TV

«Game of Thrones», Κύκλος 8, Επεισόδιο 3: Σημειώσεις

στα 10

1 + 3 για το φινάλε. Για άλλη μία χρονιά, Flix gets medieval. Μπαίνουμε στο σύμπαν του Γουέστερος και δε βγαίνουμε μέχρι να μας διώξουν!

«Game of Thrones», Κύκλος 8, Επεισόδιο 3: Σημειώσεις

Διαβάστε παρακάτω, μόνον εάν παρακολουθείτε το «Game of Thrones» και είδατε ήδη το 3o επεισόδιο του 8ου κύκλου - για τους υπόλοιπους, ακολουθούν γιγαντιαία SPOILERS!

«The Long Night» ο τίτλος του επεισοδίου, που… δεν ζητά εξηγήσεις. Σκηνοθετεί ο Μιγκέλ Σαπότσνικ, ο Βρετανός σκηνοθέτης που, μεταξύ άλλων επεισοδίων που έχει υπογράψει στη σειρά (όπως και το αξέχαστο φινάλε του 6ου κύκλου), είναι υπεύθυνος για το GoT#609, τη «Μάχη των Μπάσταρδων»](https://flix.gr/news/game-thrones-season-6-recap-9.html). Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο Σαπότσνικ (και το σενάριο των Μπένιοφ-Βάις, φυσικά), καλύπτει τις σκηνές μάχης με την αίσθηση της διάχυτης βίας, του πόνου και του θανάτου, κυρίως με τον ήχο, δείχνοντας ελάχιστες σκηνές αίματος, σκεπάζοντας τη δράση με χώμα, καπνό, σκοτάδι, κάνοντάς τη, μ’ αυτό τον τρόπο, ακόμα πιο καθηλωτική. Ναι, μπορεί αυτή εδώ να είναι η μακρύτερη σκηνή μάχης στην τηλεοπτική ιστορία (το τηλεοπτικό event της χρονιάς, της δεκαετίας, τώρα που η λέξη «τηλεοπτικό» δεν σημαίνει στ’ αλήθεια τίποτα), αλλά η αρετή της ξεπερνά διάρκεια και στατιστικά: είναι ένα υπόδειγμα ισορροπίας. Γεμάτο θάνατο και γεμάτο ανθρωπιά και ζωή, είναι το επεισόδιο που, εν μέσω πολέμου, βρίσκει το χρόνο και τη δύναμη να θεμελιώσει τις σχέσεις των ηρώων, αυτή την αλλόκοτη, απρόσμενη «οικογένεια» που το σύμπαν του Γουέστερος έφτιαξε, όχι από αίμα, αλλά από επιλογές και κοινές αναμνήσεις.

got 803 607

Ταυτόχρονα, μέσα στους μικρούς, ομόκεντρους κύκλους ήττας (ώσπου να τους… διαλύσει το φινάλε), το επεισόδιο είναι, φυσικά, ένα (ακόμα) φεμινιστικό μανιφέστο, χάρη, κυρίως, στην τόσο πιο δυναμική από τον Τζον, Ντενέρις, στη Μελισάνδρη που, μέσα σ’ αυτή τη μιάμιση ώρα βρίσκει κι εκπληρώνει μαγευτικά (και μαγικά) τη θεία αποστολή της και στην Αρια, το κοριτσάκι που έγινε (και ήταν, πάντα), η δολοφόνος του θανάτου.

Κι αν σ’ αυτό το επεισόδιο αποχαιρετήσαμε μπόλικους αγαπημένους (ή και όχι τόσο) ήρωες – μετρήστε παρακάτω τα σταυρουδάκια – μην εφησυχάζει κανείς, έπονται κι άλλα αντίο.

Να, λοιπόν, λίγο παρακάτω, τι κρατήσαμε από το επεισόδιο 803.

Διαβάστε ακόμη: Game of... phones: αν έχετε κάποια απορία με το «Game of Thrones», καλέστε τους πρωταγωνιστές!

Θέλετε να φρεσκάρετε το προηγούμενο επεισόδιο;

got 803 607

Αναμονή Είναι το κέρδος της μακροχρόνιας σχέσης μας με το «GoT»: πρώτο πλάνο, δυο χέρια που σφιχτοδένονται και τρέμουν. Πριν η κάμερα ανέβει πιο ψηλά, στο πρόσωπο, ξέρεις ήδη ότι είναι τα πιστά χέρια του Σαμ. Μέσα από το βλέμμα του οποίου, τρομοκρατημένο, στωικό, σε απόγνωση, τρυφερό, ανθρώπινο, θα παρακολουθούμε, στη πορεία του επεισοδίου, τη μάχη που ξεκινά. Οι ήρωες παρατάσσονται, από την αυλή του Γουίντερφελ ως έξω από τα τείχη: ο Σαμ, ο Τίριον, η φωνή της Λιάνα δίνει πιο πέρα εντολές, ο Μπραν που τον σπρώχνει ο Θίον, χέρια που κραδαίνουν όπλα, αμήχανα και νευρικά, ο Ντάβος, η Σάνσα με την Αρια, οι δυο ξεπάγωτοι δράκοι, οι Unsullied, ολόκληρη η στρατιά της συμμαχίας του Βορρά, ο Τζέιμι με την Μπριέν και τον Πόντρικ, ο Τόρμουντ με τον Μπέρικ, ο Σκύλος, ο… φρεσκαρισμένος από το προηγούμενο βράδυ Γκέντρι, ο Εντ, πλήρης κύκλος στον Σαμ, πια στις πρώτες γραμμές. Μόνο ο Εντ σπάει την απόλυτη ησυχία του σασπένς, «oh for fuck’s sake, you took your time», για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Ο Τζόρα στέκεται δίπλα στον Ghost, φυσικά ο Τζον με την Ντενέρις επιβλέπουν από πάνω, αναμονή και αγωνία μπροστά στο μεγάλο σκοτάδι, όλοι αισθάνονται την απειλή, κανείς δεν βλέπει τίποτα, αλλά να κι η Μελισάνδρη και γίναμε. Βαπτίζει τα σπαθιά των Ντοθράκι με τη φωτιά του Θεού του Φωτός. Σ’ αυτή τη μάχη, τη μεγάλη, οι ήρωες δεν πηγαίνουν μόνοι τους: έχουν όπλα κι εργαλεία, έχουν και μαγεία στο πλευρό τους, έχουν και δράκους. Η Μελισάνδρη χαιρετά τρία πρόσωπα: τον Σκουλήκη, την Αρια με το βλέμμα και τον Ντάβος, τον παλιό, δηλωμένο εχθρό της: «μην μ’ εκτελέσεις,» θα του πει, «θα έχω πεθάνει πριν την αυγή». Αμ γιατί δεν μας λέει και τα υπόλοιπα που ξέρει, να πάψουμε ν’ αγχωνόμαστε και κάνει του Μπραν τα καμώματα;

got 803 607

got 803 607

Επίθεση Με μπροστάρηδες τους Ντοθράκι, η «φωτιά» τρέχει μπροστά για να συναντήσει τον «πάγο». Είναι, στην ουσία, η Μελισάνδρη που, χωρίς λόγια, αλλά με το μαγικό φλεγόμενο άγγιγμά της, έχει δώσει το πρόσταγμα: κανένας Ταργκάριεν, κανένας Σταρκ, αλλά ο Θεός του Φωτός. Οι Ντοθράκι, το πρώτο κύμα, μαζί τους ο Τζόρα και ο Ghost (τον οποίο εξακολουθούμε να βλέπουμε πεταχτά και δεν ξέρουμε και τι απέγινε), με τα φλεγόμενα σπαθιά τους, συναντούν το αόρατο Κακό: όλοι οι υπόλοιποι, παρατηρητές από πιο μακριά, βλέπουν τα φώτα να συναντούν το παγωμένο «κάτι» και, σιγά-σιγά, ένα-ένα, να σβήνουν. Σκοτάδι, ησυχία, άτακτη φυγή. Οι νεκροί έχουν έρθει, το λέει κι η Ντάνι που ξέρει.

got 803 607

got 803 607

Αμυνα Οι Unsullied στην πρώτη σειρά στέκονται προστάτες του Γουίντερφελ. Οι ορδές απέθαντων έχουν φτάσει. Η κάμερα και η δράση κινείται με την αστραπιαία, σπασμωδική ταχύτητα των ίδιων των άσαρκων κορμιών του εχθρού: δεν προλαβαίνεις να δεις καν τι γίνεται, ακούς τον κρύο άνεμο, ακούς τις κραυγές, ακούς τα σπαθιά να σφάζουν και να κόβουν, ακούς τον αχό του θανάτου σαν να παίζει η σκηνή στο Χ2. Κάπου μέσα στο χάος, ο Τζέιμι σώζει την Μπριέν. Φωτιά: η Ντενέρις κι ο Τζον τη σκορπίζουν από τον αέρα, καβάλα στους δράκους κι όποιον πάρει ο χάρος, κατά προτίμηση πολλούς από τους αφιονισμένους πολεμιστές του Night King. Αλλά το κύμα της φωτιάς δεν είναι αρκετά δυνατό: ο παγωμένος αέρας που έρχεται από την αντίθετη πλευρά καταπίνει τις φλόγες. Η Αρια οπλίζει τη Σάνσα και τη στέλνει στην κρύπτη, σκούρα τα πράγματα. Εκεί, η κοκκινομάλα Σταρκ θα ενημερώσει τους ανθρώπους της, τον Τίριον, τον Βάρις, ακόμα και την πνιγμένη στην αγωνία Μισάντεϊ, για αυτή την πρώτη ήττα, για τον τρόμο και το θάνατο, μόνο με τα μάτια. Χωρίς ούτε μια λέξη, για κάτι που δεν περιγράφεται.

got 803 607

Στο πεδίο της μάχης – ο καθένας μάχεται για τον εαυτό του, χωρίς να βλέπει τι συμβαίνει γύρω του, μέσα στον πυκνό καπνό από φωτιά, πάγο και θάνατο. Ο + Εντ + σώζει τον Σαμ κι αμέσως πεθαίνει – πρώτη απώλεια, αν δεν μετρήσεις τις δεκάδες των Ντοθράκι. Οπισθοχώρηση μέσα από τα τείχη. Η Αρια σώζει τον Σκύλο που, το ξέρουμε, τρέμει τη φωτιά. Αραγε, θα της ανταποδώσει τη χάρη στην πορεία του επεισοδίου; (Ναι, φυσικά, αφού αυτοί οι δυο είναι φτιαγμένη για τη σχέση αγάπης-μίσους που τους συνδέει).

Υγρασία Ο Τζον κι η Ντενέρις έχουν πνιγεί στα σύννεφα πάγου. Η Ντάνι δεν βλέπει το στρατόπεδο για να βοηθήσει, ο πάγος κι η υγρασία σβήνουν τα πυρακτωμένα βέλη που προσπαθούν να βάλουν φωτιά στο οχυρό γύρω από το Γουίντερφελ. Ο αγώνας σβήνει κυριολεκτικά.

got 803 607

got 803 607

Melissandre to the rescue Ποιος θ’ ανάψει το φρούριο; Φυσικά η Μελισάνδρη που, για δεύτερη φορά απόψε, δίνει τη λύση με τα φλογερά της χέρια και την πίστη της στον Θεό του Φωτός. Ουφ, προς το παρόν. Τζον και Ντενέρις βλέπουν, πια, τι τους γίνεται. Ολοι βλέπουν, επίσης, τις παγωμένες, αφυδατωμένες, τραγανές μορφές των απέθαντων στρατιωτών να στέκονται σε μιλιούνια πίσω από τις φλόγες.

got 803 607

Στην κρύπτη Κάτω από το παλάτι, εκεί όπου είναι μαζεμένα τα γυναικόπαιδα και οι συμβουλάτορες Τίριον και Βάρις, εκτυλίσσεται ένας… Ρέμπραντ. Ο Τίριον έχει πάθε FOMO αλλά οι Μπένιοφ και Βάις βρίσκουν χρόνο για έναν από τους ωραιότερους διαλόγους, μεταξύ του μικροσκοπικού πρίγκιπα και της βασιλικής Σάνσα: «-You were the best of them. –Τι τρομακτική σκέψη!»

got 803 607

Στο δέντρο Ο Μπραν, αφότου καθησυχάζει τον Θίον με διάφορα μοιρολατρικά, wargάρει ως τον Night King που του απλώνει μαύρο χέρι κτητικό – και δίνει πνευματική εντολή στους στρατιώτες του.

got 803 607

got 803 607

Στα τείχη Τα τερατίδια του Night King υπακούν απλώς τις εντολές του. Δεν έχουν βούληση, δεν έχουν σκέψη. Με αυτοκτονική αποδοχή, μερικοί σβήνουν με τα κορμιά τους το φλεγόμενο οχυρό ώστε οι υπόλοιποι να… πατήσουν επί πτωμάτων και ν’ ανέβουν τα τείχη του Γουίντερφελ. Α ρε Νεντ Σταρκ, τι σου έμελλε να δεις από εκεί ψηλά. Η μάχη γίνεται, πια, (ζωντανό) σώμα με (νεκρό) σώμα. Ο Σκουλήκης βάζει-βγάζει το κράνος του για να καταλαβαίνουμε ότι είναι αυτός, ο Σαμ είναι, έστω με κόπο, παλικάρι, ο Τζέιμι ακόμα και μονόχειρας πολεμάει μανιασμένα. Ο Μπέρικ δεν το βάζει κάτω, ο Σκύλος έχει πάθει κλακάζ από τις φωτιές, η μικρούλα Αρια σκοτώνει δεκάδες απέθαντους στο πέρασμά της.

got 803 607

Την ίδια ώρα, ένα άλλο ηρωικό κοριτσάκι, η + Λιάνα + (γράφαμε για τους παραλληλισμούς Αρια-Λιάνα και στο προηγούμενο επεισόδιο), πέφτει στη μάχη, αλλά όχι πριν σκοτώσει τον απέθαντο-Γίγαντα.

got 803 607

Από αέρος Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο: αν ο Night King πεθάνει, οι ακέφαλοι στρατιώτες του δεν θα έχουν ηγέτη για ν’ ακολουθήσουν και θα έχουν ηττηθεί. Γι’ αυτό η Ντάνι κι ο Τζον, καβάλα στους δράκους, τον αναζητούν ανάμεσα στα παγωμένα σύννεφα. Κι είναι εκεί, πάνω στον Βισέριον που δεν διστάζει να επιτεθεί με την παγωμένη ανάσα του στα ίδια του τ’ αδέλφια.

got 803 607

got 803 607

A Quiet Place Η σκηνή όπου η Αρια κρύβεται στο λαβύρινθο της βιβλιοθήκης, προσπαθώντας να κάνει απόλυτη ησυχία για να μην την ακούσουν κι άρα αντιληφθούν οι συγκεντρωμένοι απέθαντοι είναι ένα αριστούργημα σασπένς. Όχι λιγότερο η ακριβώς επόμενη σκηνή, όπου Σάνσα, Βάρις, Τίριον και γυναικόπαιδα προσπαθούν ν’ αντιληφθούν τι συμβαίνει ακριβώς από πάνω τους, καθώς η μάχη έχει μπει πια μέσα στο παλάτι, χωρίς να βλέπουν, παρά μόνο ακούγοντας τη δράση. Και, φυσικά, είναι ο Σκύλος που θα σώσει τη μικρή Αρια, όπως προοιωνίζονταν από την αρχή της σεζόν, καθώς ο + Μπέρικ + θυσιάζεται για τη σωτηρία των ανθρώπων, όπως προοιωνίζονταν από την αρχή του «GoT». Τσουπ κι η Μελισάνδρη που σ’ όλο το επεισόδιο εμφανίζεται από το πουθενά, που υπενθυμίζει στην Αρια τη μοίρα της, να σκορπίζει το θάνατο εκεί όπου είναι αναγκαίο – ακόμα και σ’ αυτούς με τα μπλε μάτια που απειλούν την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Είναι, άρα, η Αρια, μια υπερ-ηρωίδα, μια άλλη Captain Marvel του Γουέστερος!

got 803 607

Η μάχη των Δράκων Η αναφορά δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρησκευτική. Η Ντάνι κι ο Τζον επιτίθενται στον Βισέριον κι ο Night King… πέφτει. Στη Γη. Ως άλλος Εωσφόρος, έκπτωτος από το βασίλειό του, ένας Αγγελος του Κακού, στην καρδιά του πολέμου των ανθρώπων. Dracarys; Όχι βέβαια, ο Night King είναι βασιλιάς της νύχτας, δεν καίγεται, δεν πεθαίνει, παρά τρέφεται από τις φλόγες. Και ξέρει και να χαμογελά τσίφτικα.

got 803 607

Σειρά τώρα του Τζον. Ο οποίος, ωστόσο, να καταφέρει τι; Ο Night King βαδίζει στην Κοιλάδα του Θανάτου και «ξυπνά» όλους τους νεκρούς της μάχης, μεταμορφώνοντάς τους σε πιστούς και στρατιώτες του. Ο Τζον πρέπει να ξαναπολεμήσει και να ξανασκοτώσει τους ήδη νεκρούς, σε μια κυκλική μάχη που δεν μοιάζει να έχει τελειωμό. Την ίδια ώρα, η αναγέννηση του Κακού συμβαίνει και στο Γουίντερφελ. Ανάμεσα σ’ εκείνους που θα «ξυπνήσουν» στο απέναντι στρατόπεδο και η Λιάνα. Το ίδιο και ο Εντ και ο ωραίος Ντοθράκι αξιωματικός. Αυτή τη φορά, η συμμαχία θα έχει να πολεμήσει ενάντια και στους δικούς της συμπολεμιστές. Κι ο Τζον, ξανά, μένει μόνος, τριγυρισμένος από θάνατο και πεινασμένους απέθαντους. Το κορίτσι του θα τον σώσει, αλλά το τίμημα θα είναι μεγάλο: ο Δράκος της θα πετάξει μακριά, με εκατοντάδες τερατίδια σκαρφαλωμένα στην ουρά και στα φτερά του και την Ντάνι θα τη σώσει, με τη σειρά της, ο αιώνιος σωτήρας της, ο Τζόρα Μόρμοντ.

got 803 607

got 803 607

Αλλά κι εκείνος θα εκπληρώσει τη μοναδική αποστολή που τον είχε κρατήσει στη ζωή: ο + Τζόρα Μόρμοντ + θα πεθάνει ηρωικά, μόνος ως ασπίδα της Ντενέρις – λίγο αργότερα, όταν η μάχη έχει τελειώσει, οι δυο τους θ’ αποχαιρετιστούν σε μια μοναδικά συγκινητική pieta.

Ο Τζον θα φτάσει στο Γουίντερφελ, καταδιώκοντας τον Night King και θα δει, περνώντας, έναν-έναν τους συντρόφους του στα πρόθυρα του θανάτου, ανάμεσα στα συντρίμμια.

got 803 607

Εν τω μεταξύ, στην κρύπτη… Ο θάνατος έχει φτάσει, οι στρατιώτες του Night King έχουν εισχωρήσει από μια τρύπα στον τοίχο και δαγκώνουν μανιασμένα. Σύντροφοι ξανά, αυτή τη φορά για να σώσουν τη ζωή τους, δυο άνθρωποι που μάλλον έμελλε, από εκείνες τις μέρες στο Κινγκς Λάντινγκ, να είναι μαζί, η Σάνσα και ο Τίριον. Και της φιλά και το χέρι. Awww, έχουμε και τα άγχη μας, έχουμε και τον Τίριον που ποτέ δεν παύει να είναι ένας μικρού μεγέθους gentleman με μεγάλη καρδιά που κρύβει τόσο καλά. Σιωπή, μελαγχολική μουσική, ηρωικές αναμετρήσεις.

got 803 607

got 803 607

Οσο ο Μπραν «δεν είναι εκεί» Ο Θίον και οι λίγοι άντρες του βάζουν τα δυνατά τους να προστατεύσουν τον γιο Σταρκ / Μνήμη της Ανθρωπότητας. Κι ο Θίον μένει μόνος. Ολομόναχος, ακούραστος, να σκοτώνει ασταμάτητα, εκπληρώνοντας τη δική του επιθυμία, να υπερασπιστεί το Γουίντερφελ και το «μέλλον» του, τον Μπραν. Αλλά ο Night King έχει φτάσει: όχι εκεί όπου τον αναζητά ο Τζον, όχι στο πεδίο της μάχης όπου οι σύμμαχοι εγκαταλείπουν τις τελευταίες τους ελπίδες, αλλά κάτω από το δέντρο, για να συναντήσει τον Μπραν, όπως εκείνος είχε προφητεύσει. Και ποιος είναι εκεί για να τον «προϋπαντήσει»; Ο Θίον, ο πιο κατατρεγμένος ήρωας της ιστορίας, για να λάβει, από τον – παρόντα τώρα – Μπραν, την ύψιστη εξιλέωση: «Είσαι καλός άνθρωπος, σ’ ευχαριστώ». Φυσικά, τώρα ο + Θίον + μπορεί να πεθάνει, ως ήρωας, από το χέρι του ίδιου του Night King που μπορεί και να τον κοιτάζει με κάτι σαν σεβασμό. Σαν, το τέλος του Θίον να είναι πιο γαλήνιο από τη φρικτή, στ’ αλήθεια, ζωή του, παρότι θα χαιρόμασταν τόσο να είχε ένα μέλλον με τη Σάνσα, ή, έστω, ένα μέλλον γενικώς.

got 803 607

got 803 607

got 803 607

Το παράλληλο μοντάζ Είναι ένα σκηνοθετικό, εικαστικό και… ηθικό αριστούργημα: ο Τζον, αλαλάζοντας, ετοιμάζεται, με όλο το θάρρος που του έχει απομείνει, να σκοτώσει τον Βισέριον. Ο Βισέριον γεμίζει τα πνευμόνια του πάγο για να εξαφανίσει τον Τζον. Ο Μπραν κοιτάζει αινιγματικά τον Night King που στέκεται μπροστά του – κάτι καταλαβαίνει. Ο Night King ετοιμάζεται να σκοτώσει τον Μπραν και τον κοιτάζει με ελαφριά απορία – κάτι δεν καταλαβαίνει. Και ποιος είναι ο ήρωας που, μην γνωρίζοντας τίποτε άλλο στη ζωή του παρά την αποφασιστικότητα (και πολύ πρόσφατα το σεξ), ορμά να σκοτώσει τον + Night King +; Η Αρια, φυσικά, το απόλυτο κοριτσάκι που τρυπά τον άρχοντα του θανάτου με το μαχαίρι της και τον ισοπεδώνει σε μικρά κομματάκια πάγου – την ίδια στιγμή εξαϋλώνονται ο Βισέριον κι ολόκληρη, ολόκληρη τη στρατιά του Night King, μια ακριβώς ανάσα πριν την χωρίς επιστροφή καταστροφή – στα χέρια της, ο Night King, όχι μισητός, ποτέ, αντίθετα, μια φιγούρα που ξυπνά το δέος και που κινείται για τη δική της επικράτεια, όπως όλοι στο Γουέστερος, έχοντας «επικοινωνήσει» και με την ανθρώπινη μοίρα, δεν υπάρχει πια. Γιατί της το είπε της Αρια η Μελισάνδρη, θα σκοτώσεις πολλά μάτια, ακόμα και μπλε.

got 803 607

got 803 607

Η οποία Μελισάνδρη, η γυναίκα(ρα) με τα κόκκινα, η μάντισσα που έκοψε και έραψε και βίασε, γέννησε, απόλαυσε, κατηύθυνε, όχι πάντα σωστά, αλλά πάντα εφετζίδικα, εκπλήρωσε κι εκείνη απόψε το στόχο της παράξενης ύπαρξής της, βοηθώντας σε στιγμές-κλειδιά. Κι αποχώρησε, μια για πάντα πια, με τον δύσπιστο Ντάβος να την κοιτάζει μ’ έναν κάποιο θαυμασμό, εγκαταλείποντας πίσω της το μαγικό κολιέ της, ξαναπαίρνοντας την πραγματική, γηραιά μορφή της, νικήτρια για πάντα, ως εργαλείο και προφήτης του Θεού της. Fade to black.

Ως το επόμενο επεισόδιο, αν νιώσετε μια αδυναμία, μια παράλυση επιλογών, θυμηθείτε να πείτε στον εαυτό σας: Not today!

Διαβάστε περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ και ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα για την ανασκόπηση του επεισοδίου #804!

Εν τω μεταξύ, δείτε εδώ το trailer του «Game of Thrones» #804, όπου η μάχη κερδήθηκε, αλλά όχι ο πόλεμος, όπου η Αρια απολαμβάνει λίγο ακόμα Γκέντρι και η Σέρσι έρχεται.


Διαβάστε τα recaps της 8ης σεζόν «Game of Thrones» εδώ:

Περισσότερο Game of Thrones