TV

Η σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα ολοκληρωθεί σε πέντε σεζόν

στα 10

Οι δημιουργοί της σειράς γνωρίζουν μέχρι και ποιο θα είναι το τελευταίο πλάνο της.

Η σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα ολοκληρωθεί σε πέντε σεζόν

Δεν έχει μείνει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε την σειρά της Amazon «The Lord of the Rings: The Rings of Power» στη μικρή μας οθόνη. Και μπορεί το Vanity Fair να μας έδωσε λίγους μήνες πριν μερικές πρώτες εικόνες, το περιοδικό Empire μίλησε με τους δημιουργούς της ρίχνοντας περισσότερο φως στην πολυαναμενόμνη σειρά.

Η σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα ενώσει όλες τις κύριες ιστορίες της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, συμπεριλαμβανομένης και της ανόδου του Σκοτεινού Αρχοντα Σάουρον, αν και η απειλή της παρουσίας του κακού μπορεί να μην γίνει αμέσως αντιληπτή από την αρχή. Το πρώτο επεισόδιο θα έχει τον τίτλο «Shadow of the Past» και η έναρξη της σεζόν θα προσφέρει μόνο «κάποιες ενδείξεις για τον κίνδυνο που έρχεται» σύμφωνα με τους δημιουργούς της ΤζέιΝτι Πέιν και Πάτρικ ΜακΚέι. Και μάλιστα ο Πέιν αναφέρει πως ο σεναριακός δρόμος έχει ήδη υπολογιστεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και θα κρατήσει για πέντε σεζόν με συνολική διάρκεια περίπου 50 ωρών.

«Τα δικαιώματα που αγόρασε η Amazon ήταν για μια σειρά 50 ωρών. Ηξεραν από την αρχή ποιο θα ήταν το μέγεθός της —μια μεγάλη ιστορία με ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Υπάρχουν πράγματα στην πρώτη σεζόν που δεν ξεκαθαρίσουν μέχρι την 5η σεζόν», αναφέρει ο Πέιν στο Empire.

Διαβάστε ακόμα: Ενα ακόμα αναπάντεχο ταξίδι ξεκινά. Δείτε το επικό πρώτο τρέιλερ του «The Lord of the Rings: The Rings of Power»

the lord of the rings the rings of power

Μάλιστα, προς τιμή τους, ο Πέιν αναφέρει πως «γνωρίζουμε ήδη από τώρα ποιο θα είναι το τελευταίο πλάνο της σειράς», κάτι που αρκετές σειρές, όπως το «Lost» και το «Game of Thrones», άφησαν τους φανς απογοητευμένους μιας και προχωρούσαν την ιστορία χωρίς να γνωρίζουν την πορεία ή το ποιο θα είναι το τέλος της.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία των πιο σκλυροπυρηνικών φανς του Τόλκιν είναι για το αν η ιστορία θα παραμείνει πιστή στα πρωτότυπα γραπτά του συγγραφέα. Ο ΜακΚέι προσπαθεί να καθησυχάσει τους φανς λέγοντας πως «ήταν σαν ο Τόλκιν να έβαλε μερικά αστέρια στον ουρανό και να μας άφησε να διακρίνουμε τους αστερισμούς. Στις επιστολές του [ιδιαίτερα σε μια προς τον εκδότη του], ο Τόλκιν μιλούσε για την επιθυμία να αφήσει πίσω του μια μυθολογία που “άφηνε περιθώρια για άλλα μυαλά και χέρια, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ζωγραφικής, της μουσικής και του δράματος”. Κάνουμε αυτό που ήθελε ο Τόλκιν. Oσο νιώθαμε ότι κάθε προσαρμογή μας ήταν πιστή στην ουσία του, ξέραμε ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο.»

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της σειράς «η επερχόμενη σειρά του Amazon Studio φέρνει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής Δεύτερης Εποχής της ιστορίας της Μέσης Γης. Το επικό αυτό δράμα εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του «Χόμπιτ» και του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και θα μεταφέρει τους τηλεθεατές πίσω σε μια εποχή στην οποία σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία ανέβηκαν σε μεγάλη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός ο οποίος γράφτηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν, κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων, τόσο οικείων όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Ομιχλωδών Βουνών, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών Λίντον, στο μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ, μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη αυτά τα βασίλεια και αυτοί οι χαρακτήρες θα χαράξουν την δική τους κληρονομία η οποία θα ζει πολύ καιρό αφότου αυτοί θα έχουν φύγει.»

Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε κατά πόσο όλα αυτά ισχύουν μιας και η σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 2 Σεπτέμβριου 2022.