TV

Είστε έτοιμοι για το φινάλε του «Game of Thrones»;

στα 10

Αν όχι... προετοιμαστείτε εδώ!

Είστε έτοιμοι για το φινάλε του «Game of Thrones»;

Ο 5ος κύκλος «Game of Thrones» τελειώνει απόψε. Οπως πάντα, ήταν ένας κύκλος που προχώρησε αργά και βασανιστικά, για ν' ανεβάσει το σασπένς, τη βία, την πίκρα και τον θρίαμβο στα τελευταία επεισόδια. Οχι όπως πάντα, ήταν ένας κύκλος αρκετά συγκρατημένος, αρκετά διασπασμένος στις επιμέρους ιστορίες των ηρώων, ώστε με τους χαμηλούς του τόνους να απαιτεί μεγαλύτερη υπομονή και... πίστη! Ηταν, ωστόσο, ένας κύκλος όπου συνέβησαν σημαντικές εξελίξεις κι απολαύσαμε κάποιους απολαυστικούς διαλόγους, μια θεαματική σκηνή μάχης, τα όχι-πια-δρακάκια της Ντενέρις στο full μεγαλείο τους, γάμους κι αρραβώνες, θρησκευτικές σέκτες σε απόπειρα κάθαρσης, μια βασίλισσα στης φυλακής τα κάγκελα και μια θυσία που δε θα ξεχαστεί εύκολα. Περνώντας στα γρήγορα τα επεισόδια που οδήγησαν ως εδώ, θυμηθείτε, κλικάροντας στο νούμερο του κάθε επεισοδίου, από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε φέτος - εννοείται ότι ακολουθούν spoilers με το κιλό.

got 501 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 01: Σημειώσεις

«The Wars to Come», όπου η Σέρσεϊ θυμάται μια προφητεία που άκουσε μικρή, πρωτομαθαίνουμε για τους Σπουργίτες, συναντάμε τον Βάρις με τον Τίριον που τον έχει πιει η μποτίλια στο Πέντος και πρωτοπέφτει η ιδέα συνάντησης Τίριον - Ντενέρις, οι Sons of the Harpy κάνουν άνω-κάτω τη Μιρίν όσο η Ντάνι τσιλιμπουρδίζει με τον σέξι Νταάριο, η Σάνσα ταξιδεύει με τον Λίτλφινγκερ, η Μελισάνδρη την πέφτει στον Τζον Σνόου κι εκείνος θανατώνει τον Μανς, διασώζοντας την αξιοπρέπειά του.

got 502 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 02: Σημειώσεις

«The House of Black and White», όπου ξανασυναντάμε την Αρια κι εκείνη τον Τζάκεν και το πεπρωμένο της, η Σέρσεϊ λαμβάνει από τον Ντορν μια απειλή για τη ζωή της κόρης της, Μιρσέλα κι ο Τζέιμι αναλαμβάνει να πάει να τη σώσει, ο Κάιμπερν / Μένγκελε παίρνει τη θέση του Βάρις στο Κινγκς Λάντινγκ, ο Τζον Σνόου εκλέγεται διοικητής της Φρουράς κι η Ντενέρις, που από πολιτική τα κάνει σαλάτα, δέχεται μια μυσταγωγική επίσκεψη από τον Ντρόγκον.

got 503 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 03: Σημειώσεις

«High Sparrow», όπου η Μάρτζερι παντρεύεται τον Τόμεν και μοιάζουν κάπως ευτυχισμένοι, η Σέρσεϊ γνωρίζει τον Υψηλό Σπουργίτη και το μακιαβελικό σχέδιό τους ξεκινά, η Αρια ξεκινά την εκπαίδευσή της, η Σάνσα φτάνει στο ζοφερό Γουίντερφελ των Μπόλτον «καταδικασμένη» να παντρευτεί τον Ράμσεϊ, ο Τζον Σνόου βρίσκει (ξανά) το πατρικό πρότυπο στον Στάνις, οι Σπουργίτες σφάζουν όλους (λέμε τώρα) τους αμαρτωλούς του Κινγκς Λάντινγκ και, απόσμενα, ο Τζόρα απαγάγει τον Τίριον και τον φορτώνει σε μια βάρκα.

got 504 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 04: Σημειώσεις

«The Sons of the Harpy», όπου ο Τζέιμι με τον Μπρον καταφτάνουν στο Ντορν, έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με τις Sand Snakes, οι Σπουργίτες συλλαμβάνουν τον Λόρας πυροδοτώντας το ντόμινο της πτώσης, ουσιαστικά, των Λάνιστερ, η Μελισάνδρη την ξαναπέφτει στον Τζον Σνόου, η Σιρίν έχει μια απολαυστικά τρυφερή συζήτηση με τον μπαμπά της και οι Γιοι της Χάρπυ σπέρνουν τον θάνατο στη Μιρίν.

got 505 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 05: Σημειώσεις

«Kill the Boy», όπου η Ντενέρις αποφασίζει να τιθασεύσει τους Αρχοντες της Μιρίν, ο Τζον Σνόου αποφασίζει να πάει με τον Τόρμουντ στο Hardhome να ζητήσει τη συμμαχία των Αγρίων, η Σάνσα προσπαθεί να βρει δίοδο επικοινωνίας με τον Θίον / Ρικ, ο Στάνις ξεκινά προς το Γουίντερφελ, η όμορφη μεταφράστρια Μισάντεϊ τα φτιάχνει με τον Γκρίζο Σκουλήκη επιτέλους, η Ντάνι αποφασίζει να παντρευτεί τον Χίζνταρ κι ο Τζόρα, μετά απο μια ατυχή συνάντησή τους, μαζί με τον Τίριον, με τους stone men, παθαίνει grey scale.

got 506 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 06: Σημειώσεις

«Unbowed, Unbent, Unbroken», όπου η Αρια δεν θα γίνει «κανένας», αλλά θα γίνει «άλλη», ο Τζόρα κι ο Τίριον καταλήγουν στο δρόμο για το σκλαβοπάζαρο, ο Τζέιμι κι ο Μπρον, μαζί κι οι επιθετικές Sand Sisters συμπλέκονται και συλλαμβάνονται πακέτο, ο Λόρας καταδικάζεται και, μαζί του, η Μάρτζερι και, ωχ, η Σάνσα παντρεύεται τον Ράμσεϊ και πέφτει θύμα συζυγικού βιασμού όσο ο Ρικ κοιτάζει τη φρίκη.

got 507 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 07: Σημειώσεις

«The Gift», όπου ο Σαμ προστατεύει την Γκίλι και ανταμοίβεται, η Σάνσα αναζητά εις μάτην συμμάχους στο Γουίντερφελ, η Μελισάνδρη προτείνει τη θυσία της Σιρίν, η Ντενέρις, έκπληκτη, αντικρύζει στους προκριματικούς της αρένας τον Τζόρα και, χάρη στη νέα συμμαχία Μπέιλις - Γιαγιάς Ολένα - Υψηλού Σπουργίτη, η Σέρσεϊ βρίσκεται φυλακισμένη.

got 508 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 08: Σημειώσεις

«Hardhome», όπου ο Τζόρα εξορίζεται πάλι από την Ντενέρις αλλά δε φεύγει, η Καλίσι τα βρίσκει με τον Τίριον (two terrible children of two terrible fathers), η Αρια γίνεται Λάνα η οστρακού και, το κυριώτερο, παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την καταστροφική μάχη του Hardhome, με τον Night's King να δυναστεύει τη μνήμη μας για μέρες.

got 509 607

- «Game of Thrones», Κύκλος 5, Επεισόδιο 09: Σημειώσεις

«The Dance of Dragons», όπου ζούμε την οδύνη της άδικης θυσίας της υπέροχης Σιρίν, ο Τζον επιστρέφει στο Τείχος και νιώθει αφιλόξενα, η Ελάρια μιλάει ξηγημένα στον Τζέιμι, η Αρια συναντά τον Μέριν Τραντ στο λιμάνι και η Ντενέρις αποδεικνύει το girl power στη μεγάλη μάχη στην αρένα της Μιρίν, προτού πετάξει μακριά στη ράχη του γιου της.

got 509 607

Δείτε το επίσημο preview του φινάλε της σεζόν, του επεισοδίου 510, παρακάτω, όπου ο Στάνις τουλάχιστον ξεκινά πράγματι τον πόλεμο κι η Σάνσα μοιάζει ν' αντλεί όλο το Σταρκ από μέσα της:

Διαβάστε τα πάντα για τον 5ο Κύκλο Game of Thrones: