Το CBS μπαίνει «Under the Dome»

TV 30 NOV 2012  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Το ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ φτάνει το ερχόμενο καλοκαίρι στη μικρή οθόνη, κομμένο και ραμμένο σε 13 επεισόδια!

Το βιβλίο του Κινγκ κυκλοφόρησε το 2009 και υπήρξε (όπως όλα τα βιβλία του) ένα από τα best seller της χρονιάς. Η ιστορία του διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, η οποία ένα πρωί, εντελώς ανεξήγητα, αποκόπτεται ολοκληρωτικά από τον υπόλοιπο κόσμο, με έναν αδιαπέραστο, διάφανο θόλο.

Οι κάτοικοί της θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν κάτω από τις νέες συνθήκες και να δοκιμάσουν να απαντήσουν στα τεράστια ερωτηματικά που όπως είναι φυσικό, γεννά η ύπαρξη ενός τέτοιου ανεξήγητου φαινομένου.

Η παραγωγή της σειράς είναι της Amblin Television του Στίβεν Σπίλμπεργκ και είχε ανακοινωθεί περισσότερο από έναν χρόνο νωρίτερα, αρχικά για το καλωδιακό δίκτυο Showtime. Καθώς όμως το σχέδιο δεν προχωρούσε, ο Σπίλμπεργκ ζήτησε από το κανάλι να την απελευθερώσει κι εκείνο την πέρασε στο «αδελφικό» δίκτυο CBS, το οποίο έδειξε αμέσως ενδιαφέρον.

Η σεναριακή διασκευή όπως και τα storylines κάθε επεισοδίου είναι γραμμένα από τον Μπράιαν Κ. Βον έναν από τους σεναριογράφους του «Lost». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βασικοί χαρακτήρες και η εξέλιξη της πλοκής έχουν διατηρηθεί αυτούσια όπως στο βιβλίο, όμως με τη σύμφωνη γνώμη του Στίβεν Κινγκ, η σειρά προσθέτει και νέα πρόσωπα κι αλλάζει τις ιστορίες κάποιων άλλων.

Τη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου έχει αναλάβει ο Νιλς Αρντεν Οπλεβ, ο σκηνοθέτης του σουηδικού «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» που είχε κάνει το αμερικάνικο ντεμπούτο του σκηνοθετώντας μια άλλη σειρά του CBS το «Unforgettable».

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του βιβλίου


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.