TV

Το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη είναι η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV

στα 10

Η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV, το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη βγαίνει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου για να αφηγηθεί την ιστορία 200 ηρώων που έγραψαν τη δική τους σελίδα στο μεγάλο βιβλίο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Flix Team
Το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη είναι η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV

«Το «Τελευταίο Σημείωμα» παραμένει μέχρι το τέλος μια ταινία προσωπική, ένα φιλμ που πιστεύει με πάθος στην αλήθεια της ψυχής του και μια δημιουργία ειλικρινής που βρίσκει άμεσα επικοινωνία με τον θεατή. Και αυτό είναι μάλλον το σημαντικότερο από όλα.»

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με ένα ακόμη ιστορικό δράμα με φόντο το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του '44.

Η ταινία, μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV και η οποία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Μαρτίου σε διανομή της Tanweer, καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές και τραγικές στιγμές της ελληνικής αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής, την 1η Μαΐου 1944 από την γερμανική κατοχή, ως αντίποινα για την δράση της ελληνικής Αντίστασης.

Ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες»), που υπογράφουν και το σενάριο, μας μεταφέρουν στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και μας γνωρίζουν τους ανθρώπους πίσω από την τραγική ιστορία: του διερμηνέα του στρατοπέδου, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα αγαπητού στους συντρόφους του και του τελευταίου διοικητή του στρατοπέδου, Κάρλ Φίσερ, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Σουκατζίδη.

Διαβάστε ακόμη: Η γνώμη του Flix για το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607

«Πίσω από το σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη και του ίδιου του Παντελή Βούλγαρη φαίνεται η λεπτομερής κοινωνιολογική και ιστορική μελέτη παρόμοιων γεγονότων, πίσω από την ματιά του Παντελή Βούλγαρη γίνονται εμφανείς η αφοσίωση και η γνώση της ιστορίας, πίσω από την φωτογραφία του Σίμου Σαρκετζή, τα σκηνικά του Σπύρου Λάσκαρη και τα κοστούμια της Γιούλας Ζωϊοπούλου επιβεβαιώνεται η προσοχή στην αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής.»

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607

Δείτε ακόμη: Οταν το Flix βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στον ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως Χαρά Λιουδάκη, μνηστή του Σουκατζίδη. Την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Σίμος Σαρκετζής στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης στα σκηνικά, η βραβευμένη με βραβείο Ίρις Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης στη μουσική. Tα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη και Αθήνα.

Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange («Μικρά Αγγλία», «Ψυχή Βαθιά», «Bank Bang»), σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και Μικρά Αγγλία Α.Ε. και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η πρώτη τηλεοπτική προβολή της ταινίας είναι προγραμματισμένη τον ερχόμενο χειμώνα στα κανάλια COSMOTE CINEMA.


Στα κανάλια COSMOTE CINEMA, οι συνδρομητές της COSMOTE TV μπορούν να παρακολουθήσουν σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές από την Ελλάδα και παγκοσμίως, αμέσως μετά την προβολή τους στους κινηματογράφους. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες και μέσα από τις εξελιγμένες on demand υπηρεσίες COSMOTE CINEMA ON DEMAND και COSMOTE TV PLUS

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607 Αφίσα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.