Φινάλε «Game of Thrones»: Τα 10 πράγματα που περιμένουμε

TV 25 JUN 2016  /  Λήδα Γαλανού

Μια μέρα πριν προβληθεί το φινάλε του 6ου κύκλου «Game of Thrones», εντοπίζουμε όλους τους ήρωες και θυμόμαστε τα highlights της σεζόν.

Διαβάστε παρακάτω, μόνον εάν παρακολουθείτε το «Game of Thrones» και είδατε ήδη και τα 9 επεισόδια του 6ου κύκλου - για τους υπόλοιπους, ακολουθούν γιγαντιαία spoilers!

Επιτρέψτε μας να θεωρούμε ότι η 6η ήταν μια καλή σεζόν για το «Game of Thrones»: Καλύτερη από την 5η, χειρότερη από τις πρώτες. Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν δεν έγινε τυχαία ίνδαλμα για εκατομμύρια αναγνώστες, η δική του γραφή (και η μεταφορά της στα σενάρια της σειράς), είχε κάτι το φρικτά σκοτεινό, το μηδενιστικό, το αθεόφοβο και, μαζί, καθηλωτικό. Η απουσία των βιβλίων του, ως δάπεδο, σ' αυτόν τον κύκλο είναι εμφανής: οι εξελίξεις κυλούν πιο αναμενόμενα, οι ήρωες συμπεριφέρονται πιο μονοδιάστατα, η αίσθηση δεν είναι εξίσου υπερβατική με τα πρώτα χρόνια της σειράς - ίσως, βέβαια, αυτό να οφείλεται και στο ότι μάθαμε γρήγορα στα σπουδαία. Σε κάθε περίπτωση, ώρες πριν την προβολή του φινάλε του 6ου κύκλου, σημειώνουμε πρώτα όσα θα μας μείνουν αξέχαστα από αυτά, τα 9 επεισόδια.

Διαβάστε ακόμη:

got 602 607

Ο Τζον Σνόου ζει (#602) Αληθώς ανέστη, το περιμέναμε, το είδαμε, κάναμε Πάσχα.

Διαβάστε ακόμη: To IMDb ψηφίζει τη «Μάχη των Μπάσταρδων» του «Game of Thrones» ως το καλύτερο επεισόδιο σειράς που έγινε ποτέ

got 601 607

got 601 607

Η ηλικία της Μελισάνδρης (#601) Χάρη στο μαγικό της τσόκερ, όπως μαθαίνουμε, η Κόκκινη επικίνδυνη ιέρεια καλλονή είναι μια αιωνόβια γιαγιά - αυτή η σεζόν στάθηκε μεταίωρη απέναντι στη Μελισάνδρη, που ακόμα δεν ξέρουμε τι δρόμο θα τραβήξει προσεχώς.

got 604 607

Η, επιτέλους, συνάντηση της Σάνσα με τον Τζον (#604) που γίνεται με συγκρατημένη, σπαραξικάρδια συγκίνηση κι ένα μπoλ σούπα.

Διαβάστε ακόμη: Battle of the Bastards. Πώς γυρίστηκε η πιο επική μάχη στην ιστορία του «Game of Thrones»;

got 604 607

I am. So I will. (#604) Γιατί όποιος παίζει με την Καλίσι, παίζει με τη φωτιά κι η Ντενέρις εκδικείται τους ασεβείς Καλ με τον πιο φλογερό τρόπο.

got 606 607

Επίσης: I will take what is mine (#606), όπου η Ντενέρις καβαλάει τον Ντρόγκον και πείθει τους Ντοθράκι να την ακολουθήσουν.

got 609 607

Κι επίσης: My reign has just begun (#609), όπου η Ντενέρις βάζει σε δράση και τους τρεις δράκους της και γίνεται Γης μαδιάμ κι αναδύεται νικήτρια και έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

got 605 607

Το φλερτ του Τόρμουντ με την Μπρίεν (#605) Γιατί είναι απόλυτα μονόπλευρο και ξεκαρδιστικό και, ειλικρινά, ευχόμαστε να ευοδοθεί κάποια στιγμή.

got 605 607

Η Δυναστεία του Κινγκς Λάντινγκ (#605) Ενα ολόκληρο θεατρικό έργο γράφτηκε, στήθηκε κι ερμηνεύτηκε, ώστε η μικρή Αρια να παρακολουθήσει το πεπρωμένο της δικής της οικογένειας, των Σταρκ, αλλά και των Λάνιστερ, ως αποστασιοποιημένος θεατής. Ιδέα αριστούργημα.

got 605 607

got 605 607

Η γέννηση των White Walkers (#605) Κι όσα μάθαμε για την Leaf και τα Παιδιά του Δάσους.

got 605 607

got 609 607

Κρίμα κι αντίο Οχι συγκλονιστικές απώλειες, αλλά συγκινητικές, ακόμα περισσότερο γιατί κι οι δυο θυσιάστηκαν για κάτι στο οποίο ήταν ταγμένοι: Ο hold the door Χόντορ (#605) και ο γίγαντας Γουαν Γουαν (#609).

got 608 607

I choose violence (#608) Η Σέρσεϊ περιορίστηκε στο να καταστρώνει σχέδια ως τώρα σ' αυτήν τη σεζόν, αλλά κι αυτό είναι ήδη κάτι να το φοβάσαι. Επιπλέον, ο μεταλλαγμένος Βουνός δεν έφυγε στιγμή απ' το πλευρό της.

got 608 607

got 608 607

Η επανασύνδεση της Μπρίεν με τον Τζέιμι (#608) Κι αμέσως μετά ο αποχαιρετισμός τους και πάλι, με σιωπηλό νεύμα από τη βάρκα. Γιατί αυτό το ζευγάρι θέλουμε να το δούμε σε spin-off. Και με τον Τόρμουντ από δίπλα για σπάσιμο.

got 608 607

got 608 607

Η Αρια είναι rock stark! (#608) Απίθανη καταδίωξη από τη μισητή Γουέιφ στην αγορά του Μπράαβος και, λίγο αργότερα, η οριστική επιβολή της στον Τζάκεν κι όποιον άλλον τολμήσει να τα βάλει μαζί της: «A girl is Arya Stark of Winterfell and I’m going home.» Ορίστε μας!

got 609 607

got 609 607

Η μάχη των μπάσταρδων (#609) Επειδή ήταν η μια από τις ωραιότερα σκηνοθετημένες σεκάνς δράσης της σειράς (κατά τη δική μας γνώμη όχι καλύτερη από το «Hardhome»), σκοτεινή, πνιγηρή, γεμάτη ανατροπές και με κατάληξη το λάβαρο των Σταρκ να κρέμεται στο Γουίντερφελ. Masterful.

Φτάνοντας, λοιπόν, ως εδώ και με το επεισόδιο 610 να μας περιμένει στη γωνία για να βάλει άνω τελεία στο «Game of Thrones» (του χρόνου η επόμενη, 7η και τελευταία σεζόν της σειράς), σημειώνουμε συνοπτικά πού συναντάμε αυτή τη στιγμή τους κεντρικούς ήρωες και τι περιμένουμε να δούμε στο φινάλε:

  • Ο Τζον και η Σάνσα έχουν γίνει κύριοι του Γουίντερφελ. Πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους σχέση που, ήδη, έχει φορτιστεί με μια ένταση; Σημαντικότερο, τι θα θελήσει ο Λίτλφινγκερ ως αντάλλαγμα για τη σωτήρια έλευση του ιππικού του Βέιλ που έσωσε τη μάχη την τελευταία στιγμή; Μήπως, τουλάχιστον, το χέρι της Σάνσα; Η οποία, ωστόσο, σ' αυτήν τη σεζόν απέδειξε πέρα κάθε αμφιβολίας ότι είναι ικανή για όλα και δε χρειάζεται χείρα βοηθείας από κανέναν;
  • Η Μελισάνδρη βρίσκεται σε limbo. Αμφισβητεί η ίδια τις ικανότητές της - ποτέ δεν είναι σίγουρη ότι εκείνη έφερε τον Τζον πίσω από το θάνατο - και ίσως βρει απέναντί της τον Κρεμμύδι που από το προηγούμενο επεισόδιο κρατά σφιχτά στο χέρι του τον ξύλινο τάρανδο που έκανε δώρο στη Σιρίν, το κοριτσάκι που η ιέρεια θυσίασε χωρίς δεύτερη σκέψη.
  • Η ΣέρσεΪ περιμένει από τον Κάιμπερν να της αποκαλύψει τα μυστικά της άγριας φωτιάς ή κάτι παρόμοιο - εν τω μεταξύ, όμως, θα κληθεί να δικαστεί ενώπιον των επτά σεπτών γερόντων του Σπουργίτη.
  • Η Μάρτζερι προσποιείτει (μάλλον) ότι έχει αλλαξοπιστήσει και τα πάει θαύμα με τον Τόμεν και τον πνευματικό τους, όμως κάποιο σχέδιο κρύβει στο μανίκι της, εκεί μαζί με το σκίτσο του ρόδου που πέρασε κρυφά στη γιαγιά Ολένα.
  • Ο Τζέιμι είναι, πια, κατακτητής του Ρίβεραν και έτοιμος να τραβήξει πάλι για το Κινγκς Λάντινγκ και τη μόνη και παντοτινή του αγάπη, την αδελφή του. Μόνο που, στην επιστροφή, θα περάσει μια επίσκεψη από τους Φρέι και ξέρουμε καλά πως κάτι τέτοιο μόνο δυσοίωνο μπορεί να είναι.
  • Η Αρια, με τα μάτια ανοιχτά και το Βελόνι στο χέρι, θέλει να πάει σπίτι. Κάτι μας λέει πως αυτό δε θα προκύψει τόσο εύκολα.
  • Ο Hound βρίσκεται κάπου στο δρόμο, παρέα με τους Ανδρες Χωρίς Λάβαρα και, η πορεία του, οπωσδήποτε θα τον φέρει αντιμέτωπο, είτε με την Αρια, είτε με την Μπρίεν, είτε με τον quasi αδελφό του, τον Βουνό. Αλλος λόγος δεν υπάρχει για την επανεμφάνισή του στη σειρά.
  • Ο Μπραν είναι, πια, ο Three Eyed Raven και κάπως πρέπει να προετοιμαστεί για την επερχόμενη σύγκρουσή του με τους Walkers, αλλά προς το παρόν βρίσκεται στην προστασία του θείου Μπέντζεν.
  • Η Ντενέρις έχει στόλο, άντρες, δράκους: είναι, λοιπόν, έτοιμη να κατευθυνεί προς το Γουέστερος; Θα σταθούν στο πλάι της ο Τίριον, ο Βάρις (πότε θα τον ξαναδούμε) και ο Νταάριο; Πώς θα εξελιχθεί η συμμαχία της με τη Γιάρα, η οποία φέρνει μαζί της, εκτός από πλοία και ερωτικό μπρίο, την απειλή του θείου της του Γιούρον;
  • Οι White Walkers έχει ήδη αναφερθεί ότι θα επανέλθουν. Οχι στο επεισόδιο του φινάλε. Αλλά ούτε και πολύ αργότερα. Γιατί ο χειμώνας έρχεται κι είναι full of terrors.

Διαβάστε περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ και ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα για την ανασκόπηση του επεισοδίου #610, του τελευταίου και μεγαλύτερου (από πολλές απόψεις) της σεζόν!

Δείτε το trailer του «Game of Thrones» #610 εδώ:


Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερο «Game of Thrones»:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.