TV

Οι σκηνοθέτες και όλα όσα ξέρουμε για τον δεύτερο κύκλο του «Mindhunter»

στα 10

O Ντέιβιντ Φίντσερ (ευτυχώς!) επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Και έχει καλή παρέα.

Οι σκηνοθέτες και όλα όσα ξέρουμε για τον δεύτερο κύκλο του «Mindhunter»

To «Mindhunter» υπήρξε αναμφίβολα μια από τις καλύτερες νέες τηλεοπτικές σειρές της προηγούμενης χρονιάς, προσφέροντας μια φρέσκια οπτική πάνω στο χιλιοϊδωμένο μοτίβο της αναζήτησης ειδεχθών serial killers, ενώ παράλληλα υπήρξε μια ιδανική ευκαιρία για να δούμε καινούργια δουλειά του Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος έχει να μας δώσει νέα ταινία από το «Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε» του 2014.

Στη σειρά, ο Φίντσερ (ο οποίος υπήρξε executive producer και σκηνοθέτησε ο ίδιος τέσσερα επεισόδια) βρήκε ένα ιδανικό όχημα για να εξερευνήσει περαιτέρω, και με συναρπαστικό τρόπο, περιοχές που είχε επισκεφθεί στο «Seven» και στο «Zodiac», τόσο για τη διαταραγμένη ψυχοσύνθεση που κρύβεται πίσω από τις πράξεις των κατά συρροή δολοφόνων όσο και για το βάρος των εμμονών που επιφέρει στους διώκτες τους. Να θυμίσουμε ότι το «Mindhunter» βασίζεται στις εμπειρίες του profiler του FBI, Τζον Ντάγκλας, και παρακολουθεί τα πρώτα βήματα της υπηρεσίας στην επιστήμη της δημιουργίας προφίλ των εγκληματιών, τη δεκαετία του '70.

Διαβάστε ακόμη: Εσείς ξέρετε πόσα πλάνα έχουν οι ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ;

Mindhunter 607

Οι προσδοκίες για τον δεύτερο κύκλο της σειράς με δημιουργούς τον Φίντσερ και τον Τζο Πένχολ είναι ήδη υψηλές (θυμάστε τι συνέβη με το «True Detective»), οπότε είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο να ξέρουμε ότι η σειρά εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλά χέρια.

Μέχρι τώρα, οι πληροφορίες για τη δεύτερη σεζόν υπήρξαν εξαιρετικά φειδωλές, με τον Φίντσερ να έχει αποκαλύψει ότι θα περιστρέφεται γύρω από τη διαβόητη υπόθεση δολοφονιών παιδιών στην Ατλάντα, που διαπράχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές του '80.

Μια σειρά νέων πληροφοριών ήρθα πρόσφατα στο φως, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων την πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας, τον αριθμό των επεισοδίων του νέου κύκλου και –το σημαντικότερο– τους σκηνοθέτες που θα τα αναλάβουν.

Mindhunter 607

Ετσι, ο νέος κύκλος θα περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια (δύο λιγότερα από τα δέκα του προηγούμενου, κάτι όχι απαραίτητα κακό), ενώ ο Φίντσερ θα επιστρέψει για να σκηνοθετήσει το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο, αλλά και τα απαραίτητα συμπληρωματικά γυρίσματα ολόκληρης της σεζόν - όπως ακριβώς έκανε και για την πρώτη. Δίπλα του θα βρεθεί ο Αντριου Ντόμινικ («The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», «Killing Them Softly»), μια εξαιρετική επιλογή για το ύφος της σειράς, ο οποίος θα σκηνοθετήσει άλλα δύο, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα αναλάβει ο Καρλ Φράνκλιν («13 Reasons Why», «The Leftovers»).

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου, και οι φήμες θέλουν τον Φίντσερ να έχει καθυστερήσει για χάρη τους την παραγωγή του «World War Z 2», το οποίο και θα αποτελέσει την επόμενη κινηματογραφική δουλειά του. Ο δεύτερος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις αρχές του 2019.

Περιμένουμε με αγωνία.

Mindhunter 607

Διαβάστε ακόμη