TV

Η 19χρονη Ζέλντα Μπαρνζ εξηγεί πώς έκανε το «Genera+ion» της HBO Max, μαζί με τους δυο μπαμπάδες της

στα 10

Το «Genera+ion» κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Flix Team
Η 19χρονη Ζέλντα Μπαρνζ εξηγεί πώς έκανε το «Genera+ion» της HBO Max, μαζί με τους δυο μπαμπάδες της

Εφηβεία, σεξουαλικότητα, ταυτότητα, στη νέα σειρά της HBO Max, «Genera+ion», με την υπογραφή της 19χρονης Ζέλντα Μπαρνζ, των δύο μπαμπάδων της και της Λίνα Ντάναμ! Τον Απρίλιο, αποκλειστικά στο Vodafone TV.


Η Ζέλντα Μπαρνζ είναι, τώρα, 19 χρόνων. Για χρόνια δούλεψε μαζί με τους δυο μπαμπάδες της, τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντάνιελ Μπαρνζ και τον executive producer Μπεν Μπαρνζ για να μεταφέρει τα βιώματα και τις σκέψεις της σε μια νέα τηλεοπτική σειρά της HBO, το «Genera+ion», με την πολύτιμη συμβολή, φυσικά, της Λίνα Ντάναμ.

generation 607

Στο «Genera+ion», μια δραμεντί μ' ένα ensemble καστ που, το δίχως άλλο, θα πρωταγωνιστήσει στα βραβεία της επόμενης χρονιάς, παρακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας μαθητών σ' ένα Λύκειο της Νότιας Πασαντίνα, καθώς εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους στον σύγχρονο κόσμο. Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς, η Ζέλντα Μπαρνζ μιλά για την εμπειρία της.

Ζέλντα, είσαι 19 χρόνων αλλά η ιδέα για το «Genera+ion» σου ήρθε στα 15. Πώς συνέβη αυτό;

Ηταν καλοκαίρι, ήμουν στην κατασκήνωση - περίπου ένα χρόνο νωρίτερα είχα συνειδητοποιήσει για πρώτη φορά ότι είμαι bisexual. Σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε, μάλλον, να το πω στους γονείς μου (τον Ντάνιελ και τον Μπεν Μπαρνζ) κι έτσι τους έστειλα ένα γράμμα, όπου τους έλεγα, «Αυτά συμβαίνουν στην κατασκήνωση, εδώ όλα τα νέα... κι επίσης είμαι bisexual. Με αγάπη, Ζέλντα.» Με αυτή την αφετηρία, ο γονείς μου κι εγώ αρχίσαμε να συζητάμε για τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα κι αυτό πυροδότησε μια μεγαλύτερη κουβέντα για το πώς η σεξουαλικότητα, η ταυτότητα κι η εκπροσώπηση διαφέρουν από τη δική τους στη δική μου γενιά. Μέσα απ' όλες αυτές τις συζητήσεις γεννήθηκε η ιδέα για τη σειρά!

generation 607

Πώς η αρχική ιδέα μεταμορφώθηκε σε μια σειρά 16 επεισοδίων για την HBO Max;   

Εγώ ανέκαθεν ήθελα η ιστορία να γίνει τηλεοπτική σειρά κάποτε, αλλά αρχικά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τη γράψω ως μυθιστόρημα, γιατί δεν ήξερα πώς να γράψω ένα σενάριο, να χτίσω την καμπύλη των ηρώων, όλ' αυτά τα πράγματα. Μετά, όταν μίλησα με τον μπαμπά μου, μου είπε, «Αυτά μπορώ να σου τα μάθω εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε συνεργατικά.» Ξεκινήσαμε να χτίζουμε πάνω στις ιδέες και των δυο μας και να αναπτύσσουμε όλο και πιο πολύ την κεντρική ιστορία της σειράς. Μετά ενεπλάκη η Λίνα Ντάναμ. Για μένα ήταν μέντορας και μας βοήθησε να φτάσουμε τη σειρά σ' ένα τέτοιο σημείο ώστε να μπορούμε να την πιτσάρουμε.

generation 607

Πώς μπήκε στο πρότζεκτ η Λίνα Ντάναμ;   

Ο Ντάνιελ κι ο Μπεν έκαναν μια ταινία, το 2014, που λεγόταν «Cake», η οποία της είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Απευθύνθηκε σ' αυτούς για να συνεργαστούν σ' ένα πρότζεκτ τον ίδιο καιρό που εμείς αναπτύσσαμε το «Genera+ion». Οι γονείς μου της είπαν, «έχουμε κάτι για σένα, κάτι που δουλεύουμε με την κόρη μας» κι έτσι γίναμε ομάδα. Μετά εγώ έκανα την πρακτική μου με τη Λίνα, όταν γύριζε το «Industry». Εμαθα πολλά από τη Λίνα. Προσεγγίζει τη δουλειά της με στόχο την αυθεντικότητα, θέλει όλα να έχουν όσο το δυνατόν πιο αληθινή κι αυθεντική αίσθηση. Μου έμαθε τόσα για το πώς να κινούμαι στη δουλειά και το γιατί η αυθεντικότητα είναι τόσο σημαντική στην τηλεόραση. Πήρα πολλά από αυτή την εμπειρία και η δική της σειρά, το «Girls», είναι ένα σπουδαίο πρότυπο. Είναι πολύ αυθεντικό προς το γκρουπ των γυναικών που απεικονίζει.

generation 607

Πώς θεωρείς ότι διαφέρει το «Genera+ion» από άλλες εφηβικές σειρές;

Πιστεύω πως το «Genera+ion» προσεγγίζει την queer εκπροσώπηση και τους queer ήρωες από μια πολύ διαφορετική οπτική απ' ό,τι άλλες σειρές στο παρελθόν. Στη δική μας σειρά, οι queer ήρωες δεν είναι μόνο queer. Η ταυτότητα και η σεξουαλικότητά τους αποτελούν μεγάλο μέρος απ' το ποιοι είναι, αλλά όχι ολόκληρη την προσωπικότητά τους. Πολλοί από τους ήρωες της σειράς μας είναι γκέι και στη ζωή τους συμβαίνουν άλλα εκατό πράγματα. Οι ιστορίες τους δεν καθορίζονται από τη σεξουαλικότητά τους και η σεξουαλικότητά τους δεν καθορίζει, απαραίτητα, την πορεία της αφήγησης.

generation 607

Δεδομένης της φύσης του υλικού και της δικής σας σχέση κόρης-πατέρα, υπήρξαν στιγμές αμηχανίας στην προετοιμασία της σειράς;

Οπωσδήποτε υπήρχαν κάποιες αμήχανες στιγμές! Ηταν πολύ παράξενο να γράφουμε μαζί σενάρια με τολμηρό υλικό. Ειδικά στην αρχή. Αλλά, μετά, φτάσαμε σ' ένα σημείο όπου είπαμε, «πρέπει να είμαστε ανοιχτοί κι ειλικρινείς μεταξύ μας». Μετά απ' αυτό, ειλικρινά πιστεύω ότι στρώθηκε ο δρόμος για μια ειλικρινέστερη επικοινωνία και στη ζωή μας γενικά.Το «Genera+ion» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV!

Απόλαυσε ακόμα περισσότερα κάνοντας online εγγραφή στο Vodafone.gr με πολύ απλά βήματα και χωρίς δέσμευση συμβολαίου, απολαμβάνοντας τον 1ο μήνα χρήσης δωρεάν, αποκτώντας πρόσβαση από κινητό και tablet σε όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV (όπως το αποκλειστικό περιεχόμενο της ΗΒΟ, δημοφιλή κανάλια, δωρεάν αγαπημένες ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους).