TV

O Τζέισον Πάτρικ εξηγεί πώς είναι να ξυπνάς από το πουθενά στο... «Wayward Pines»

στα 10

Πρωταγωνιστής στο δεύτερο κύκλο του «Wayward Pines», ο Τζέισον Πάτρικ αντιμετωπίζει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο σαν μια πρόκληση από αυτές που δίνουν νόημα στο να είσαι ηθοποιός σήμερα...

O Τζέισον Πάτρικ εξηγεί πώς είναι να ξυπνάς από το πουθενά στο... «Wayward Pines»

Αν το σκεφτεί κανείς, ο δεύτερος κύκλος του «Wayward Pines» είναι ο πρώτος κανονικός πρωταγωνιστικός ρόλος του Τζέισον Πατρικ... ever, αφού ακόμη και την εποχή των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών του '80 και του '90 (και δεν εννοεί κανείς μόνο το «The Lost Boys» ή το «Speed 2»), ο άντρας που διαδοχικά είχε σχέσεις με την Ρόμπιν Ράιτ και την Τζούλια Ρόμπερτς - και ήταν πιο διάσημος γι' αυτό παρά για τους ρόλους του - δεν κατάφερε ποτέ να αξιοποιηθεί ως ο ζεν πρεμιέ που ήταν και ο μέσος Αμερικάνος που έμοιαζε αλλά δεν ήταν.

Απών εδώ και χρόνια από το Χόλιγουντ, αλλά χωρίς ο ίδιος να θεωρεί πως «επιστρέφει» από κάπου, ο 50χρονος σήμερα Τζέισον Πάτρικ ξύπνησε στο «Wayward Pines», πράγμα που θα ζήλευαν πολλοί συνομίληκοι του ακόμη και με μεγαλύτερες καριέρες από τον ίδιο, για να αναλάβει το δεύτερο κύκλο ακριβώς εκεί που τον άφησε ο Ματ Ντίλον στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Στο ρόλο του Δρ. Τίο Γιέντλιν, ο Πάτρικ γίνεται ο νέος... αρχηγός της μυστηριώδους πόλης και μαζί ένας επίγειος σωτήρας του ανθρώπινου είδους.

Τα επεισόδια του δεύτερου κύκλου του «Wayward Pines» προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 22.40 στο FOX. Το κανάλι FOX προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόραση. Ολα τα νέα επεισόδια της σειράς, όπως και ολόκληρος ο πρώτος κύκλος του «Wayward Pines» είναι διαθέσιμα και on-demand μέσω FOX Play.

Wayward Pines 2 607

[προσοχή: ακολουθούν spoilers για τον πρώτο και το δεύτερο κύκλο του «Wayward Pines»]

Ημουν εκτός δουλειάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνοντας άλλα πράγματα και επίσης δεν είχα κάνει ποτέ τηλέοραση. Πίστεψα ότι ήταν μια ευκαιρία να παίξω ένα χαρακτήρα σε μια ολοκληρωμένη διάσταση και σίγουρα τελείως διαφορετικό απ' ότι είχα κάνει πριν. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζα χαρακτήρες που ζούσαν για δύο ώρες, είτε αυτό ήταν στη σκηνή είτε στη μεγάλη οθόνη. Οπότε σκέφτηκα πως ήταν μια πρόκληση.

Ο Τίο είναι χειρούργος και είναι πραγματικά επιτυχημένος, αλλά με ένα μοναχικό τρόπο. Ξαφνικά αναγκάζεται να βρεθεί στο κέντρο μιας κατάστασης όπου πρέπει να αντιμετωπίσει τους πάντες και τελικά να γίνει και ο ηγέτης τους. Αμφισβητεί το παρελθόν, το παρόν και δεν έχει ιδέα τι θα φέρει το μέλλον, αλλά η απόφαση είναι δική του. Από το μυαλό του περνάνε μεγάλα ερωτήματα όπως το ποιος θέλεις να είσαι σε σύγκρουση με αυτό που πρέπει να είσαι και αυτό που τελικά χρειάζεται η ανθρωπότητα.

Διαβάστε αναλυτικά: Οσα πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε - με δική σας ευθύνη - στο δεύτερο κύκλο του «Wayward Pines»

Wayward Pines 2 607

Ο πρώτος κύκλος στηρίχθηκε περισσότερο στο μυστήριο, τι ήταν αυτό που συνέβαινε. Νομίζω πως ο πραγματικός σταρ του πρώτου κύκλου ήταν η πόλη του Wayward Pines. Τώρα που το μυστήριο έχει λυθεί, αυτό που ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι που ζουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η πίεση που δέχονται και τι θα συμβεί στο μέλλον. Νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικός κύκλος από αυτήν την έννοια. Στηρίζεται περισσότερο στους χαρακτήρες, στα σενάρια και σε αυτό που συμβαίνει όταν χάνεται ο Παράδεισος.

Είτε βρίσκεσαι στα αριστερά, είτε στα δεξιά, είτε στη μέση, είτε πάνω, είτε κάτω, κανείς δεν ακούει την άποψη του άλλου. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη νάποψη του άλλου. Αυτός ο ολοκληρωτισμός ακόμη και της σκέψης είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Και αυτό συμβαίνει και στο Wayward Pines, καθώς αυτή η κοινότητα έχει στηθεί για να αναπαράγει το ανθρώπινο είδος. Ο χαρακτήρας μου που είναι χειρούργος δεν θα βρεθεί εκεί μόνο για να βοηθήσει με τις γνώσεις του, αλλά και για να αποφασίσει τι είδος θα είναι αυτό που θα επικρατήσει στη Γη.

Επέλεξα συνειδητά να μην δω την πρώτη σεζόν της σειράς γιατί θεώρησα σημαντικό για μένα να ευθυγραμμιστώ με τον χαρακτήρα που υποδύομαι, ο οποίος πέφτει από το πουθενά στη μέση αυτού του κυκλώνα.»

Wayward Pines 2

Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για τον πρώτο κύκλο της σειράς: Στo «Wayward Pines» το «Village» συνάντησε το «Prisoner»

Μπορώ να πω πως είχα εντυπωσιαστεί από την αρχή με τη σειρά. Κάνω ταινίες εδώ και 30 χρόνια, από πολύ μικρές μέχρι πολύ μεγάλες και βρήκα την παραγωγή και τη φωτογραφία αυτής της σειράς να ξεχωρίζουν από αυτές των ταινιών. Κάθε τι στη σειρά ήταν απίστευτα κινηματογραφικό. Το να περπατάς στον κεντρικό δρόμο του Wayward Pines, στο κέντρο του συγκροτήματος που έχουν χτίσει αλλά και σε όλες τις διαφορετικές τοποθεσίες, σε βάζει αυτόματα μέσα σε ένα διαφορετικό σύμπαν. Και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, γιατί όλα βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου. Αυτό έκανε τα πράγματα ευκολότερα για μένα. Επέλεξα συνειδητά να μην δω την πρώτη σεζόν της σειράς γιατί θεώρησα σημαντικό για μένα να ευθυγραμμιστώ με τον χαρακτήρα που υποδύομαι, ο οποίος πέφτει από το πουθενά στη μέση αυτού του κυκλώνα.

Ακολούθησα μια αντισυμβατική καριέρα ή όπως λένε κάποια, μια μη καριέρα. Δεν έκανα ποτέ σχέδια για μια καριέρα. Εκανα απλά πράγματα που θα ήθελα να δω κι εγώ ή θα ήθελα να συμμετάσχ. Υπήρξαν χρόνια που δεν δούλεψα καθόλου. Πάντοτε σκεφτόμουν μέσα στα χρόνια τι θέλω να εκφράσω στα 22 μου, στα 34 μου κτλ. Οπότε ακολούθησα μια αντισυμβατική καριέρα. Προσπαθώ ακόμη να κατανοήσω την κάθε ημέρα. Γι' αυτό είμαι εδώ και γι' αυτό ποτέ δεν θεώρησα πως αυτή η δουλειά είναι ολόκληρη η ζωή μου. Η ζωή μου είναι η ζωή μου και προσπαθώ να δω πως η υποκριτική μπορεί να προσθέσει στη ζωή μου. Αυτή είναι η προσέγγισή μου.

Τα επεισόδια του δεύτερου κύκλου του «Wayward Pines» προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 22.40 στο FOX. Το κανάλι FOX προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόραση. Ολα τα νέα επεισόδια της σειράς, όπως και ολόκληρος ο πρώτος κύκλος του «Wayward Pines» είναι διαθέσιμα και on-demand μέσω FOX Play.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.