Η πιο περιζήτητη τηλεόραση των ημερών μας είναι η παλιά τηλεόραση!

TV 18 SEP  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Ξεχάστε το «Game of Thrones» και το «Big Little Lies», αυτό που όλοι (κανάλια, πλατφόρμες και θεατές) θέλουν είναι τελικά το «Friends», το «Seinfeld» και το «The Office».

Μπορεί το τηλεοπτικό τοπίο των ημερών μας να μοιάζει με κινούμενη άμμο, αλλά αν υπάρχει κάτι που δείχνει σταθερό κι αμετακίνητο είναι πως σε μια εποχή όπου κάθε χρόνο γυρίζονται περισσότερε περισσότερες σειρές απ΄όσες κανείς θα μπορούσε να δει όχι σε 365 μέρες αλλά σε μια ολόκληρη ζωή, η νοσταλγία και το γνώριμο ανεβάζουν συνεχώς την αξία τους.

Ενα από τα σημαντικότερα νέα των τελευταίων μηνών στο entertainment κομμάτι του ίντερνετ και του Τύπου ήταν η είδηση πως το Netflix έχασε τα δικαιώματα του «Friends» από το επερχόμενο HBO Max, για των οποίων την ανανέωση για έναν μόλις χρόνο είχε πληρώσει εκατό εκατομμύρια δολάρια, κάτι που δείχνει την σημασία που η πλατφόρμα δίνει στην συγκεκριμένη σειρά.

To νέο prequel του «Game of Thrones» θα μιλάει για τον Οίκο των Ταργκάριεν

Friends 607 Friends

Και τώρα θέλοντας να καλύψει το κενό που θα αφήσει στους θεατές του η απώλεια των «Friends» (και του «The Office» που θα χάσει σύντομα) το Netflix ανακοινωσε πως απέκτησε τα δικαιώματα του «Seinfeld», τα οποία για τα έξι περασμένα χρόνια είχε το Hulu, σε μια συμφωνία οι οικονομικές λεπτομέρειες της οποίας δεν έγιναν γνωστές.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί οι πλατφόρμες δίνουν μάχη -και ζεστό χρήμα- για σειρές που κάποτε βρίσκονταν στην μεσημεριανή σαββατιάτικη ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης, αρκεί να σας πούμε πως το «Friends» ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά στο Netflix για το 2018. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμά την δύναμη της νοσταλγίας και του πως μερικές φορές αυτό που κανείς θέλει να δει είναι το τηλεοπτικό αντίστοιχο του comfort food. Περισσότερο από την αξία των σειρών αυτών και το πόσο αντέχουν στον χρόνο, αυτό που μετρά είναι η αναγνωρισιμότητα τους και η συνήθεια των θεατών. Διότι τελικά δεν έχει τίποτα να κάνει με την καλή τηλεόραση, αλλά με την παλιά, καλή ανθρώπινη φύση.

Βρείτε εδώ όλα όσα αξίζει να ξέρετε για την τηλεόραση του τώρα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.