TV

Το «House of Τhe Dragon» είναι η μεγάλη επιστροφή στο Γουέστερος (που περιμέναμε)

στα 10

Η σειρά επικεντρώνεται στον Οίκο των Ταργκάριεν, υπόσχεται επικές μάχες, δολοπλοκίες και φυσικά δράκους. Κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Το «House of Τhe Dragon» είναι η μεγάλη επιστροφή στο Γουέστερος (που περιμέναμε)

Αν είστε σαν και εμάς, δεν ξεχάσατε ποτέ το Γουέστερος και το «Game of Thrones». Από τότε που αποχαιρετήσαμε την σειρά πίσω στο 2019, οι θαυμαστές της δεν έπαψαν να περιμένουν υπομονετικά την επιστροφή τους στον κόσμο του Γουέστερος. Η ανακοίνωση δεν άργησε να έρθει όταν η HBO αποκάλυψε πως ετοιμάζεται μια πρίκουελ σειρά η οποία θα επικεντρώνεται στον Οίκο των Ταργκάριεν.

Το «House of The Dragon», το οποίο θα βασίζεται στο βιβλίο 700 σελίδων «Fire and Blood», το πρώτο από τα δύο βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν τα οποία βουτάνε με λεπτομέρεια στη Δυναστεία των Ταργκάριεν, θα αποτελείται από 10 ωριαία επεισόδια και ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 21 Αυγούστου.

Εμείς στο Flix αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλα όσα γνωρίζουμε για την σειρά σε ένα μέρος για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι.

house of the dragon

house of the dragon

Η σειρά θα εξελίσσεται 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του «GoT» στην εποχής όπου ο Αεγκον ο Κατακτητής, ο πρώτος από τους τρεις ηγεμόνες των Ταργκάριεν που βασίλεψαν για πάνω από τρεις αιώνες, ένωσε έξι από τα επτά βασίλεια του Γουέστερος. Η σειρά, πιθανότατα, θα επικεντρωθεί στον πρώτο εμφύλιο πόλεμο των Ταργκάριεν, γνωστό και ως «Χορό των Δράκων». Κατά τη διάρκεια αυτού του «χορού», ο οποίος άρχισε παραπάνω από έναν αιώνα μετά την κυριαρχία του Αεγκον, οι δράκοι εξαφανίστηκαν. Αλλά η Ντενέρις τους επανάφερε στην ζωή 150 χρόνια μετά, γεννώντας τους τρεις δράκους της.

Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκινά για μια διαφωνία σχετικά με το ποιος θα ανέβει στο θρόνο μετά το θάνατο του βασιλιά Βίσερις Ταργκάριεν του 1ου. Ο Πρίγκιπας Ντέιμον Ταργκάριεν είναι ο υποτιθέμενος διάδοχος, που σχεδιάζει να γίνει βασιλιάς μέχρι που ανακοινώνεται ότι ο θρόνος θα πάει στην πριγκίπισσα και ανιψιά του Ραενίρα Ταργκάριεν, πρωτότοκη κόρη του Βίσερις, λόγω των πρωτογενών δικαιωμάτων της. Και οι δυο τους είναι επιδέξιοι αναβάτες δράκων.

house of the dragon

house of the dragon

Ο Χορός ξεκίνησε ως μια σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης «αυλής της βασίλισσας» (για τους υποστηρικτές της Αλισεντ και του γιου της Αϊγκοντ του 2ου) και της «αυλής της πριγκίπισσας» (για τους υπερασπιστές της Ραενίρα). Οι πλευρές αναφέρονται επίσης ως «πράσινες» και «μαύρες», με βάση τα χρώματα που είχαν φορέσει η Αλισεντ και η Ραενίρα στο πιο πρόσφατο βασιλικό τουρνουά πριν ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες. Κάθε πλευρά οδηγούνταν από τους Ταρκγάριεν, αλλά οι στρατοί τους αποτελούνταν από δυνάμεις από τους Λάνιστερ, Σταρκ και άλλους αναγνωρίσιμους οίκους από το «Game of Thrones»

Ο εμφύλιος πόλεμος σηματοδοτεί την αρχή της αργής καταστροφής της δυναστείας των Ταργκάριεν μέχρι τον «Τρελό Βασιλιά» και τελικά την «Τρελή Βασίλισσα», την Ντενέρις.

house of the dragon

house of the dragon

Οι showrunners και δημιουργοί της σειράς «Game of Thrones» Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις έχουν αποφασίσει να μην έχουν καμία σχέση με τα πρίκουελ. Αντ’ αυτών, showrunners του «House of the Dragon» είναι ο σεναριογράφος και παραγωγός του «GoT» Μπράιαν Κόγκμαν, ο οποίος ανέπτυξε το βιβλίο σε σειρά με τους Ράιαν Κόνταλ και τον Μιγκέλ Σαπότσνικ, σκηνοθέτη μερικών από τα καλύτερα και τα πιο εντυπωσιακά επεισόδια του «GoT», όπως τα «Hardhome» και «The Long Night». Ο βραβευμένος με Emmy συνθέτης Ραμίν Τζαγουάντι θα γράψει τη μουσική της σειράς.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Εμα Ντ' Αρσι (Πριγκίπισσα Ραενίρα Ταργκάριεν), Ματ Σμιθ (Πρίγκιπας Ντέιμον Ταργκάριεν), Ολίβια Κουκ (Βασίλισσα Αλισεντ Χαϊτάουερ), Ρις Ιφανς (Σερ Οτο Χάιταουερ) και Στιβ Τουσέντ (Λορδος Κόρλις Βελάριον - Sea Snake). Στη σειρά παίζουν ακόμη οι Πάντι Κονσιντάιν (Βασιλιάς Βίσερις Ταργκάριεν), Ιβ Μπεστ (Πριγκίπισσα Ραένια Βελάριον), Σονόγια Μιζούνο (Μισαρία) και ο Φάμπιεν Φράνκελ (Σερ Κρίστον Κόουλ).

house of the dragon

house of the dragon

Το «House of Τhe Dragon» κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Vodafone TV στις 22 Αυγούστου, λίγες ώρες μετά την προβολή στην Αμερική.

Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους - μικρούς και μεγάλους.
Περισσότερες από 10.000 ώρες on demand περιεχομένου, πάνω από 45 δημοφιλή διεθνήκανάλια με ιστορικά λατρεμένες και νέες εκπομπές, μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά τοσινεμά, τον καλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων αλλά και πρόσβαση σε όλο τοπλούσιο περιεχόμενο του Disney+ και της ΗΒΟ, τα βρίσκεις όλα σε ένα μέρος μόνο στοVodafone TV.