Το «Under the Dome» ανοίγει το θόλο του μυστηρίου

TV 31 MAR 2013  /  Λήδα Γαλανού

Με την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου, οι συντελεστές μίλησαν και παρουσίασαν υλικά στο Wonder-Con.

Είναι ένα από τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ με τους περισσότερους φανατικούς θαυμαστές και φτάνει το καλοκαίρι, στις 24 Ιουνίου, στη μικρή οθόνη του CBS, κομμένο και ραμμένο σε 13 επεισόδια!

Οι συντελεστές του «Under the Dome» παρουσίασαν τη σειρά στο WonderCon πριν λίγες μέρες και αποκάλυψαν πολλά και χαριτωμένα

Το «Under the Dome», που κυκλοφόρησε το 2009, διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, η οποία ένα πρωί, εντελώς ανεξήγητα, αποκόπτεται ολοκληρωτικά από τον υπόλοιπο κόσμο, με έναν αδιαπέραστο, διάφανο θόλο. Οι κάτοικοί της θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν κάτω από τις νέες συνθήκες και να δοκιμάσουν να απαντήσουν στα τεράστια ερωτηματικά που, όπως είναι φυσικό, γεννά η ύπαρξη ενός τέτοιου ανεξήγητου φαινομένου.

Το CBS παρουσίασε στο συνέδριο ένα featurette με σκηνές από το πρώτο επεισόδιο και συνεντεύξεις με τους συντελεστές, μεταξύ των οποίων φυσικά τον Στίβεν Κινγκ και τον συν-σεναριογράφο του Μπράιαν Κ. Βον (παραγωγό και σεναριογράφο, άλλωστε, του «Lost»).

«Οταν βρίσκεσαι κάτω απ’ αυτές τις ακραίες συνθήκες, το καλό και το κακό στις καρδιές των ανθρώπων εμφανίζεται πιο έντονα απ’ ό,τι στην καθημερινότητα,» είπε ο παραγωγός της σειράς Νιλ Μπερ. «Αυτή η ένταση, κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό, μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τι πώς θα αντιδρούσε στην πραγματικότητα ο κόσμος.»

Μαζί με τον επίσης παραγωγό Τζακ Μπέντερ εξήγησαν λίγο περισσότερο πώς προσεγγίζει η σειρά το 1.000 σελίδων μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Τα 13 επεισόδια είναι χωρισμένα σε τρεις ενότητες: η πρώτη εξερευνά την πίστη («αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στ’ αλήθεια», «δε θα διαρκέσει πολύ»), το φόβο («Θεέ μου, τι θα κάνουμε τώρα;») και το φασισμό («Ποιος θα επιβάλει την τάξη όταν τελειώσουν τα αποθέματα;»). «Μ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε έναν οδηγό για να εμβαθύνουμε στις ιστορίες και ν’ αναζητήσουμε τα κίνητρα των ηρώων, να μισήσουμε κάποιους και ν’ αγαπήσουμε άλλους, να νιώσουμε εμπάθεια,» ανέλυσε ο Μπερ, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι το «Under the Dome» δε θα είναι μια μίνι σειρά, αλλά ενδέχεται να συνεχίσει για περισσότερους κύκλους (προφανώς αν οι μετρήσεις του πάνε καλά).

Ο Μπράιαν Κ. Βον εξήγησε πόσο αρμονικά λειτούργησε ο «γάμος» του Στίβεν Κινγκ με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, μια και η εταιρεία παραγωγής του, η Amblin Entertainment, υπογράφει τη σειρά: «Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο υπέρτατος οπτιμιστής του κόσμου κι ο Στίβεν Κινγκ ο απόλυτος πεσιμιστής, αλλά είναι κι οι δυο ανθρωπιστές – κι οι δυο αγαπούν τους ήρωές τους και ήταν εύκολο να συνεργαστούν αυτοί οι δυο δημιουργοί, καθώς αγαπούν εξίσου να γράφουν ανθρωποκεντρικές ιστορίες.»

Παρότι η πλοκή του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται στη διάρκεια λίγων ημερών, ο χρόνος στην τηλεοπτική σειρά εκτείνεται πολύ περισσότερο, με τη σύμφωνη γνώμη ωστόσο του Κινγκ, ο οποίος έδωσε στην ομάδα των σεναριογράφων το ελεύθερο να αναπτύξουν το σύμπαν της ιστορίας έξω από το βιβλίο.

«Το μυθιστόρημα και η σειρά είναι μια παραβολή για την εποχή μας,» επισήμανε ο Νιλ Μπερ. «Μπορεί ο ήλιος να λάμπει μέσα από το θόλο; Μπορεί να βρέξει; Αυτά ακούγονται σα θέματα κλιματολογικού προβληματισμού και μπορούμε πραγματικά να τ’ αναλύσουμε χωρίς να γίνουμε διδακτικοί. Είναι διασκεδαστικό για μας να σκεφτούμε τι θα συμβεί όταν σου τελειώσει το απορρυπαντικό. Ποιος θ’ ανελκυστεί στην εξουσία. Θέλεις πραγματικά τραπεζίτες μέσα στο θόλο; Αγρότες; Ισως τους χρειάζεσαι.»

Στο καστ της σειράς εμφανίζονται οι Ρασέλ Λεφέβρ (η Βικτόρια του «Twilight Saga»), Ντιν Νόρις (ο Χανκ Σρέιντερ του «Breaking Bad»), Μάικ Βόγκελ (ο άντρας της Τζέσικα Τσαστέιν στις «Υπηρέτριες»), Αϊσα Χάιντς ( που ίσως θυμάστε ως Τζινέτ στο «True Blood»), Κόλιν Φορντ (ο μικρός γιος του «We Bought a Zoo») και Νίκολας Στρονγκ (ο Τζέι Τι του «Nashville»).

Δείτε παρακάτω το νέο teaser του «Under the Dome» - ατμοσφαιρικό, αλλά και πάλι χωρίς σκηνές από τη σειρά – διαβάστε περισσότερα για τη σειρά εδώ και περιμένετε από αύριο να κυκλοφορήσει το featurette που παρουσιάστηκε στο Wonder-Con.


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.