Ο Θανάσης Βαλτινός στις «Κορυφές» του ΟΤΕ History

TV 03 AUG 2016  /  Flix Team

Στη νέα σειρά παραγωγής ΟΤΕ ΤV «Κορυφές», ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συναντά το γεμάτο κινηματογραφικές εικόνες σύμπαν του συγγραφέα και Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάση Βαλτινού.

Σπουδαίες προσωπικότητες από την ελληνική επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική κοινότητα συνεχίζει να φιλοξενεί η νέα εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές». Στη νέα πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Ελληνες.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 22.00 στο OTE History, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα εξερευνήσει το κινηματογραφικό σύμπαν του λογοτέχνη Θανάση Βαλτινού, ξεκινώντας από τη συνεργασία του με το Θόδωρο Αγγελόπουλο και φτάνοντας μέχρι τη φήμη του που έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και συνεχίζει να γεμίζει εικόνες τις σελίδες των πολυβραβευμένων βιβλίων του.

Κορυφές Βαλτινός

Ο Θανάσης Βαλτινός γεννήθηκε στο Καστρί Κυνουρίας. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και εχει γράψει διηγήματα, μυθιστορήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο - συνεργάτης για χρόνια του Θόδωρου Αγγελόπουλου και βραβευμένος το 1984 στο Φεστιβάλ των Καννών μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Τονίνο Γκουέρα για το σενάριο του «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Εχει μεταφράσει αρχαίες τραγωδίες για το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν («Τρωάδες», «Μήδεια», «Ορέστεια»), ενώ και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (αγγλικά γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, καταλανικά, ιταλικά, σουηδικά, ολλανδικά, βουλγαρικά, τουρκικά). Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων επί πολλές θητείες. Πολυβραβευμένος, τιμήθηκε το 1990 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 2001 με το Διεθνές βραβείο Καβάφη, το 2002 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών Πέτρος Χάρης, το 2003 του απενεμήθει ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας και τo 2012 του απενεμήθει το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του

Κορυφές Βαλτινός

Αφιερώματα στο έργο του έχουν κάνει τα περιοδικά Λέξη, Πόρφυρας, Νέα Εστία κ.ά, από τις εκδόσεις Αιγαίον της Κύπρου κυκλοφορεί ο τόμος «Βαλτινός. Κριτικά κείμενα», είναι μέλος της Akademia Scientiarum et Artium Europaea και το 2008 εξελέγη τακτικό μέλος και το 2016 Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Τα πιο γνωστά του βιβλία είναι, ανάμεσα σε άλλα «Η κάθοδος των εννιά», «Συναξάρι του Αντρέα Κορδοπάτη (Βιβλίο πρώτο: Αμερική, Βιβλίο δεύτερο: Βαλκανικοί -’22)», «Τρία Ελληνικά μονόπρακτα», «Μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο», «Στοιχεία για τη δεκαετία του '60», «Θα βρείτε τα οστά μου υπό βροχήν», «Φτερά μπεκάτσας», «Ορθοκωστά», «Ημερολόγιο 1836-2011», «Σχισμή φωτός (με φωτογραφίες του Jean François Bonhommes)», «Εθισμός στη νικοτίνη», «Ανθη της Αβύσσου», «Κρασί και νύμφες», «Ο τελευταίος Βαρλάμης», «Ανάπλους» και «Επείγουσα ανάγκη ελέου».

Υπέροχος συνομιλητής, με πλούτο ιδεών και φαντασίας, ο Θανάσης Βαλτινός θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 22.00 στο OTE HIstory.


Τα επεισόδια της νέας εκπομπής του OTE HISTORY, «Κορυφές», διάρκειας 50 λεπτών, θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε 2η προβολή το Σάββατο στις 19.00. Οι «Κορυφές» εγκαινιάζουν έναν πλούσιο κύκλο εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΟΤΕ TV, πάντα με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, που θα φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι OTE HISTORY. Το OTE HISTORY είναι διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, αλλά και στο ΟΤΕ REPLAY TV.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.