το πόσο σπουδαία τηλεόραση είναι το «UnReal»

UnREAL 607

unreal 607 7

Οπως δηλώνει και η δημιουργός του «UnReal», Σάρα Γκέρτρουντ Σαπίρο (πρώην παραγωγός του Bachelor): «Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τα σταυροδρόμια ηθικής που συνάντησα στη ζωή μου. Εκανα για χρόνια δουλειές που για τον ένα ή τον άλλο λόγο ήταν το αντίθετο από μένα. Ξεκίνησα από το χώρο της μόδας, μετά δούλεψα σε reality τηλεόραση, μετά στη διαφήμιση... Ενιωθα σαν να κάνω κάτι που απορρίπτω ή δεν πιστεύω καθόλου και προσπαθούσα για χρόνια να βρω τα όρια μου, καθώς μεγάλωνα και έπρεπε να μάθω να πληρώνω το νοίκι μου και να επιβιώνω».

Σε κάθε μια από τις σκηνές του πρώτου κύκλου του «UnReal», θα αναγνωρίσετε την αγωνία όχι μόνο της Σαπίρο, αλλά κάθε ανθρώπου να διαχωρίσει την αλήθεια από την πραγματικότητα και το ψέμα από την κατασκευή, σε μια συναρπαστική συγκομιδή επεισοδίων που έφτασαν μέχρι τα βραβεία Emmy με υποψηφιότητες Β' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα για την Κόστανς Ζίμερ και υποψηφιότητα σεναρίου για τη Μάρτι Νόξον και τη Σάρα Γκέρτρουντ Σαπίρο για το επεισόδιο με τον τίτλο «Return».

Το «UnReal» κάνει πρεμιέρα στο OTE CINEMA 4HD την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 22.00.

UnReal 607

Διαβάστε ακόμη