Μια τηλεοπτική σειρά με θέμα το ISIS; Ενδιαφέρουσα ή εντελώς λάθος ιδέα;

TV 20 JUL 2016  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Το Channel 4 και το National Geographic συνεργάζονται στην παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας που διχάζει ήδη.

Βασισμένη σε έναν ολόκληρο χρόνο έρευνας η σειρά που ετοιμάζει ο Πίτερ Κοσμίνσκι, σκηνοθέτης του «Wolf Hall» ανάμεσα σε άλλα, θα περιγράφει τις εμπειρίες τεσσάρων ανδρών και γυναικών που εγκαταλείπουν την Μεγάλη Βρετανία για να καταταχθούν στην τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Η σειρά των τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων που δεν έχει ακόμη τίτλο, έχει ήδη πάρει το πράσινο φως και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του C4 τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την Μπεθ Γουίλις, επικεφαλής του προγράμματος του καναλιού, η σειρά αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία μυθοπλασίας που φωτίζει έναν άγνωστο και δύσκολο να τον φανταστείς κόσμο. Μέσα από αυτό το βαθιά αυθεντικό δράμα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και διχαστικό παγκόσμιο πρόβλημα».

Δείτε ακόμη: Ο Τομ Χάρντι είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος στο τρέιλερ του τηλεοπτικού «Taboo»

Εν τούτοις, η ανακοίνωση της παραγωγής της σειράς γεννά μια σειρά από δικαιολογημένα ερωτήματα και ήδη αρκετές φωνές στην Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το τηλεοπτικό κοινό είναι ακόμη μεγαλύτερη ορατότητα σε μια τόσο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση.

Και οι επικριτές της απόφασης του C4 να συμπεριλάβει την σειρά στο πρόγραμμα της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν του, ανησυχούν πως ακόμη κι ένα εντελώς επικριτικό απέναντι στις πρακτικές του ISIS τηλεοπτικό δράμα, θα κάνει την οργάνωση να δείχνει ακόμη πιο ελκυστική και «glamorous» στα μάτια μιας μερίδας συμπαθούντων στην δύση.

Δείτε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.