TV

Τα 5 πράγματα που αξίζει να δεις με κλειστά μάτια στο «See» της Apple TV+

στα 10

Η νέα σειρά της Apple TV+ βλέπεται για ένα βασικό λόγο: τον Τζέισον Μομόα.

Flix Team
Τα 5 πράγματα που αξίζει να δεις με κλειστά μάτια στο «See» της Apple TV+

Sponsored by Samsung

Τι είναι το «See»

Είναι μια (πανέμορφη, ωστόσο), δυστοπία. Στο κοντινό μέλλον, ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης (ή, τουλάχιστον, της δασικής περιοχής που παρακολουθούμε), έχει πέσει θύμα ενός ιού που έχει καταστήσει τους πάντες τυφλούς. Οι άνθρωποι ζουν νομαδικά, έχοντας επιστρέψει σε μια πρωτόγονη κοινωνική κατάσταση φυλών, με αρχηγούς και πολεμιστές και μάγους. Ο αρχηγός της «δικής μας» φυλής, ο Μπάμπα Βος του Τζέισον Μομόα, ως... φιλόξενος, έχει δεχτεί στην κοινότητα και στο κρεβάτι του μια νεαρή καλλονή (τη Σίλβια Χουκς του «Blade Runner»), που τυχαίνει να είναι έγκυος: τα δίδυμα παιδιά που θα φέρει στον κόσμο, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, γεννιούνται με μια ανωμαλία. Εχουν όραση.

Διαβάστε ακόμη: Δες σινεμά, όπως του αξίζει - σε Samsung TV

see 607

Περί τυφλότητας

Το ενδιαφέρον στοιχείο της σειράς είναι το πώς χειρίζεται τη δράση, δεδομένου ότι όλοι οι ήρωες είναι τυφλοί. Από εδώ προκύπτουν εξαιρετικές σκηνές μάχης, όπου οι μεν μυρίζουν ή ακούνε τους δε, εκπληκτικές ερωτικές σκηνές με άφθονο αναγνωριστικό χούφτωμα, στιγμές γραφικές, όπως η πρώτη φορά που ο Μπάμπα Βος πιάνει στα χέρια του ένα βιβλίο, ανάποδα φυσικά και υποθέτει ότι είναι ένα βρεγμένο ξύλο! Κανένας συσχετισμός, φυσικά, με την πραγματική τυφλότητα, το «See» δεν είναι κατάλληλο για σοβαρές απεικονίσεις ή σχολιασμό, κάθε απόπειρα σοβαρότητας οδηγεί σε χαριτωμένο γέλιο και μόνο.

see 607

Η Πάρις της Αλφρε Γούνταρντ

Η σπουδαία (και υποψήφια για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, άλλωστε), ηθοποιός πρέπει να διασκέδασε πληθωρικά με την ηρωίδα της, τη μάγισσα/μαντού/γιατρό Πάρις. Με ξανθό μαλλί κοτσιδάκια, με αινιγματικά κεκτημένη γνώση, με χρησμούς που παραπέμπουν σε μια Πυθία σε παιδικό παιχνίδι, η Γούνταρντ είναι μια εθιστική παρουσία στο «See», ικανή να προσδώσει στις σκηνές της δεκάδες αφορμές για φαντασιακή έμπνευση.

Διαβάστε ακόμη: Στο «The Morning Show», η τηλεόραση κοιτάζει εμάς καθώς την κοιτάζουμε

see 607

Ο Μπάμπα Βος του Τζέισον Μομόα

Η πιο αριστουργηματική διαπίστωση για τον Τζέισον Μομόα είναι πως, χάρη στη σωματική του διάπλαση και μόνο, κανένας ήρωάς του δεν έχει ένα συνηθισμένο όνομα, ένα «Τζον», ας πούμε. Εδώ λέγεται «Μπάμπα», ή «Μπάμπα Βος» if you're nasty και κανείς δεν απορεί γιατί, όταν δει τα υπερμεγέθη σμιλεμένα μπράτσα του, τη χατζάρα που κραδαίνει στο σβέρκο του, το κύρος που εμπνέει με τα γαλάζια (τυφλά, γαρ), μάτια του. Παράλληλα ο Μπάμπα είναι τρυφερός και καλός εραστής και πατέρας, ικανός αρχηγός, περήφανο άτι. Ναι, για τον Τζέισον Μομόα αξίζει να δει κανείς το «See», ή οτιδήποτε άλλο εν προκειμένω.

Διαβάστε ακόμη: H τέταρτη σεζόν του «Mr. Robot» είναι η υπέροχη αρχή του τέλους (της σειράς)

see 607

Η ένοχη απόλαυση

Το «See» δεν θα είναι μια επιτυχία της Apple TV+. Το σενάριο της σειράς μοιάζει να γράφτηκε χωρίς οι δημιουργοί της να συνειδητοποιούν αν θέλουν να κάνουν τους νέους «Βίκινγκς» με άλλη στιλιστική κατεύθυνση, ή μια μεταποκαλυπτική παρωδία. Προσφέρεται, ωστόσο, για να γίνει η φετινή μας ένοχη απόλαυση - και σ' όποιον έχει αντίρρηση, έχουμε ήδη εύγλωττη απάντηση: Τσετ-Τσετ-Τσετ-Τσετ-Τσετ!

Δες το «See» όπως του αξίζει, σε Samsung QLED 8K