Η Ρούνι Μάρα κι ο Μπεν Μέντελσον ξετυλίγουν συνταρακτικά μια σκοτεινή ιστορία στο «Παρελθόν της Ούνα»

TV 10 DEC 2017  /  Flix Team

Η ταινία του Μπένεντικτ Αντριους είναι από εκείνες που τρυπώνουν κάτω από το δέρμα και σε στοιχειώνουν για καιρό. Μην την χάσετε στην πρώτη της προβολή την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD.

Με δυο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές να δίνουν ερμηνείες που αφήνουν έντονο το στίγμα τους στην οθόνη και τον σταθερό συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, Θύμιο Μπακατάκη στην διεύθυνση φωτογραφίας, το «Παρελθόν της Ούνα», θα ξεκινούσε ούτως ή άλλως με τους καλύτερους οιωνούς, ακόμη κι αν δεν είχε στέρεες βάσεις σε ένα θεατρικό έργο από εκείνα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην θεατρική σκηνή.

Διασκευασμένο για το σινεμά από τον ίδιο τον συγγραφέα του, Ντέιβιντ Χάροουερ, το θεατρικό του έργο «Blackbird», ανοίγεται με ευφυή και συναρπαστικό τρόπο στην κινηματογραφική του εκδοχή, κρατώντας όμως ανέπαφη την σχεδόν ανατριχιαστικά αγωνιώδη συναισθηματική και ψυχολογική ένταση της ιστορίας του.

una 607

Στο κέντρο της βρίσκεται μια νεαρή γυναίκα, η Ούνα, η οποία όταν ήταν 13 ετών είχε αποπλανηθεί και κακοποιηθεί από έναν μεσήλικα γείτονά της, τον Ρέι. Χρόνια μετά, εκείνος έχοντας βγει από την φυλακή κι έχοντας αλλάξει το όνομά του, θα κατορθώσει να βρει δουλειά σε μια τεράστια αποθήκη προϊόντων και να παντρευτεί προσπαθώντας να χτίσει μια καινούρια ζωή.

Το «Παρελθόν της Ούνα» προβάλλεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD.

una 607

Μέχρι την στιγμή που η Ούνα θα ανακαλύψει τα ίχνη του και θα βρεθεί μπροστά του, στην δουλειά του, με προθέσεις που μοιάζουν αδιευκρίνιστες. Ζητάει εκδίκηση; Ζητάει μια συγνώμη; Ή μήπως κάτι πολύ πιο μπερδεμένο και σκοτεινό; Γιατί η Ούνα ακόμη κι αν έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που είδε τον Ρέι, δεν μπορεί να τον ξεχάσει και μοιάζει να μην μπορεί να του συγχωρήσει όχι απλά ότι της έκλεψε την αθωότητα μα κι ότι την εγκατέλειψε σε ένα φτηνό παραλιακό bed and breakfast παρά τις υποσχέσεις του για ένα ονειρεμένο μέλλον μαζί.

una 607

Ο Ντέιβιντ Χάροουερ μεταμορφώνει το σενάριο του φιλμ σε ένα ηθικό και συναισθηματικό ναρκοπέδιο χτίζοντας χαρακτήρες πολύπλευρους κι αμφίσημους κι ο Μπένεντικτ Αντριους σκηνοθετεί την ιστορία με την ένταση που της ανήκει. Είναι όμως οι ερμηνείες του Μπεν Μέντελσον και της Ρούνι Μάρα που δίνουν στην ταινία ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο μεταμορφώνοντας τους χαρακτήρες τους σε ατελείς, ραγισμένους ανθρώπους που ορίζονται μόνο από το σκοτάδι που κουβαλάνε.

una 607

Το «Παρελθόν της Ούνα» μπορεί να μην είναι μια «εύκολη» ταινία, μα είναι από εκείνες που σε παρασύρουν από την αρχή ως το τέλος σε μια διαδρομή γεμάτη αμφιβολίες και ηθικά διλλήματα κρατώντας σε στην άκρη της καρέκλας σου ως το τελευταίο λεπτό.

Δείτε ακόμη: Δεκέμβριος στην COSMOTE TV - Οι Επιλογές του Flix


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.