TV

Πόση αγάπη χωράει σε μια «Nuclear Family»;

στα 10

Υπερβολικά πολλή, όπως δείχνει η αυτοβιογραφική μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ της Ράι Ρούσο-Γιανγκ και της HBO.

Πόση αγάπη χωράει σε μια «Nuclear Family»;

Ενα κορίτσι μεγαλώνει, στη δεκαετία του '80, με την αδελφή της και δύο μαμάδες. Κι αυτό δεν είναι το πιο ιδιαίτερο στοιχείο στην ιστορία της Ράι Ρούσο-Γιανγκ, που υπογράφει το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων της HBO. Το «Nuclear Family» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV, από την 1η Οκτωβρίου.

nuclear family

Μια οικογένεια (με δυο μαμάδες) μεγαλώνει στη Νέα Υόρκη

Η Ράι Ρούσο-Γιανγκ στήνει την κάμερα μπροστά στις δύο μαμάδες της. Κι εκείνες, η Ρόμπιν και η Σάντι, αποκαλύπτουν την ιστορία τους, στο πρώτο επεισόδιο του «Nuclear Family». Πώς γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη των απελευθερωμένων (εκεί) '70ς, πώς ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα παρά τη διαφορά στην ηλικία και το lifestyle τους, πώς αποφάσισαν να ζήσουν μαζί και να κάνουν πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονταν από παιδιά, να κάνουν οικογένεια. Χωρίς, φυσικά, να προστατεύονται από την Πολιτεία, ακολούθησαν τις οδηγίες ενός ερασιτεχνικού (αλλά ολόσωστου, φαίνεται!) εγχειριδίου, βρήκαν από κοινούς γνωστούς δύο άνδρες πρόθυμους να δωρίσουν το σπέρμα τους και, πρώτα η μία, μετά η δεύτερη, με... κατ' οίκον τεχνητή γονιμοποίηση, έκαναν από ένα κοριτσάκι. Κι έζησαν εκείνες καλά, καλύτερα από εμάς, στην αρχή, όπως δείχνει η Ράι μέσα από υπέροχα μονταρισμένα home videos και αρχειακό υλικό (συναρπαστικά τα βίντεο της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο της εποχής), μια οικογένεια γεμάτη αγάπη, σε μια εποχή που το να είσαι gay σήμαινε, αυτομάτως, ότι αποκλείεις τα παιδιά από τη ζωή σου.

Διαβάστε ακόμη: Στις «Σκηνές από Εναν Γάμο», όλα είναι Τζέσικα Τσαστέιν και Οσκαρ Αϊζακ

nuclear family

Η δικαστική διαμάχη

Ομως η ιστορία της Ράι και της αδελφής της, Κέιντ, της Ρόμπιν και της Σάντι δεν τελείωσε εκεί, ούτε καν στη δυσκολία της απάντησης στις διαρκείς ερωτήσεις του περίγυρου, του σχολείου, που προσπαθούσαν, άπειροι και συχνά κακοπροαίρετοι, να ορίσουν αυτή την οικογένεια των δυο μαμάδων. Οπως αφηγείται το δεύτερο επεισόδιο, ο Τομ Στιλ, ο όμορφος κι ανοιχτόκαρδος άντρας που «βοήθησε να γίνει η Ράι», δικηγόρος κι ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ακριβώς την εποχή που ο HIV χτυπούσε την πόρτα, γνώρισε το μικροσκοπικό, μαγνητικό κοριτσάκι. Και την αγάπησε - υπερβολικά. Κι εκεί ξεκίνησε η τραγική ιστορία της δικαστικής διαμάχης, του παιχνιδιού του ποιος αγαπά πιο πολύ, ποιος έχει μεγαλύτερο δικαίωμα, διαμάχη ικανή να διαλύσει και την πιο στέρεα δεμένη οικογένεια. Καθώς οι δυο μαμάδες ήταν αποφασισμένες να καταγράψουν κάθε στιγμή της διαδικασίας για να μπορούν οι κόρες τους να δουν και να αξιολογήσουν αργότερα, το υλικό περνά και στο ντοκιμαντέρ - με τη Σάντι, χαρακτηριστικά και σπαρακτικά, να περιμένει σε όλη τη διάρκεια της δίκης απ' έξω, καθώς δεν είχε, νομικά, κανένα σύνδεσμο με τα πρόσωπα του δράματος...

nuclear family

Ο επίλογος

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς είναι το «μετά»: η ολοκλήρωση της δίκης και οι συνέπειές της. Η εστίαση στη ζωή και την προσωπικότητα του Τομ Στιλ, η προσέγγιση των πραγμάτων από τη δική του σκοπιά. Η ίδια η Ράι, που είδε τη ζωή της να μεταλλάσσεται. Αλλά και το γενικότερο... «μετά». Η σημασία ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ - προσωπικής ιστορίας και μαρτυρίας, σε μια εποχή όπου η συζήτηση για τους γάμους ομοφύλων και την υιοθεσία παιδιών βρίσκεται στο επίκεντρο ή, σε χώρες σαν την Ελλάδα, στο απώτερο background.Από την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, το «Nuclear Family» προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV.

Απόλαυσε ακόμα περισσότερα κάνοντας online εγγραφή στο vodafone.gr με πολύ απλά βήματα και χωρίς δέσμευση συμβολαίου, απολαμβάνοντας τον 1ο μήνα χρήσης δωρεάν, αποκτώντας πρόσβαση από κινητό και tablet σε όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV (όπως το αποκλειστικό περιεχόμενο της ΗΒΟ, δημοφιλή κανάλια, δωρεάν αγαπημένες ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους).