TV

«Game of Thrones»: Μονοκούκι για τον Σιδερένιο Θρόνο

στα 10

Το κείμενο που ακολουθεί - γεμάτο spoilers- προβλέπει ποιος ή ποια θα μπορούσε να καθίσει στην εξαιρετικά άβολη πολυθρόνα του Γουέστερος.

«Game of Thrones»: Μονοκούκι για τον Σιδερένιο Θρόνο

Διαβάστε παρακάτω, μόνον εάν παρακολουθείτε το «Game of Thrones» και είδατε ήδη το 5o επεισόδιο του 8ου κύκλου - για τους υπόλοιπους, ακολουθούν γιγαντιαία SPOILERS!

Δυο μέρες πριν το φινάλε του «Game of Thrones». Για πάντα. Πώς είναι πιθανό να καταλήξει η γραμμή της εξουσίας του Γουέστερος; Παρακάτω πέντε ενδεχόμενα, αν κι ελπίζουμε η σειρά να μας εκπλήξει.

Θυμηθείτε, στα γρήγορα, όσα συνέβησαν στο... κατακαημένο 5 επεισόδιο του 8ου κύκλου

got 607Κόπασε η ψύχρα;

Το μέλλον ανήκει στους White Walkers Είναι η απορία που μας έχει σκαλώσει περισσότερο στο μυαλό. Ανέκαθεν πιστοί φαν της Αρια, πανηγυρίσαμε όρθιοι όταν, στο επεισόδιο 3 του 8ου κύκλου, το κοριτσάκι έκανε άλμα κι έδωσε μια για πάντα τέλος στον Night King, την ώρα που εκείνος πλησίαζε επικίνδυνα τον Μπραν. Κι ο Night King, ο Βισέριον κι όλοι οι White Walkers έγιναν κρυσταλλική σκόνη. Ολοι; Δεν ήταν παράξενα γρήγορο αυτό που συνέβη; Δεν ξεμπέρδεψε υπερβολικά τσάκα-τσάκα το Γουέστερος, από μια προαιώνια απειλή που έχει παράξει τραγούδια και θρύλους και τρόμο κι ένα σκοτάδι που δεν φεύγει; Το θεωρούμε δεδομένο, οι οπλίτες του θανάτου θα επανέλθουν με κάποιον τρόπο και με κάποιον επικεφαλής. Μήπως-μήπως ο Μπραν έχει απορροφήσει μέρος της ενέργειάς του; Μήπως η σειρά πρέπει να κάνει πράξη το αξίωμα που από την αρχή κηρύσσει, ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από πάγο και φωτιά, ότι η ειρήνη και ο πόλεμος, το φως και το σκοτάδι, ζουν χέρι-χέρι;

got 607Το τρίτο σου μάτι / με κατασκοπεύει

Το μέλλον ανήκει στον Μπραν Το πλάσμα που κάποτε ήταν ο μικρός γιος του Νεντ Σταρκ δεν υπάρχει πια. Υπάρχει ο Μπραν, που γουαργκάρει, που πετά, που γνωρίζει, που ενσαρκώνει την Ιστορία και τη Μνήμη της ανθρωπότητας. Που βλέπει το παρελθόν και κάτι από το μέλλον, αλλά ποτέ δεν παρεμβαίνει σ' αυτά. Και που μιλά με εκνευριστικά αινιγματικά αποφθέγματα και είναι κατ' εξοχήν spoil fun όταν ο κόσμος του Γουέστερος θέλει λιγάκι να χαλαρώσει. Αν ο Μπραν εμπεριέχει τόση γνώση και τόση πνευματική δύναμη, αυτό δεν πρέπει να βρει μια σπουδαιότερη εφαρμογή απ' ό,τι ως εδώ; Η ώρα είναι τώρα γιατί... άλλο επεισόδιο δεν υπάρχει.

got 607Oh the good times...

Το μέλλον ανήκει στη Σάνσα και τον Τίριον Η Σάνσα είναι από τους ήρωες που είχαν τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία της σειράς. Από κακομαθημένο, φιλόδοξο κοριτσάκι που μόνο ήθελε να κάνει πλεξούδες τα μαλλιά του και ν' αρέσει στον Τζόφρι (γιατί ακόμα τόσα ήξερε), έχει ωριμάσει σε μια έμπειρη γυναίκα, αδέκαστη ηγέτη, αποφασιστική στρατηγό. Η ζωή της την έχει κάνει ικανή για όλα κι εκείνη, κάπως, πάντα (δηλαδή τις τελευταίες δύο σεζόν, τουλάχιστον), επιλέγει το ορθό. Επιπλέον, ο μικρός της διάλογος με τον Τίριον, οι εξομολογήσεις, το χειροφίλημα στα υπόγεια του Γουίντερφελ, ήταν από τις ωραιότερες σκηνές της σεζόν. Μήπως είναι η Σάνσα που πρέπει να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, με σύμβουλό της τον Τίριον; Φέρνοντας στην εξουσία του Γουέστερος μια πραγματική συνεργασία Σταρκ και Λάνιστερ, αλλά και μιας γυναίκας κι ενός σοφού, vertically challenged, άνδρα; Από εμάς, είναι ναι.

got 607Such a perfect day, I'm glad I spent it with you

Το μέλλον ανήκει στην Ντενέρις και τον Τζον Not. Αυτό το ζευγάρι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα - από το DNA τους, από το ότι ο Τζον στα ερωτικά του είναι χαλβάς, από το ότι η Ντενέρις έγινε, τελικά, η mad queen που ποιος θ' αποδεχτεί και ποιος θα αγαπήσει. Ο Τζον το λέει και το ξαναλέει, δεν θέλει να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο (αλλά κι άλλα δεν ήθελε και μια χαρά τα έκανε), η Ντάνι αν, τώρα, επιβληθεί στο Γουέστερος, θα το κάνει μόνο με τον τρόμο και με τους Unsullied της και με τον Ντρόγκον της. Το θέμα είναι, πώς θα λυθεί αυτός ο (γόρδιος) δεσμός, χωρίς να νιώσουμε προδομένοι κι εμείς που αγαπήσαμε την ξανθιά μητέρα των δράκων και τον ρομαντικό ΚΝίτη με το μπουκλωτό μαλλί και την ικανότητα να υπερβεί το θάνατο.

got 607The North remembers

Το μέλλον ανήκει στην Αρια Not. Η Αρια, σε όλη την ιστορία της, ακολουθεί τη δική της διαδρομή, αποκτώντας ρόλο καταλύτη σε στιγμές-κλειδιά. Το μικροσκοπικό κοριτσάκι που μεγάλωσε, σίγουρα δεν έχει καμία θέση σε ρόλο εξουσίας κι αν κάποιος της τον προτείνει, θα του συμβούν τα χειρότερα. Ωστόσο, η Αρια έχει ακόμα σημαντικά πράγματα να κάνει και, όχι, δεν αποχώρησε από την ιστορία φεύγοντας από το Κινγκς Λάντινγκ πάνω στο άσπρο άλογο ως Λούκι Λουκ, άλλωστε φιγουράρει, έτσι κι αλλιώς, στο τρέιλερ του τελευταίου επεισοδίου. Η ύπαρξη και οι ικανότητες (μεταμόρφωσης, γκουχ, γκουχ) της Αρια ασφαλώς θα είναι καθοριστικές για το φινάλε, αλλά η ίδια θα παραμείνει στα sidelines. Εκπληρώνοντας, κάποια στιγμή και τον τελευταίο χρησμό της Μελισάνδρης. Η οποία της είπε ότι θα σφαλίσει μπλε, καφέ και πράσινα μάτια. Και τα πράσινα ακόμα δεν τα έχει κλείσει. Τα πράσινα μάτια των Ταργκάριεν. Της Ντενέρις. Οου.


Εν τω μεταξύ, δείτε εδώ το trailer του «Game of Thrones» #806, όπου, πάντως, η Ντάνι εμφανίζεται ως ηγεμών:


Διαβάστε τα recaps της 8ης σεζόν «Game of Thrones» εδώ:

Περισσότερο Game of Thrones